0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: цветна бременност
« Отговор #40 -: Април 08, 2016, 18:22:25 pm »
sania07, не е нужно да чакаш, ако има бременност би трябвало тестът да отчете, за съжаление това кървене, което описваш, не говори добре за една евентуална бременност, но все пак направи тест за яснота. Назначени ли са някакви медикаменти след овулацията?
Инсеминация ли правихте или спонтанни опити след определяне на овулация (с ехографски преглед ли беше установена О.)?

Re: цветна бременност
« Отговор #41 -: Април 08, 2016, 22:23:16 pm »
Нищо не ми е изписано за след ову. Правим спонтанни опити след определяне на ову с ехографски преглед. Това което ме притеснява е, че не ми е правено проходимост на тръбите.  :(
Re: цветна бременност
« Отговор #42 -: Април 27, 2016, 21:22:33 pm »
Здравейте!
Не знам дали тук е мястото, но моят случай е следният и моля за мнение:
След една седмица закъснение, на 8-я ден от закъснението на тест Престо се появи мнооого слаба втора черта, като преди това около датата на цикъла имах много слабо розово зацапване. След три дни обаче все едно ми дойде - доста по-обилно кървене, но не достатъчно като цикъла с много розово-червен цвят. Веднага отидох на лекар, каза че не вижда бременност и кървене ( което по-късно през деня пак се появи). Направих си кръвен тест, който показа 4,9. Лекарката каза че трябва да е поне 5 за да съм бременна.. Никога не ми е закъснявал, не съм имала кисти и хормонални проблеми. Продължавам да съм със слаб "цикъл" розово-алено червен. Не можа да ми отговори защо е имало втора чертичка и тпзо резултат близко до границата какво би значил... Доста съм объркана!
*
Re: цветна бременност
« Отговор #43 -: Април 27, 2016, 23:22:09 pm »
Flowwer, съжалявам за загубата!

Случва се загуба на бременността на много ранен етап преди да е установена ехографски, така наречената биохимична бременност, т.е. установена е само чрез тест (уринен, кръвен). Има не малко случаи на един ранен спонтанен аборт, а след това успешно развиваща се бременност.
Диагностика и терапия на спонтанните аборти
Празни ръце – Самотната травма на спонтанния аборт
Но ако има повтарящи се спонтанни аборти, е редно да се направи консултация с репродуктивен специалист и да се потърси причината чрез специализирани изследвания.
« Последна редакция: Април 27, 2016, 23:39:32 pm от marsi »

Re: цветна бременност
« Отговор #44 -: Април 28, 2016, 08:19:34 am »
Не съм много сигурна, дали е имало бременност, може теста да е бил дефектен, беше адски слаба линия... Както и да е благодаря за отговора! За първи път ми се случва такова нещо, надявам се и за последен! :)
Re: цветна бременност
« Отговор #45 -: Май 29, 2016, 23:23:07 pm »
Здравейте,

Имам съмнения, че съм бременна и във вторник ще си направя кръвен тест, но не мога да се стърпя от напрежение и моля за мнението ви.

Ако съм заченала, имам съмнения, че е станало на 28 април, въпреки че към този момент не планирахме бебе. След това трябваше да ми дойде на 5 май, но ми се налагаше да пътувам в командировка, като пътуването ми беше 18 часа (ако не се получат закъснения) и не ми се искаше и да съм цикъл през това време. Лекарката ми изписа дуфастон, за да го забавя и реално пих по 1 хапче сутрин и вечер до събота 7 май. След това ми дойде на 12 май, като първия ден едва прокапа и грам не ме болеше, а по принцип цикълът ми е придружен с особено силни болки през първия ден. Втория и третия ден си беше нормален, може би малко по-слаб от обичайното, но все пак в онзи момент не ми породи никакви съмнения. На четвъртия ден прокапах 1-2 пъти с едно кафеникаво течение и всичко приключи.

След това в крайна сметка стигнахме до решението да работим за бебе и бебеправихме на 20 май и 21 май. От 3-4 дни насам коремът ми страшно подут почти целодневно, а вечер, като си легна, направо ми тежи, а и почти постоянно целият е твърд. От време на време ме стягат яйчниците и усещам едно като придърпване или по-скоро разтягане в коремната област. Обичайно не чувствам такъв дискомфорт - не ме боли стомах, ако ми се подуе заради някоя храна, минава за отрицателно време. А сега ми е почти постоянно така, дори когато нищо не съм яла. Освен това от време на време имам лек световъртеж и едно вътрешно притреперване, което обикновено ми се проявява точно пред цикъл или  предвещава, че няма да се чувствам особено добре и ще ми играе кръвното, или ще ми се гади. Отделно от това на 2-3 пъти ми се случи изведнъж да си почувствам краката като тухли и да не мога да ги мръдна - една рязка умора ме наляга - но това ми се случи само няколко пъти и то поредни.

Та мисълта ми след това словоизлияние - не може да проявявам тези симптоми, ако съм заченала около 20 май, просто е прекалено рано. Възможно ми е да съм в цветна бременност и да съм заченала още през април месец?
« Последна редакция: Май 29, 2016, 23:54:54 pm от innas »
*
Re: цветна бременност
« Отговор #46 -: Май 30, 2016, 09:43:32 am »
Innas, всичко е възможно и ти желая да си бременна. Ако си заченала на 28ми април, уринен тест ще ти покаже сега, по всяко време, не е необходимо сутрин с първа урина :) Вземи си един тест, ако желаеш :) Стискам ти палци  :bighug:
Re: цветна бременност
« Отговор #47 -: Май 31, 2016, 14:36:25 pm »
Благодаря ти за отговора, lilitu!  :)

В крайна сметка в момента нямам време да отида да направя кръвен тест и си взех обикновен уринен тест. В първите 5-10 мин със сигурност беше отрицателен. След 6-7 часа понечих да го изхвърля и се вижда бледа втора линия. Не съм сигурна дали това не е фалшив положителен резултат от престояването. Не ми се вярва външни фактори да са повлияли, тъй като го оставих в чекмедже и не го извадих оттам, докато не реших да го изхвърлям. В крайна сметка ще се наложи да направя и кръвен тест, но чаааак в петък.
*
Re: цветна бременност
« Отговор #48 -: Май 31, 2016, 14:38:28 pm »
След 6-7 часа тестът вече не е валиден. Прочети внимателно листовката и спазвай инструкциите! Най-сигурно пусни кръвен!
Успех!