0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #240 -: Юни 24, 2017, 12:25:22 pm »
bebeshok0326, браво, чудесно се развиват при вас нещата :)

Вода и моите не пиеха първата година. Предлагах, но нямаше интерес. Ако е жадно детето, ще пие. Иначе - не.

Ако не ти пречи нощното ставане, си кърми. Важното е да сте добре и в синхрон с бебето



   La vita è bella
*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #241 -: Юни 24, 2017, 13:49:20 pm »
Кърмете си се както до сега. Не пропускай нощно. Детето ще се изнерви, ще е гладно, ще реве, ти ще се притесниш. Отделно може да ти намалее лактацията сега е важно нощем да я стимулираш. Моника до много късно сучеше нощем. Не е било проблем. Слагай протектори за кърмачки на зърната, за да попиват кърмата. Аз до много късно течах. А най- често беше като суче от едната от другата потича кърма. Ужас!

Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #242 -: Юни 24, 2017, 16:34:43 pm »
Пробвах на Чико и на Хип,нещо са ми много изкуствени запарват ме и после ме сърби ужасно.За тези еднократните говоря,ако имате по-добро предложение съм насреща.
*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #243 -: Юни 24, 2017, 17:35:54 pm »
Ми аз взимах някакви обикновенни най- евтините май бяха. Не съм имала проблем. И на Авент май бях взимала.

Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #244 -: Юни 25, 2017, 09:07:59 am »
И аз ползвах на Авент и нямах проблем..
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #245 -: Юли 05, 2017, 15:45:05 pm »
Здравейте :D.Аз съм на прага на силите си.Преди 10тина дни беба започна да реве истерично.След 3 дневна истерия се предадох и забърках АМ. Започнах да давам по 100мл. за денонощие в 1 или 2 хранения и така нещата станаха малко по-поносими.Преди 2 дни бяхме пак на преглед,за месеца беба е натдала общо 1 кг и е пораснала с 4 см.Този път педиатърката ми развиваше теорията да спирам нощното хране,да ги направя по 6 на денонощие и как не трябва да дохранвам в 1-2 хранения,а във всяко.Съответно аз не съм ок с тази теория,защото искам да кърмя още,а по този начин освен да спре кърмата друго не виждам.Още повече нито се наслаждавам на плюсовете на кърменето,нито на АМ.От 4-5дни пия чай за кърмачки,вчера се срещнах с консултант по кърмене.Според нея юздичката на беба е къса,а и храненето в началото на по 4 часа са довели до намалянето на кърмата.Показа ми как да я слагам и според нея до 72 часа би трябвало нещата да се оправят,ако я слагам на 2 часа или се цедя.Е вчера беше първия ни ден без АМ,беба беше кисела още от предната нощ и вчера си мислех,че е един малък ад.Не предполагах какво ме чака днес :D.От сутринта се е хранила 9 пъти и имам 1 час, в който спа в количката докато беше в движение.През останалото време ми е в ръцете,иначе се дере,не че в ръцете е много кротка.И така,ще се опитам да издържа още едни 24 часа и колкото и да не ми се иска пак ще дам АМ.Имам огромно желание да кърмя,но не на всяка цена.Не мога да я гледам как се мъчи.Чувствам се ужасно
*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #246 -: Юли 05, 2017, 16:16:49 pm »
Бебешок, имате скок в растежа.Не е че нямаш кърма, напротив просто е етап.Ако успееш да издържиш ще е хранене на много често, отделно в жегите огладняват по-често, че те така пият вода.Пии течности, много вода!И от тук нататък започва големия рев, безпричинен.Повярвай Моника се дереше до 6 и повече месеца, а качваше по кило на месец.И отделно щом е качила кило, само на кърма, то тя е едно нахранено бебе!
Слагай я с лице към гърдите ти, главата да е обърната към гърдите, кърми легнала ако ти е по-лесно.Не цеди!може да докараш хиперлактация!
Говори с консултант по кърмене, ще ти даде повече увереност!

