0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте.
Има ли някой идея кога се налага такова изследване и какво представлява? При имунологични изследвания всичко е в норма и като препоръка пише да се направи тъканна съвместимост чрез FCXM.
Изследванията правих, защото след ИКСИ и двата ембриона спряха да се развиват около 6 г.с. Потърсих инфо в нета, но не намирам нищо, а изследването е 270 лв. За мен не са малко.
Re: определяне на тъканна съвместимост чрез FCXM
« Отговор #1 -: Март 13, 2013, 12:53:37 pm »
Нарича се още и crossmatch - това е теста за алоимунен отговор на организма - когато тялото ти атакува ембриона заради ген. материал на партньора. Решението обикновено е АИ. Виж тук:  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9543.160
Re: определяне на тъканна съвместимост чрез FCXM
« Отговор #2 -: Март 13, 2013, 16:15:19 pm »
тук едно от момичетата много хубаво го е обяснила и си позволявам да копирам постинга й:

...В Пирогов това изследване е серологично (доста остарял метод, но ние сме си бедна и поради тази причина изостанала държавица), а в по-развитите страни се прави с далеч по напреднал и подробен метод flow cytometry - флоуцитометрично изследване. И при двете се изследват имунологични клетки: левкоцитни антитела, които нашата имунна система активира когато се наложи. Сами по себе си тези антитела се делят на 4 вида различни клетки. И тук е разликата. С  нашия серологичен тест   се засича има ли ги, няма ли ги: резултатът е обща бройка и процентна съвкупност, а при флуоцитометричното изследване резултатът е подробен и показва не само дали и колко ги има, ами и от кои точно клетки по колко точно бройки има.  Самите бройки пак се преобразуват процентно и ако от четирите вида клетки има процент по -малък от 30 значи има проблем. Това е.
*
Re: определяне на тъканна съвместимост чрез FCXM
« Отговор #3 -: Март 14, 2013, 09:39:04 am »
Благодаря :)
*
Re: определяне на тъканна съвместимост чрез FCXM
« Отговор #4 -: Март 15, 2013, 10:37:07 am »
 Teya,кой ти назначи това изследване?
Искам да знам понеже аз се интересувам много от темата за АИ.
Понеже чувам за първи път, че кросмач теста се нарича още тъканна съвместимост, пък преди и цената му беше 130 лв.,но може и да е увеличена.
Да не би да става въпрос за HLA типизиране?