0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    фиона

  • ***
  • 301
  • моето чудо се случи
Стимулация с Клостилбегит
« -: Август 13, 2013, 20:21:29 pm »
Здравейте момичета,
моля някой да сподели как минава симулация със Клостилбегит.Ще правя инвитро на ЕЦ и трябва да пия Клостил 2*1 от 3-7 ден,т.е няма да е съвсем ЕЦ май Ще се радвам на всеки коментар.
*
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #1 -: Август 13, 2013, 21:46:13 pm »
фиона, това е най-простата и евтина стимулация. Лекарството се приема през устата за няколко дни. Борят фоликули, които ще се образуват, по принцип е ограничен - около 2 до 4, според дозата.

Малко след стимулацията ще те проследят на ехограф, за да преценят кога да таймират овулацията (ако ще го правят, не е задължително) и кога да направят пункцията.

Аз правих стимулация с кломифен цитрат (активната съставка) четири пъти, но при мен процедурата после беше инсеминация. И досега си мисля, че се усещах емоционално много нестабилна при някои от тези стимулации, но и дозите ми бяха големи, а и не мога да определя лекарството като единствената причина. Подобен страничен ефект не намерих документиран никъде.
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #2 -: Октомври 14, 2013, 11:35:55 am »
Здравей Фиона, и на мен ми е правена веднъж стимулация с клостил, и имам чувството, че доста повлия на чувствата и мислите ми....
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14914
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #3 -: Октомври 14, 2013, 12:16:06 pm »
правила съм доста стимулации с Клостилбегит - абсолютно никакви усещания не съм имала.
елементарно, просто и лесно нещо. при мен - това доведе до успех.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    petyamk

  • *
  • 45
  • Очакването на щастие също е щастие
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #4 -: Март 13, 2014, 11:49:04 am »
Здравейте,
искам да споделя притесненията си
05.2013г забременях след стимулация с клостилбегит опитите ни бяха преди това година и половина
изписа ми го гениколог при който ходих периодично на прегледи,без да ме следи, без нужните изледвания и т.н.а аз на своя глава изобщо не се заинтересувах какво точно пия просто нещо стимулиращо нещо си  :oops: И така последва мисед,кюртаж в 5 седмица.Последваха всички необходими изледвания на мен и съпруга -всичко е в норми.Вече съм при д-р Даскалов Пловдив след фоликуметрия ми каза че не овулирам достатъчно и предложи следващия път стимулация и евентуално инсеминация.Много ме е страх скъпи момичета да не се повтори кошмарът,на какво се е дължал мисета.Когато приемаш  клостилбегит следенето с УЗ не е ли за това кога точно е момента на зачеване.При положение,че съм забременяла значи пречината не е това,че не съм била проследявана.Вие какво мислите?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14914
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #5 -: Март 13, 2014, 11:59:20 am »
не се страхувай, всичко ще е наред. д-р Даскалов е отличен лекар.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    petyamk

  • *
  • 45
  • Очакването на щастие също е щастие
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #6 -: Март 13, 2014, 13:06:16 pm »
Силно се надявам,а и от думите му на последното посещение че нещата ще станат след малко стимулация ме обнадеждиха.Предложи ми и инсеминация при нея нещата щели да са по контролирани.Още незнам дали да е по този начин или само стимулация  :?
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #7 -: Април 02, 2014, 11:11:53 am »
Здравейте момичета, нова съм тук и ви моля за съвет. От 8 месеца правим опити, но не се получава. Меря си базалната температура, като при последния преглед при гинеколожката ми от стойностите тя заключи, че най-вероятно нямам овулация, тъй като нямам покачване над 37 градуса. Изписа ми клостилбегит от 5я ден по 1 табл. и така 2 месеца. Ако не забременея пак да отида. Не съм правила изследвания, тя каза че засега няма нужда. разбрах че това лекарство никак не е безобидно и много се притеснявам, незнам дали да го пия. Имаме спермограма в норма.
*
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #8 -: Април 02, 2014, 11:32:02 am »
Ами, първо виж подписа на jam два поста по-нагоре. Не си прави експерименти. Кой ще те следи колко яйцеклетки си образувала?! Ако тръгнат повече фоликули и така без контрол, може да си отвориш белята.
*

