0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Скъпи приятели, съмишленици и специалисти,

Тази година, сдружение "Зачатие" организира за осми пореден път най-мащабното събитие за двойките с репродуктивни проблеми в България - Деня на репродуктивното здраве - което ще се проведе в град Русе на 8 юни 2013 г. Мотото на тазгодишното събитие e "Да дариш живот", а основна тема – „Донорството при лечението на стерилитет - поглед от всички страни”. Във фокуса на събитието отново ще бъдат взаимопомощ и споделяне на опит, безплатни индивидуални консултации и групови беседи със специалисти в областта на репродуктивното здраве, новости в лечението на безплодието.

 













Денят на репродуктивното здраве ще се проведе в хотел Рига, бул."Придунавски" № 22 в Русе през целия ден на 8 юни 2013 г.

Отново всички двойки, които срещат трудности при зачеването на дете, ще могат да се срещнат в неформална обстановка със специалистите по стерилитет от страната и доброволците от "Зачатие", за да получат адекватна информация по медицински, психологически и правни въпроси.

Основната тема - "Донорството при лечението на стерилитет - поглед от всички страни" има за цел да предостави информация на пациентите и обществото за процедурите в асистираната репродукция, които се извършват с донорски материал - яйцеклетки и сперматозоиди, да запознае хората със законовата уредба и медицинските практики, свързани с донорството на репродуктивен материал, да опровергае митовете и предразсъдъците, които битуват сред обществото по тази тема.

Ще се опитаме заедно да търсим начините за преодоляване на все още неадекватното разбиране на донорския процес, да популяризираме тази благородна идея и да насърчим дарителската активност.
 
Градинка, облагородена с труда и средствата на доброволците от сдружение "Зачатие" ще разцъфти в навечерието на Деня на репродуктивното здраве в дунавския град, като символ на мотото "Да дариш живот". Специален щанд за продажба на семена от красиви градински цветя, опаковани с логото "Да дариш живот", ще предостави възможност на всички участници, посетители, гости и граждани да се включат в благотворителната инициатива за подпомагане на двойки, които се нуждаят от процедура с донорска яйцеклетка и в популяризирането на темата за донорството при лечение на стерилитет. Специализирана брошура с полезна информация за всички аспекти на донорството на яйцеклетки и сперматозоиди, ще бъде разпространявана напълно безплатно от доброволци на сдружение "Зачатие".

За втора поредна година, в рамките на Деня на репродуктивното здраве организираме групови беседи по интересни теми от репродуктивната медицина, в които ще се включат както пациенти, така и водещи специалисти от различни области на медицината.
 

Тази година, груповите беседите са посветени на следните основни теми:

"Донорството при лечението на стерилитет - поглед от всички страни"
В тази дискусия, пациентите и потенциалните донори на гамети (сперматозоиди и яйцеклетки) могат да получат отговори на своите въпроси от специалистите по асистирана репродукция относно донорските програми при лечението на мъжки и женски стерилитет, какъв е действащият регламент в страната, какви са шансовете за успех, на какви условия трябва да отговарят донорите и в кои случаи единственият шанс на двойката да има дете е процедура с донор.

"Стерилитет при жената - видове, диагностика и съвременни методи за лечение"
В тази беседа можете да зададете на специалистите всички въпроси за стерилитета при жените, методите за диагностика и лечение,  запушените тръби, лапароскопски и хистероскопски процедури, хормоналните причини за безплодие, жени с изчерпан яйчников резерв и възможностите за неговата диагностика и преодоляване и при кои двойки могат да помогнат методите на асистирана репродукция.

"Стерилитет при мъжа - значение, причини и нови подходи и методи при лечението"
В тази дискусия специалистите ще отговорят на всички ваши въпроси, свързани с мъжкия стерилитет, какви изследвания могат да се направят, какво следва да се предприеме като диагностика, медикаментозно или оперативно лечение, при установен проблем, както и какви са възможностите на асистираната репродукция за неговото преодоляване.

