0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
Ето я и моята история:Имаме си момченце на 6 г.Бременността ми беше лека и нямах оплаквания.Имах завишено кръвно,което контролирахме с допегит.Детето се роди 5 дни преди термин с тегло 3,850кг.
През 2010г. претърпях операция за отстраняване на жлъчен мехур,а веднага след това много тежка атипична пневмония с изолирана бактерия мораксела катаралис.Пих 4 или 5 антибиотика,не помня.През 2011г. лятото прекарах и бронхит,след който стойностите на СУЕ и С-реактивен протеин ми излизаха винаги над норма.Суе не е падало под 30(варира 35,30,после пак 35,пак 30),а С-реактивният-варира от 10-20,като и то ту се повишава,ту пада.тръгнах по лекари в търсене на причината.Посетих за собствена сметка: кардиолог,гастроентеролог, пулмолог,стоматолог, гинеколог, ендокринолог, ревматолог,УНГ,невролог....може би ще пропусна нещо.Никой не каза,че има причина,която да въздесйства на високите ст-сти на гореспоменатите показатели. Междувременно ми се появи някакъв заден секрет в гърлото.Образуваше ми се храчка,която стои на трахеята и ме дразни-ръмжа си постоянно,ежедневно,понякога се налага да се изкашлям.Забелязвам обаче,че тези симптоми сякаш изчезват,когато излезем от Варна.Вече 2г е така :oops:Имам и болки в основата на носа,по-точно към челото.Ходих пак на УНГ,който каза,че нямам проблем,без да ми е направена снимка.Гласните ми връзки били зачервени,но можело да имам рефлукс.Да отида на гастроентеролог.Гастрото каза,че нямам такъв :x :x
Накрая си казах,че оставям така нещата и ще правим бебе.И така през септември 2012г. забременях от раз.В 5г.с. прокървих и направих спонтанен аборт. Изминаха 6 месеца и ние отново решихме,че ще правим опити за бебе.Отново забременях от през Април 2013г.На 20 май видяхме хубаво закрепено плодно сакче.Но...на 01.06. ми се появи кафеникаво зацапване.Отидах спешно на преглед при гинеколог,който ми каза,че плодното сакче отговаря на 6г.с.,а трябваше да съм в 8-ма.Вечерта прокървих и отново направих спонтанен аборт.Последва и абразио.
Реших,че трябва да се консултирам с имунолог.За мое щастие от този месец доц.Конова ни посещава и във Варна.Казах й за проблема с кашлицата и всичко по-горе описано.Тя ми назначи един куп изследвания,част от които вече излязаха и аз съм притеснена.

TSH    -1.18m/u/l         0.27 - 4.20
Vitamin D Total-18.4   nmol/l    > 75
Хормони * Hormone /ELISA   
TAT-31.7   IU/ml    до 100,0
MAT(TPO)-27.00IU/ml    до 30,0
Антифосфолипидните ми тела са 100% в норма,НО...
Общи Т-лимфоцити:88.20%, при реф.ст-ст 67-76
Т хелпери:47.83%,реф:36-46%
Т-цитотоксични:40.38,реф:31-40%
Б-лимфоцити-6.94%,реф:5-16%
Субпопулация NK-клетки:3.39%,реф:9-15%
Някой може ли да ми даде насоки какво да правя?все още не са излезли всички резултати и предполагам,че доц.Конова няма да се изкаже още.Очаквам резултат и за     Генетични фактори,свързани с тромбофилия,но те ще са готови чак на 01.08.2013г.
Някой имал ли е подобни резултати и какво лечение му е било назначено?
Приключвам,че стана много дълго:)
Хубав ден!
Доц. Конова е добър имунолог. Назначила ти е изследвания, за да изясни възможните проблеми.
Ясно е, че имаш някакъв хроничен проблем, който провокира изменения в стойностите на имунологичните показатели. Моето мнение е, че е трябва да се установи и отстрани проблема, за да се "наместят" стойностите, а не да се правят опити с лекарства да се повишат или понижат. Могат да ти предложат вливания, Фраксипарин, Аспирин, антиоксиданти и куп други неща.
Изчакай всички резулти и анализа на доц.Конова.
alia_alia,благодаря ти много за мнението:) :balk_81:
Причината,както съм писала в първият ми пост,никой не можа да открие.Доц.Конова изказа съмнение,че имунитетът ми е нисък още преди да назначи изследванията и че най-вероятно ще се наложи схема на имуностимулиране!
Радвам се,че и послените изследвания за хуморален имунитет са в норма.
Очакавам становището на доцентката!