Здравейте!
Искам и аз да споделя моя опит с Виена Ин Витро Център.
Ние правихме безуспешни опити за бебе 7 дълги години. В началото си казвахме, че не може да оцелим момента, защото моят мъж много пътуваше, прибираше се само събота и неделя и то не всяка. Така изминаха неусетно 4 години и накрая решихме, че е време за репродуктивен специалист.
Започнахме да посещаваме една от известните репродуктивни клиники. Ходихме редовно на изследвания в продължение на 4 месеца. При мъжа ми се констатираха проблеми с подвижността и морфологията на сперматозоидите
а при мен нищо. Мъжът ми ходи при андролог и започна да пие добавки. В един момент спряхме да посещаваме клиниката. Основната причина беше многото чакане. Много е неудобно, когато ходиш на работа, да посещаваш подобна клиника. Случвало ми се е да чакам само, за да ми напишат рецепта 5 часа и половина.
Така изминаха още 3 години в бездействие, докато не реших отново да се взема в ръце.
Реших, че ще посещавам клиника, в която не се чака и избрах Виена Ин Витро Център. Видях, че са нови, но че основният персонал е от клиниката на Владимиров. Разбрах също, че ползват ноу хау-то на виенския ин витро център, който е с много богат опит. Другото, което ми хареса е, че се намират в болница Токуда.
Още след първичния преглед в центъра в края на май месец тази година решихме да направим лапароскопия. Досега бях правила само хидротубация. Д-р Димитрова ми препоръча д-р Начев от Майчин Дом.
Юни месец направихме лапарото и ми излезна диагнозата - ендометриоза. Трябваше да реша дали да си бия инжекции
които да ми спрат цикъла за няколко месеца и после пак опити или да започна директно с ин витрото. Междувременно спермограмата на мъжа ми се беше подобрила.
Не исках да си бия инжекции, а и не ми се искаше да продължавам да чакам нашето чудо. Исках нещата да се случат възможно най-бързо (за което разбира се гаранции няма). Д-р Димитрова и д-р Начев ме подкрепиха за решението ми да започна директно с ин витрото. Нали се знае, че бременността
е "най-добрият" лек за ендометриозата, доколкото такъв въобще има.
Юли месец започнахме процедурата. Бях впечатлена, че всички в клиниката са брезкрайно любезни, знаят малкото ми име, помнят случая ми, че не чакам с часове да дойде моя ред. Имах мобилните им телефони и можех да се обаждам по всяко време на персонала. Цялата информация и всички изследвания се сканираха и въвеждаха на компютър
а не на хвърчащи листчета, събрани в папка. Изследванията на кръвта и другите изследвания, можех да виждам в интернет до 1-2 часа след като са ми взели кръв. Виждах в клиниката момичетата, вече успяли да забременеят и това ми даваше много кураж.
Най-голямата ми радост разбира се беше собственият ми положителен тест
По едно й също време заедно с мен, течаха и процедурите на още 5 момичета. Впоследствие се оказа, че и шестте сме с положителен резултат. Самата процедура премина леко. Не бях стимулирана с големи дози. Разбрах, че целта на центъра е не да се постига голям брой фоликули, а разумен брой с необходимото качеството. Имах 8 яйцеклетки, от които 2 се оплодиха и стигнаха до стадий бластцист. И двете ми бяха трансферирани на 5-ти ден. Едничката се оказа успешна засега.
Мога само да благодаря на д-р Димитрова и целия екип за това, което направиха за нашето семейство и разбира се да се моля да износя нашето дългоочаквано бебче до един здрав финал.
P.S. Съжалявам за дългия пост.
Ако някой има въпроси за центъра и ако мога да ви отговоря, с удоволствие бих го направила.