0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

моля за помощ
« -: Юли 25, 2013, 12:26:53 pm »
Здравейте.днес разбрах че след ИКСИ който беше на 27.06 трансфера тест на ЧХГотрицателен и узд показа че не е хванало .Много съм разочарована и отчаяна защото всички пари който събирах доста дълго отидоха и не знам какво да правя нямам пари.Кандидатствах в общината и там оказа че нямат пари че за тази година изчерпан резерва.Аз и мъже ми не сме граждани на България и нямам право за фондация да кандидатствам. Исках да попитам имат ли   някакви клиники в България къде то мога да кандидатствам или някакви отстъпки или компромиси
*
Re: моля за помощ
« Отговор #1 -: Юли 26, 2013, 00:59:12 am »
Здравей!
Имате ли със съпругът ти здравни осигуровки? Ако да, то моят съвет към теб е да се обадиш във фонда и да попиташ дали имате право да кандидатствате за ин витро процедура.

Ето това е сайтът на фонда:
http://www.far-bg.org/
Телефон за връзка - (02) 895 31 49

Моята логика е, независимо, че не сте български граждани, но имате статут на пребиваване и редовни(непрекъснати) здравни осигуровки, то можете да кандидатствате за Фонд асистирана репродукция. Не знам дали със сигурност е така, затова се обади и попитай.

*
Re: моля за помощ
« Отговор #2 -: Юли 26, 2013, 10:00:19 am »
Да, изясни какъв ти е статутът и непременно се обади да питаш дали не е възможно.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: моля за помощ
« Отговор #3 -: Юли 26, 2013, 11:07:30 am »
фондът финансира само български граждани. не мисля, че и общините ще финансират чуждестранни граждани. държавата ни е доста бедна, все пак.

за съжаление, лечението чрез инвитро е скъпо и много хора са във вашето положение - просто нямат пари да си го позволят. събират средства и чакат, това е.

можете да разговаряте с клиниката за разсрочено плащане или да търсите кредит от банка.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: моля за помощ
« Отговор #4 -: Юли 27, 2013, 14:38:39 pm »
Благодаря ви за отговора.Но за съжаление по фонда не мога за що то не съм гражданка на България и аз и мъже ми със ЛНЧ (пустяно пребиваваща карта).Осигуровки не прекъснато плащам  вече 6 години.От общината одобриха ма за 2000 лева но оказа че за тази година вече нямат пари и чак до година към май може би ще ме дадат тези пари.Тъка че маи нямам шанс освен да събирам парички :wink:Благодаря ви всички
Re: моля за помощ
« Отговор #5 -: Юли 28, 2013, 10:54:44 am »
Ако отговаряте на изискванията може да си пробвате късмета ето тук: http://invitrobg.com/health-news/1115-bezplatno-invitro-s-lyubovta-e-deistvie
Документи се приемат до края на този месец, имате време.
Успех!
Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи - търпение и надежда!
Re: моля за помощ
« Отговор #6 -: Ноември 17, 2013, 18:04:55 pm »
Може ли някой да ми даде информация как се процедира при подаване на документи за втори опит по фонда, трябва ли да се правят отново някакви изследвания какви за изискванията много ще съм благодарна!!!