*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #247 -: Юли 05, 2017, 23:26:40 pm »
Доста от педиатрите не са на ти с кърменето и аз съвети от нашият не съм търсила. Като цяло и в захранването и храненето не се е месил, а само информативно се е интересувал колко пъти се храни или какво давам. И смятам, че това е нормално. Тия, които все искат нещо да налагаш на бебето те вкарват във филм повече. То първо качва малко, после качва много, после що яде нощем... и все си във филм нещо да променяш.
Аз също не съм за кърмене на всяка цена, но в някакъв момент започнаха колики и опитах и с хранене с бутилки и с дохранване на кърма от фризера, с АМ, че и с АР еми нищо не помогна докато не се израстна. Все още имат проблем с коремчетата и не могат да ядат всичко.
Та както и Маги е писала, тепърва започват ревовете, сега са колики, скокове в растежа, после един дъъълъг период зъби. Зареждаш се с търпение и гледай да си спокойна.
ПП Аз чай за кърмачки пиех на Хип гранулирания. Вкусен ми беше и лесен за употреба. Ефект не съм сигурна дали е имало естествено, но поне количеството течности се увеличава. Има една добавка за кърмачки на Хималая много препоръчвана. И е важно да се храниш, не само с препоръчвани за увеличаване на кърмата храни, а разнообразно. Аз от бози, жито и подобни не съм усетила ефект, но от месо, ядки и лук да.
« Последна редакция: Юли 05, 2017, 23:30:13 pm от м-и »
*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #248 -: Юли 07, 2017, 10:54:06 am »
Бебешок, не се връзвай на съвети за разреждане, прескачане, спиране на хранения. И момичетата са ти казали, и консултантката по кърмене ти е казала - води се по бебето. Щом наддава, значи няма нужда от дохранване! АМ може да ти даде време за почивка (ако я храни някой друг), но ще доведе и до намаляване на кърмата. Все още е твърде малко бебето ти, за да го лишаваш от нощно хранене. Ако не се буди - добре, но, ако се буди и кърменето го успокоява, тогава е по-добре да го кърмиш. Ще дойде моментът да се насладиш на плюсовете от кърменето. Сега все още си регулирате режима. Постепенно и изтичането на кърма ще намалее, и напрежението в гърдите ще спадне, и бебето ще се нахранва по-бързо. Но свиквай с мисълта, че бебетата плачат :). Ако можеш да я оставяш да поплаче на някой друг, а ти да имаш време за почивка, ще бъде много полезно. И мама е човек :).
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #249 -: Юли 13, 2017, 12:27:52 pm »
Добър ден от нас. :DМинавам за да кажа,че още не съм се отказала .Изцяло  си  кърмя,даже от 2-3 дни беба се връща в стария ритъм на хранене и от 12-16 пак сме на 7-8 хранения за денонощие.Бяхме даже на пробно кърмене,където тя изяде 150 мл.,което по обясненията на докторката е хранене на 5 м. бебе. :D.Е сега май имам повече от колкото тя изяжда,но не е драма.Много по-спокойна е,съответно и аз покрай нея. На гости сме на баба и дядо и,което още повече разкрасява картинката.Благодаря ви за подкрепата
*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #250 -: Юли 13, 2017, 12:53:15 pm »
Бебешок, звучиш страхотно.Браво на теб и на госпожицата!Важното е, че имаш желание и си спокойна!От сега нататък ще става по-лесно.

