0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета.Тъй като ми предстои да направя инвитро на ЕЦ в клиника Надежда ще съм благодарна ако ми дадете някаква ориентировъчна цена на самата процедура.Лекарката ми каза около 1000лв., но като чета по форумите, повечето момичета казват доста по-високи цени и се притеснявам малко, а ако е доста над тази сума ще трябва и да помислим за кредит и затова ми се иска да съм по-подготвена, а не в последния момент да се чудим какво да правим.Благодаря ви предварително.
*
Re: Цена за Ин витро на ЕЦ в клиника Надежда?
« Отговор #1 -: Юли 29, 2013, 22:19:45 pm »
35 лв. - изследване на LH и Е2
55 лв. - вирусология на жената
55 лв. - вирусология на мъжа
24 лв. - ПКК (последния път мисля, че ми взеха по-малко, но не зная точно колко)
350 лв. - пункция със упойка ( ако е без упойка е 300 лв.)
600 лв. - трансфер (ако е само с пресни ембриони, ако има и размразяване е 800 лв.)
Ако имате проблеми със спермограмата и се използва метода МАКС, се доплаща още 250 лв.
Това съм плащала аз, но съм чувала и за някаква такса оплождане. Аз не съм плащала такава.


Re: Цена за Ин витро на ЕЦ в клиника Надежда?
« Отговор #2 -: Юли 30, 2013, 21:30:40 pm »
Много благодаря за инфото.А искам да попитам и друго нещо, какво се прави в случай, че фоликула се спука преди самата пункция, пак ли си заплащаш процедурата или просто я отлагате за следващия месец?Извинявам се за може би глупавите въпроси, които задавам, но до сега не сме правили такива процедури и не съм наясно как стоят нещата.И не е ли по-добре да се прави ин витро със стимулация, защото ако имам само един фоликул (както е обикновено) и яйцеклетката се окаже некачествена пак ли си заплащаш опита, защото все пак парите не са малко, а това може би ще ни е единственият шанс или поне до следващата година, защото около година събирахме тези парички за да направим инсеминация или ин витро.Благодаря за информацията  :bighug:
*
Re: Цена за Ин витро на ЕЦ в клиника Надежда?
« Отговор #3 -: Юли 30, 2013, 21:57:26 pm »
Не се притеснявай да питаш, няма глупави въпроси. Форума е, за да си помагаме с информация и опит.
Ако фоликула се е спукал преди пункцията, оставаш само със сумата, която си заплатила за изследвания. Друго не заплащаш.
ПКК важи един месец, вирусологията е валидна 3 месеца, така че следващия път не заплащаш за тях.
Ако е имало пункция, но яйцеклетката не се оплоди или не се развива правилно, не се прави трансфер и съответно той не се заплаща.
При стимулиран опит е по-голям шанса да се извадят повече яйцеклетки, съответно да има повече оплодени и трансфер на по-добри ембриони. Но и сумата, която се заплаща е доста по-голяма.
ЕЦ е доста рисков, но пък е много щадящ организма. Аз продължава на ЕЦ, но всеки месец събирам яйцеклетки и ги замразяваме, докато съберем по-голямо количество, за да мога да направя трансфер на поне 3 ембриончета.
Ако имаш още въпроси, питай. Ако мога, ще ти отговоря.


Re: Цена за Ин витро на ЕЦ в клиника Надежда?
« Отговор #4 -: Юли 31, 2013, 10:37:50 am »
  Много ти благодаря. По принцип според мен лекарката предложи на ЕЦ защото съм с еднорога матка и при мен не е препоръчително да се прави трансфер на повече от един ембриона, защото бременността е рискова.А пък от друга ттрана си имам спонтанна овулация и всички др. изследвания са ок и лекарката се съмнява за проблем с оплождането....