0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

въпрос относно осиновяването
« -: Юли 27, 2013, 12:38:03 pm »
Здравейте момичета,
Нова съм в този форум и ще ви помоля за търпение,ако въпросите ми звучат неадекватно,но наистина не знам откъде да започна.Ние сме от Стара Загора и двамата на 31,искаме да осиновим дете на възраст около 3-4 години.нямаме брак, но живеем на семейни начала от 4 години.Много четох из този форум и бих казала че процедурата вече ми е ясна стъпка по стъпка и как ще протече, но не това ме притеснява ,а имам няколко въпроса на които не мога да си отговоря дали някои от тях ще е пречка да можем да осиновим
Нямаме репродуктивни проблеми или поне не знаем да имаме,защото до сега не сме пробвали да имаме свое(като пиша това искам да поясня че решението ни не е моменттно а това е много добре обмисляно в продължение на години и нама нужда да ми се задават въпроси защо не си направите вместо да си осиновявате ,да ще опитаме да имаме свое но не на този етап и не преди да си осиновим ако това е възможно в нашия случай)Това е и един от въпросите ми при положение че нямаме извесни проблеми да имаме свое дете биха ли ни разрешили да си осиновим .Втория ми въпрос е свързан с доходите .Приятелят ми има фирма от години и изкарва много добри пари от работата си ,проблема е в това че фирмата е регистрирана на името на маика му и тои няма как да докаже доходите си ,във самата фирма се води на мин.раб.заплата .Моя случаи е сходен на неговия баща ми имама фирма от 20 години в която работя ,заплатата ми е 2000 лв но ме осигурява на мин.раб.заплата с две думи ние разполагаме с бих казала много добри месечни суми но няма как да ги докажем на документи и в такъв случаи биха ли ни разрешили осиновяване .Следващото е относно жилището Нямаме собствено жилище на документи живеем самостоятелно в голяма къща но на документи е на моите родители .
Обобщено на кратко на документи сме доста бедни ,а в деиствителност не е така и се чудя имаме ли шанс изобщо
и ако само аз кандидатствам за осиновител, тъй като нямаме брак с мъжа ми, той може ли да присъства на срещите с консултанта и после с детето, или трябва да бъда само аз?
Да поясня и че искаме по голямо детенце защото нямам възможност да спра работа за дълго време и за това сме се насочили към дете което е над 3 год до към 4-5 ,другите изисквания които ще имаме е детенцето да е момиченце ,да е здраво или с преодолим проблем .
Re: въпрос относно осиновяването
« Отговор #1 -: Юли 27, 2013, 15:12:04 pm »
Искам да ви поздравя за решението. Ние с мъжа ми имаме едно детенце и понеже второто доста се забави също сме мислили по този въпрос и ще следя темата. Но при нас въпроса с финансите е доста по-сложен. Аз съм на заплата 500лв., а мъжът ми от години не е осигурен , защото си работи от вкъщи и не се води никъде. Освен това имаме и задължение към банка и така .... Та на този етап мисля , че няма как да стане?
А иначе смятам, че е много благородно да дадеш шанс на  едно изоставено детенце.
Поздравявам ви отново и успех :)
<br />
Re: въпрос относно осиновяването
« Отговор #2 -: Юли 27, 2013, 16:01:33 pm »
да пропуснах да кажа че и ние сме със голямо  задължение към банка и си го погасяваме редовно и реално ако социалните разгледат това ще видят че наистина имаме възможности но лошото е че трябва да се докажат на документ а ние не можем .Въпреки това ще опитаме от понеделник мисля да  задействам нещата и да видим изобщо дали ще стигнем до някъде ,другото което ми идва на ум е да си вдигнем заплатите за 6 месеца (нали толкова връщат назад )след което да подадем документи .Всичко това е пълна глупост според мен и губене на излишно време ,дано когато разговарям със социалните да го помислят добре че можем да си напишем каквито искаме заплати тай като фирмите са на родителите ни  и да не се налага да чакаме 6 месеца заради тези доходи .Много се дразня заради такива наредби много ясно че всеки си е направил сметката може или не може да гледа дете много ясно че няма да го вземе и да го държи гладно босо и голо ,като си раждаме децата да не би някои да ни гледа доходите .Следват се някакви закони които са безсмислени имам една позната която е искала преди две години да осинови третото си детенце има 2 неини  момчета и искала момиченце не са и разрешили точно поради подобни изчисления а тя толкова добре си гледа децата и толкова добре си прави сметката и в краина сметка не са я одобрили еми сега си роди пак момченце ама никои не и каза няма да раждаш щото нямаш доказани доходи ..........както и да е поувлякох се извода ми е че лично аз мога да изгледам и изуча поне 3 деца и ако ми откажат поради този факт ще е жалко защото тези дечица няма да получат шанс    ще видим какво ще стане но каквото и да е аз ще опитам по всякакъв начин защото съм напълно убедена в желанието си
*
Re: въпрос относно осиновяването
« Отговор #3 -: Юли 30, 2013, 00:08:17 am »
Поздравления за решението и добре дошла! В заявлението за осиновяване е необходимо да опишете защо искате да осиновите дете, а това най-вероятно ще ви попита и социалният ви работник при срещите в процедурата по проучване. Никой обаче няма право да ви откаже осиновяване, само защото нямате доказани репродуктивни проблеми.

Собствеността на недвижим имот също не е проблем, за да бъдете осиновители. Независимо, че нямате собствено жилище ако удостоверите, че живеете в имот на родителите ти и е видно, че имате подходящи условия за отглеждане на дете, няма причина да ви направят проблем. А за кредита е много вероятно изобщо да не ви поискат документи. Ние също изплащаме кредит, за който казахме на социалната работничка, но тя не поиска документ и не го отрази в доклада.

Пишеш, че желанието ви е да осиновите детенце на по-голяма възраст, защото не искаш да спреш работа. Помислете сериозно върху това решение. Личното ми мнение е, че на каквато и възраст да е детето е необходим един период, в който е много важно да бъдете колкото се може повече време с него. Да установите и изградите връзка помежду си. Освен това осиновявайки по-голямо дете вероятно ще се сблъскате и със специфични проблеми за преодоляване, което също ще изисква повече време и пренастройване на досегашния ви начин на живот.