0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!Реших да помоля всички вече осиновили да споделят опита си ,ако след делото им за осиновяване е трябвало да изчакат периода за уведомяване на БМ и какво направихте за скъсяване на този период?Също искам да знаят и бъдещите осиновители,че е възможен и такъв ход на развитие на така важния етап от живота ви!Според статистиката нашия случай е от редките :?!Ето какво се случва с нас:делото ни беше на 8.март.,траеше около 1-2минути,получихме "Честито!" от съдията.До тук добре,но...точно преди делото юриста от РДСП,който ни представляваше ни каза,че съдията иска да се изпрати съобщение на БМ(за това срока бил 3 дни) и след това БМ имала 7 дни за обжалване и след това съдията може да подпише решението.Срокът за изпращане на съобщението беше спазен-писмо с обратна разписка е изпратено на 11.март.От тогава чакаме подписването на БМ и връщане на обратната разписка в съда.Поне от деловодството на съда нямаме проблеми.Казват:"Обаждайте се всеки ден,разписката може да се върне всеки момент".Но...до ден днешен не пристига(ще видим по-късно днес).И така...у мен се пораждат големи съмнения,че това писмо не може да бъде връчено на получателя,при условие,че тя живее на село,където всички се познават,там живеят и нейни роднини,които също биха могли да получат писмото и освен това социалните многократно са я намирали на този адрес и са и пращани няколко пъти писма с обратна разписка :oops:.Още като разбрах за това уведомяване,знаех ,че ще има още дълго протакане и много тревоги,защото е ясно,че някой по веригата не е свършил работата си и потърпевши сме ние и детенцето,но кой мисли за това :oops:!Не би ли могло всичко това да се свърши още преди делото,при условие,че БМ е заявила още веднага след раждането,че иска да изостави това дете ,от тогава се отглежда в ДМСГД и тя никога не го е търсила,но отказа и е само устен,не е подписвала декларация по материални причини.Заради всички тези притеснения,не можем да се зарадваме както трябва,витае една несигурност и съмнение,че нещо може да се обърка!Нашите приятели ни казват,че може да става въпрос и за изнудване,имайки предвид ширещата се корупция,но ние НЯМА да стимулираме разпространението на корупцията!Надявам се да се включат осиновители,преминали през същата или подобна ситуация и да споделят как са се справили!И тук благодаря на "Fussi" и "hope-love" за отговорите им на ЛС!
Вчера ти отговорих малко набързо, но продължих да мисля по въпроса. Дали социалните нямат някакъв телефонен номер на тази жена, който да ти дадат, за да го предоставиш на съда. В изключителни случаи и по преценка на съдията може да бъде разпоредено деловодителката да уведоми заинтересовата страна по делото по телефона, включително и за постановено решение, какъвто е въпросния случай. Питай за телефон и действай!
Вчера ти отговорих малко набързо, но продължих да мисля по въпроса. Дали социалните нямат някакъв телефонен номер на тази жена, който да ти дадат, за да го предоставиш на съда. В изключителни случаи и по преценка на съдията може да бъде разпоредено деловодителката да уведоми заинтересовата страна по делото по телефона, включително и за постановено решение, какъвто е въпросния случай. Питай за телефон и действай!
В петък 22.03.социалната ми каза,че е предала по телефона,въпросната жена да отиде в кметството на селото и да подпише,т.е. вчера или днес се очаква да има резултат.Преди 5мин.се обадих в съда,за първи път ми казаха да се обадя след 14часа,когато получавали призовките и предполагам и други пратки, и дано вече да имаме развитие  :crossfingers:!
*
Здравей
много е трудно без преглед на документите (което тук няма как да стане  :lol:) да се даде адекватен отговор.
Аз лично много се въздържам от коментар за случай, който не познавам лично. Не за друго, а за да не те подведа, или да не те вкарам във филм излишно. Затова и нищо конкретно не ти писах на лични. По-скоро ще ти навредя отколкото да ти помогна

Успех
В очакване ....
Скъпи осиновители,настоящи и бъдещи,както по-горе писах днес след 14часа се обадих отново в деловодството на съда и получих най-радостната новина.На 29.март.да отидем при тях за получаване нарешението,така дългоочакваното.Казаха,че са получили обратната разписка ,т.е. всичко е ОК.И ето одисеята ни "Осиновяване "приключи и на света има още едни щастливи родители и едно малко щастливо детенце с дом и семейство.Ще пиша в "Статистика" за всичките ни дати,защото си мисля,че и там се загуби доста време,но нали все пак нещата се получиха.Желая на всички кандидат-осиновители кратко чакане и знайте,че детенцето ви ви чака някъде и някой ден вие ще бъдете едно цяло!
*
Честито! Бъдете щастливи родители и да ви е живо и здраво детенцето!
Радвам се, че проблемът се разреши така бързо. Очакват ви най-вълнуващите дни с вашето дете - първите дни у дома. Бъдете щастливи заедно!
*
Прекрасна новина! Честито и бъдете много щастливи!  :)