Традиционно, огромен интерес в рамките на Дните на репродуктивното здраве предизвикват индивидуалните безплатни консултации с водещи специалисти в областта на стерилитета (след предварително записване).

И тази година, сдружение "Зачатие" ще раздаде ваучери за финансово подпомагане на диагностиката и лечението на стерилитет, които ще се връчат на определен брой от посетителите на Деня на репродуктивното здраве, определени с жребий при закриване на събитието.
Традиционната празничната вечеря-парти ще се проведе в ресторант "Панорама" на хотел „Рига” от 20:00 ч. Цена на куверт: 24,00 лв
За участниците и гостите, които желаят да използват резервирани от нас нощувки, сме предвидили резервации за стаи в хотел "Рига" бул. "Придунавски" 22, 7000 Русе, където ще се проведе основното събитие.

*********************************************************
Списък на специалистите, които ще участват в груповите дискусии с пациенти и ще дават безплатни индивидуални консултации, ще бъде публикуван допълнително тук.

Информацията предстои да бъде актуализирана и допълвана...


*********************************************************

Повече информация за предходните седем издания на Деня на репродуктивното здраве.
« Последна редакция: Март 20, 2013, 00:24:59 am от Сдружение Зачатие »
*
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #1 -: Март 21, 2013, 18:49:12 pm »

[url=http://www.zachatie.org/drz2013][img]http://www.zachatie.org/drz2013/t1.gif[/img][/url]

[url=http://www.zachatie.org/drz2013][img]http://www.zachatie.org/drz2013/t2.gif[/img][/url]

[url=http://www.zachatie.org/drz2013][img]http://www.zachatie.org/drz2013/t3.gif[/img][/url]

[url=http://www.zachatie.org/drz2013][img]http://www.zachatie.org/drz2013/t4.gif[/img][/url]

[url=http://www.zachatie.org/drz2013][img]http://www.zachatie.org/drz2013/t5.gif[/img][/url]

[url=http://www.zachatie.org/drz2013][img]http://www.zachatie.org/drz2013/t6.gif[/img][/url]
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #2 -: Март 22, 2013, 16:16:43 pm »
Здравейте, набирате ли доброволци от Русе? С удоволствие ще помогна с каквото мога, форумът ми е дал толкова много, искам и аз да допринеса с нещо към хубавата кауза  :wink:
*
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #3 -: Март 22, 2013, 16:42:51 pm »
Здравейте, набирате ли доброволци от Русе? С удоволствие ще помогна с каквото мога, форумът ми е дал толкова много, искам и аз да допринеса с нещо към хубавата кауза  :wink:

Радвам се, че имаш желание да помагаш. Ето това е темата за русенки http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49192.0.
     
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #4 -: Март 22, 2013, 23:06:06 pm »
Здравей, Веси. :)
За Русе координатор на събитието съм аз. Можеш да се свържеш с мен в лично съобщение тук или в темата, към която Дани е дала линк.
Определено ще има нужда от доброволци.
Смятам, да си направим една среща към средата на април и да започнем с разпределянето на задачите.
Благодаря предварително. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #5 -: Май 06, 2013, 11:26:28 am »
Момичета и момчета, от днес започва записването за безплатни индивидуални консултации със специалисти по репродуктивна медицина за Деня на репродуктивното здраве. Списъкът със специалисти е публикуван на сайта www.zachatie.org в линка по-долу и непрекъснато се актуализира и допълва с нови специалисти. Изказваме сърдечни благодарности на всички лекари, които отделят от времето си през целия съботен ден, за да подкрепят двойките с репродуктивни проблеми с консултация и информация. Можете да се запишете за специалистите, с които желаете да се консултирате по време на събитието на e-mail drz2013.zachatie@gmail.com или на място в хотел "Рига" в деня на събитието. Няма ограничения за броя на консултациите, които можете да проведете. Пожелаваме Ви успех!