*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #251 -: Септември 16, 2017, 18:50:01 pm »
Здравейте,виждам,че скоро никой не е писал,но съм доста притеснена.
Някои от вас знаят,че моята бебка е на 22 дни,родих секцио заради малък таз и кърмата ми слезна на 4 ден. Дотогава тренирахме на сухо с нея,защото тя не искаше да засуче. За три седмици е наддала със 70 грама от теглото и при раждане или с 300 грама от изписването. Вкъщи е само на кърма. Вече имаме успех със засукването-къде с протектор,къде без,но кърмата не и стига според педиатъра и ме накараха да я дохранвам с шише. Засега я дохранвам с изцедена кърма,защото успявам да събера някой друг грам с цедене между кърменията.
Режим-общо взето няма...старая се да е на 3 часа,но тя понякога иска постоянно да си е на гърдата,иначе реве.
За мен продукцията ми е малко и правя какво ли не да я увелича. Забравих да кажа,че преди 3 дена имах запушени каналчета+температура+твърди гърда и почти никаква кърма от тази гърда. С лецитин овладях положението,но...кърмата си е малко. След кърмене тя си изяжда и добавката и..не ме кефи тая работа,искам да си се храни от гърдите ми.
Дайте ми съвети,каквито и да са
Любовта е сила !

Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #252 -: Септември 17, 2017, 08:43:02 am »
Шуши почни да я храниш или цедиш на поне 2 часа.Ако тя спи не я будиш,а се цедиш.Така за 3-4дни би трябвало да си увеличиш кърмата.Имай в предвид,че не всички бебета изкарват на режим 3 часа .Ние и сега имаме дни с хранене на по 2 часа.Педиатърката може към края на месеца да те накара и 6 часова пауза да направиш,която пак не всички я могат.
Слушай детето си и по малко педиатърката.Ден с ден няма да има равен,но ще дойде момент,където тя ще си направи режим.Ако започнеш с дохранване с АМ,това ще те обрече да спреж да кърмиш
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #253 -: Септември 17, 2017, 10:04:59 am »
Бебешок,тя ми е на гърдите почти непрекъснато. Рядко през деня прави пауза от 2,5 ч. Нощната пауза си я прави без проблем и тогава се цедя. С помпата понякога изцеждам едва 30 мл.  Засега я дохранвам само при нужда с изцедена кърма. Основно вечер се случва това,защото тя цял следобед ми е на гърдите и накрая иска още.
Любовта е сила !

Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #254 -: Септември 17, 2017, 10:41:50 am »
Аз 1 седмица съм дохранвала с АМ и си викнах консултант по кърмене.Препоръките бяха това на не повече от 2 часа и до 72 часа кърмата ще възвърне.Така и стана при мен.Като още със започването на това хранене на 2 часа спрях АМ.Беже тежко,но си заслужаваше,имах дно с 16-17 хранения за денонощиеТова се случи някъде към 25-30 ден.За цеденето това което бебо може да изсуче ти не може да изцедиш,винаги е по-малко. Друг съвет не мога да дам
*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #255 -: Септември 17, 2017, 16:22:41 pm »
Аз никога не можех да изцедя повече от 10 мл след нейните кърмения, а е била само на кърма.Цеденето не е показателно какво е изяло бебето.Добре ли засуква, коремче към коремче ли е позата, заспива ли на гърда?Аз също бях секцио и на мен ми слезе на 3-4 ден кърмата, но още в родилния спрях добваката.Но Моника сучеше много добре.
Според мен послушай Бебешок и ако трябва се свържи с консултант по кърмене.

*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #256 -: Септември 17, 2017, 18:03:30 pm »
Вече засуква добре,чува се и преглъщането. Следобед направих пробно кърмене с мерене. 50 мл беше резултата,което е малко за 23 дневно бебе,но тя беше яла преди час и половина и се засити. Засега дохранвам само с кърма. Чувствам се принудена,защото за последната седмица наддаването и беше едва 130 грама. Против дохранването съм ,обаче около мен няма човек,които да не ми дава акъл как си държа детето гладно и т.н...направо ми се реве. Винаги съм била с по-висок пролактин и не съм смятала,че ще имам подобни проблеми,ама на..кърмата си ми е малко и по цял ден се чудя какво още да ям,пия ,правя,че да се засили.
Любовта е сила !

Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #257 -: Септември 17, 2017, 18:10:12 pm »
За мен 130 гр на седмица натдаване не е толкова зле.Малката втория месец беше натдала 600гр само.Пробвай с още едно пробно кърмене.Децата всеки път хапват различно.
*
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #258 -: Септември 17, 2017, 18:49:53 pm »
Против дохранването съм ,обаче около мен няма човек,които да не ми дава акъл как си държа детето гладно и т.н...направо ми се реве. Винаги съм била с по-висок пролактин и не съм смятала,че ще имам подобни проблеми,ама на..кърмата си ми е малко и по цял ден се чудя какво още да ям,пия ,правя,че да се засили.
Като за начало се успокой.  Кърменето в голямата си част е психика. И се дистанциран от това кой какво ти казва. Консултантите по кърмене и акушерките ме бяха подготвили точно за реакциите и съветите на най-близките (най-вече бабите) и приятелките-"ветеранки". Оказва се, че в голяма степен те често са причина една млада майка да спре да кърми, защото вместо да подкрепят, обикновено критикуват и дават погрешни непоискани съвети.
Аз съм нямала никакви проблеми с кърмата. Също родих секцио, но лактация имах още от 7-ми месец на бременността, та кърмя от ден първи. Първия един месец доизцеждат след всяко хранене (понякога нямаше дори капка), защото тогава бебето е малко, уморява се бързо, заспива, а реално нуждите му с всеки изминал ден нарастват и аз просто исках да си подпомогна лактацията. Не съм дохранвала - колкото изяла, толкова. А и Бебата до ден днешен не може и не пие от шише, само си играе с биберона. Кърмех на 3 часа в началото, но бързо минах на поискване, защото за мен и за бебето беше по-приятно и спокойно. А и не знам как като изяжда веднъж 100 гр, а друг път 50 гр, все трябва да "чака" по 3 часа. Ама, това си е моя логика, де. През нощта не съм кърмила никога, защото дъщеря ми си спи по 7-8 часа от самото начало. Правех по едно цедене през първия месец и после престанах, не съм имала проблеми.
Бебешок ти е писала, аз също те съветвам да слагаш на гърда по всяко време, дори и през половин час. Може да е досадно и уморително, но е ползотворно.

Всеки месец бебето качва различно и това е нормално. През първия месец Я. качи почти 1400 гр, последващите по 600-700, сега пак е с кило отгоре. 130 гр за седмица не е малко, не се стряскай. Аз имам и подкрепата на педиатърката в това начинание, давала ми е добри съвети - разбира се, аз си отсявам информацията.
Ако наистина смяташ, че имаш нужда, свържи се с консултант - може да ти даде безценни съвети, а и ще се почувстваш по-спокойна и уверена.

Спокойствие, упоритост и скорошни добри резултати!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Кърменето!Материали и дискусии - 4
« Отговор #259 -: Септември 17, 2017, 20:05:09 pm »
Благодаря за подкрепата ви. Найстина психическата атака е много голяма...не съм очаквала подобно отношение от най-близките ми. Мъжът ми е с мен и сестра ми,но всички останали "помощници" ми скъсват нервичките. По около 100 пъти на ден слушам реплики за дохранването,даже майка ми си позволи да купи АМ,въпреки изричната ми забрана,а педиатърката ми,колкото и да я уважавам е жена,която не е кърмила,т.е. не може да ми даде съвети. Тя си знае дохранването и . На последния преглед дори не смееше да ми каже в лицето да дохранвам,защото знае,че ставам особено раздразнителна на тази тема,но си го каза и аз се замислих дали не бъркам аз нещо?
Дано скоро кърмата ми се увеличи и нещата да се наредят. Интересното е,че след запушените каналчета кърмата ми намаля. То е логично де,има бучки-сигнал,че гърдата пълна и стоп на производството...дано всичко отмине. Благодаря ви отново
Любовта е сила !