    petyamk

  • *
  • 45
  • Очакването на щастие също е щастие
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #9 -: Април 02, 2014, 12:00:32 pm »
didi99 със същите думи като твоята гениколожка ми бяха изписани и на мен без следене последва мисед в 5та седмица.Сама прецени.Неискам да те плаша
*
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #10 -: Април 02, 2014, 12:45:34 pm »
didi99, на мен ми е интересно как така, гинеколожката ти заключи, че нямаш овулация само по БТ  8O Според мен е редно и 2-3 месеца да ходиш на фоликулометрия и хормони, пък после с тежките заключения. И както ти е писала Тара- виж подписа на jam.

Желая ти успех и скоро да се похвалиш в бременната темичка  :)
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #11 -: Април 02, 2014, 15:14:41 pm »
Благодаря ви за отговорите, и на мен ми беше странно как го разбра това за овулацията,но...
Кои хормони трябва да изследвам и мога ли да отида в лаборатория да ми направят такова изследване без да е назначено от лекар. С резултата евентуално да отида при друг лекар за консултация?
*
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #12 -: Април 02, 2014, 15:25:51 pm »
1. спермограма в репродуктивна клиника
2. хормони мужду 3-5 ден от МЦ - FSH, LH, E2
3. снимка на тръби задължително, защото ако са запушени смисъла от стимулация на яйчниците  е никаква
4. установяване дали има овулация чрез ехографско следене поне два месеца, за да се вади заключение
5. щитовидни хормони - TSH,FT3,FT4, TAT, MAT + Prolactin без кафе след сън
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #13 -: Април 30, 2014, 19:37:24 pm »
Здравейте отново, смених лекарката и по нейно предписание направих следните изследвания:
1. Хламидии и микробиолог - отрицат.
2. на 21 ден от цикъла прогестерон - 22.55ng/ml; TSH - 1.78uIU/ml; FT4 - 1.24ng/dl
3. на 3 ден от цикъла
TAT - 131.1 IU/ml
Prolactin - 31.21 ng/ml
LH - 6.82 mIU/ml
Testosteron - 0.58 ng/ml
Estradiol - 26.0 pg/ml
FSH - 7.12 mIU/ml
MAT - 11.18 IU/ml
Също така установи наличието на овулация, като прослледи цикъла в продължение на месец.
Някой може ли да тълкува какво значат изследванията, ще съм благодарна, че прегледа ми е чак на 7 май  :oops:
*
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #14 -: Април 30, 2014, 20:58:55 pm »
Диди, дай референтни стойности - FT4, TAT, MAT,  E2  или ги напиши най-добре на всички.
Браво на тази докторка.  Спермограма направихте ли?
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #15 -: Април 30, 2014, 21:12:46 pm »
на 21 ден от цикъла прогестерон - 22.55ng/ml   /3.28-38.63/
 TSH - 1.78uIU/ml   /0.300-4.00/
 FT4 - 1.24ng/dl   /0.71-1.85/
на 3 ден от цикъла
TAT - 131.1 IU/ml     /до 115/
Prolactin - 31.21 ng/ml   /1.39-24.20/
LH - 6.82 mIU/ml      /1.00-18.00/
Testosteron - 0.58 ng/ml   /0.05-0.62/
Estradiol - 26.0 pg/ml      /39-189/
FSH - 7.12 mIU/ml       /4-13/
MAT - 11.18 IU/ml        /до 34/
*
Re: Стимулация с Клостилбегит
« Отговор #16 -: Април 30, 2014, 21:29:56 pm »
изглеждат съвсем прилични,  ТАТ е леко завишен, другите ендокринни са идеални - може да те посъветват за всеки случай да минеш преглед при ендокринолог.Prolactina е леко над референтните, но може да не си спазила правилото за почивка преди вземане на кръв, нищо страшно не изглежда.
Estradiola ти е изкаран по-нисък, но в случая сам по себе си не е абсолютна стойност, че да се притесняваш.
Сега отиди и си изкарай хубаво празниците и после спокойно при доктора  :).