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1258&Itemid=31
« Последна редакция: Май 06, 2013, 11:36:22 am от cygnus »
*
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #6 -: Май 07, 2013, 09:32:44 am »
Здравейте!
 Mоже ли сега да изпратя e-mail за този, с кого искам да се консултирам и в последствие, ако бъде добавен още някой лекар, който за сега го няма в списъка, тогава да изпратя още един e-mail?
« Последна редакция: Май 07, 2013, 10:12:49 am от SAB-f »
*
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #7 -: Май 07, 2013, 11:34:53 am »
разбира се, че може :D
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #8 -: Май 23, 2013, 20:31:10 pm »
Момичета простете за въпроса :oops:. Искам да присъствам  на ДРЗ-Русе. За радост нямам нужда от консултации или нещо подобно....искам да слушам нова информация от специалисти. Та както пише на плаката започва от 10,30 ч. със лекция.....и до кога? да мога да предвидя пътуването си (до сега не съм присъствала на ДРЗ). Благодаря!
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #9 -: Май 23, 2013, 20:48:14 pm »
Цеци, добре си дошла! Заповядай! :)
слушай сега:
аз ти предлагам не само да присъстваш, а ако имаш желание, да бъдеш координатор.
Съгласна?
Пиши ми лично съобщение и ще се разберем. Това, разбира се е по желание. Иначе можеш да присъстваш просто като гост и да слушаш груповите беседи.

За пътуването - ти с какво ще пътуваш? С кола или с автобус?

от 10:30 е началото.  До 16ч продължаваме. А ако имаш възможност да останеш и за вечерята в р-т Панорама ще е супер! :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #10 -: Юни 10, 2013, 11:28:58 am »
ДРЗ Русе беше перфектно за мен във всяко отношение!

Неоценима е заслугата на координатора ни в Русе - синьо кокиче!

Благодарности на всички русенки, които помагаха на Маги и дойдоха на ДРЗ - момичета, драго ми беше да се запозная с вас и искам да ви уверя, че помощта ви не е нито малка, нито незабелязана! Надявам се хубавите два дни, които прекарахме заедно в Русе, да ви приобщят трайно към голямото семейство на Зачатие.

Голямото семейство, което се събра като ято птички и после се пръсна пак по всички градове на страната - без вас нямаше да има нищо! Красиви хора, с красиви умове и красиви сърца сте вие - пожелавам ви здраве и сили, да възпитате и децата си такива - това е спасението!

Онези, които не успяха да дойдат, но помагаха с всичко, което можеха - не сте забравени, благодарим ви!

Изпълнена съм с приятен оптимизъм, че догодина, на 10-годишния юбилей на Зачатие, ще ни има отново, че ще бъдем много и че ще бъде страхотно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #11 -: Юни 10, 2013, 16:40:37 pm »
Аз искам да благодаря на всички момичета, които участваха в организацията, а и като цяло на всички членове на "Зачатие".
Дори не мога да опиша колко съм доволна от това как се развиха нещата за мен лично на ДРЗ.

Благодаря ви!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #12 -: Юни 10, 2013, 16:57:09 pm »
SAB-f, много се радвам, че си получила адекватна помощ - в крайна сметка, това е основната цел на тези събития.
надявам се, че и други хора получиха нужната им консултация и подкрепа...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #13 -: Юни 11, 2013, 10:57:28 am »
SAB-f, радвам се, че си останала доволна от проведените консултации. Надявам се, че и другите посетители останаха доволни. Видях много усмихнати лица на тръгване, което за мен бе невероятно  удолетворение, че всичко, което правим си заслужава.

За себе си мога да кажа, че съм щастлива, че бях част от ДРЗ Русе! Емоциите още ме държат и чакам с нетърпение следващото ДРЗ :)
*
Re: Ден на репродуктивното здраве - 08 юни 2013 - Русе
« Отговор #14 -: Юни 11, 2013, 16:41:44 pm »
договорите за дарение на спечелилите ваучери в томболата на ДРЗ са изпратени. моля, да си попълните липсващите данни като ЕГН, номер на ЛК, банкова сметка на която да бъдат преведени парите и да ми върнете един подписан екземпляр на адреса, който е в договора.