Агнешко на фурна, залена салата, таратор
моята рецепта за 
Агнешко на фурна е: 
 1 агнешка плешка / или каквото месо имам/
 в купичка: 
50 -70 мл зехтин  / може масло или олио - но със зехтин ми харесва най-много/
1 чл сол
1 чл. червен пипер
1 чл. черен пипер
1-2 чл. Джоджен 
- със сместа намазвам добре месото от всички страни
- слагам го  в дълбока тава, наливам  вода до 1/3 от месото.
- слагам на тавата алум. фолио
Пека на 200 градуса 15-20 мин  и след това на 120 градуса -  3 часа.
Махам фолиото и пека още 1 час на 200 градуса, като периодично заливам  месото със соса. / на 10 минути/
Готово е когато се е образувала коричка и соса е останал на мазнина
Месото трябва да пада само от костта при сервиране  
