0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Правим опити за бебе - Тема 1
« -: Януари 19, 2013, 22:40:03 pm »
Това е обща тема за споделяне, за всички които планират бременност или правят опити за бебе. Разговорите, които може да водите тук са с по-широк диапазон - може да споделяте за всичко, което ви вълнува около забременяването - овулация, секс, очакването на теста, проблеми, симптоми, емоционално състояние, да си оказвате подкрепа.

Правила на общуването в темата:
* Правила на форума
* Темата се заключва при изписани 50 страници
* Заглавието не се променя
* Създаването на списъци от имена - очакващи, ловуващи, забременели и други, не се допускат - ще се изтриват без предупреждение
* Всякакви снимки извън основната тематика на дискусията ще бъдат изтривани, без предупреждение

Когато имате въпроси, на които търсите възможно най-изчерпателен отговор, питайте в съответните форуми или конкретни теми. Така имате възможност да получите отговори от много повече потребители. Това са част от форумите, които могат да ви бъдат полезни в такива случаи.

Хормонални проблеми при жената. СПКЯ. - за въпроси свързани с резултати от хормонални изследвания или хормонални проблеми. Въпроси свързани със Синдрома на поликистозните яйчници.
Стерилитет при жената - Проблеми с женската репродуктивна система. Цветна снимка, лапароскопия.
Стерилитет при мъжа Когато имате въпроси свързани с мъжките репродуктивни проблеми или разчитането на спермограма.

Момичетата, на които в даден момент се наложи да прибягнат до асистираната репродукция (инсеминация, ин витро) могат да търсят информация или да споделят с други потребители, преминаващи през същото, в този форум - Асистирани и репродуктивни методи или Споделено - текущи процедури

Тези от вас, които имат нужда да излеят някъде душата си или да описват през какви изследвания и процедури преминават, могат да направят свой дневник във форум Дневници

И понеже сме сигурни, че от тази тема ще излязат много бъдещи майки, искаме предварително да ви помолим, когато настъпи този нов период в живота ви, имайте уважение към останалите потребители, които ще пишат в тази тема. Всички въпроси и вълнения около бременността може да обсъждате спокойно в Дългоочакваната бременност, раждане и майчинство след стерилитет съответно и в "Темата на бременните".

Във форумите на Зачатие може да намерите отговори, подкрепа и добри приятели.
Пожелаваме на всички бъдещи участници в темата, скоро да видят заветните две чертички :)  yahoo_17

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #1 -: Януари 20, 2013, 23:40:51 pm »
Честита нова темичка, записче тук! Да преди имаше подобни теми за всеки месец, сега ще е по-обобщено :)
И така ето ме и мен сред по-несериозните момичета, с моят годеник правим опити за бебе, от 4 месеца изобщо не се пазим, обаче толкова ни е нередовен половият живот, че вероятно изпускаме моментът с овулацията, куп здравословни причини ПКЯ и ИР, които се контролират, дано все пак всичко завърши с щастлив край за всички!
Пожелавам на всички Вас да бъдете щастливи и да се раждат повече дечица! Успех!  :bighug: :bighug: :bighug:
*

    anni1981

  • ***
  • 334
  • Дошла съм си за правото на щастие.
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #2 -: Януари 21, 2013, 11:05:24 am »
Много ще е приятно тук да си споделяме, радвам се за темата ...


Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #3 -: Януари 21, 2013, 14:48:00 pm »
Здравейте, и ние пробваме да станем родители този месец ,но все още не знам дали имаме успех. От седмица се чувствам подута и гърдите ми се уголемиха ,някакво прерязване получавам в яйчниците и се появи някакво течение дори и през нормалното време не съм имала такова,а имаше 2 седмици до цикъла ми. Хапва ми се от всичко ..ставам да пишкам през ноща ,не спя спокойно .Не знам дали това са симптоми за бременност остава седмица до деня на цикъла ми а нямам търпение да разбера вече.Вие какво мислите ? Дали е рано за един тест? Страх ме е да не се разочаровам
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #4 -: Януари 21, 2013, 16:40:37 pm »
Даммм много хубава темичка!И дано наистена излязат от нея много бременилки!
И за мен малко :въпреки ,че си имам темичка ,но за новите момичета на които не съм досаждала още :wink:!
Ние правим опити за нашето бебче от почети година,от както следя всичко,минвам през какви ли не симптоми,този месец който мина сега беше доста труден,много се надявах ,че чудото е станало но ...сега продължаваме напред с пълна силна.И дай боже да мога да изпратя мъжо вече да се изследва,че хич не му се чува. и от все сърце се моля всичко да е наред!
Малко дълго стана ,но имах нужда да си кажа!
Късмет на  всички!

Usmivka33 Според мен можеш утре да си направиш едно тестче!Стискам палци за положителен резултат!
« Последна редакция: Януари 21, 2013, 16:47:07 pm от silvi_1980 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #5 -: Януари 21, 2013, 18:08:20 pm »
ЧЕСТИТА ТЕМИЧКА НА ВСИЧКИ И ДАНО НЕ СЕ ЗАДЪРЖАМЕ  :D
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #6 -: Януари 21, 2013, 22:12:38 pm »
Здравейте, отскоро правим опити за бебе и реших да се присъединя към темичката. Успех и късмет на всички!
Usmivka33, имаш стиснати палци от мен!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #7 -: Януари 22, 2013, 08:47:56 am »
Здравейте и от мен!
Радостинка, благодаря за темата! :bighug:
След близо 3-годишно прекъсване, отново подновихме опитите за второ детенце.
Миналият месец беше неуспешен.
Сега имам още 4-5 дни до датата, обаче снощи имах леки болки в коремчето .., а е рано за цикъл. :?

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #8 -: Януари 22, 2013, 13:50:49 pm »
Здравейте и от мен. Правим опити за бебе от 6 месеца. От както се опитваме имам много редовен цикъл, точно 28 дни. Днес ми е втори ден от закъснението. Днес не издържах и направих тест, но се оказа отрицателен. Не знам дали не го направих много рано, знам че понякога трябва да минат няколко дни преди да отчете. Дали все пак има вероятност да съм бременна?
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #9 -: Януари 22, 2013, 18:10:09 pm »
Благодаря ви за подкрепата,няколко дни все се разминавам с аптеката и не мога да стигна до нея но утре на всяка цена ще взема да направя тест,ако вече не ми е дошъл цикъла нещо съм доста нервна от два дни като за пред цикъл...Аз вече имам една неуспешна бременност преди 6 месеца ...нещо се обърка ..и така пробваме на ново. Не си спомням как беше тогава знам само че ми беше страшно изморително в началото и тогава за месец два вече бях бременна ,но сега нямам идея кога ще се появи нашето желано човече..
Zarina82 преди аз си направих тест една седмица преди датата за цикъла и беше отрицателен после на 2 ден от закъснението имаше бледа черта ....и после повторих.
Според мен си направи утре сутрин пак с първата урина казват че е най наситена с хормона на бременноста :) Успех
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #10 -: Януари 23, 2013, 18:43:41 pm »
Здравейте, момичета. :) Нова съм във форума. Със съпругът ми сме женени от близо седем месеца и вече решихме да започнем да правим опити за бебе. Успех на всички бебеправещи!


Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #11 -: Януари 24, 2013, 12:01:40 pm »
Здравейте момичета,със съпруга ми започнахме опити за второ бебе преди 3 месеца ,за сега няма резултат.Започнах да водя овулационен календар,този месец цикъла ми дойде на 30 ден ,съответно трябва да очквам овулация на 17 ден според моите изчисления,но на календара показва ,че фертилните дни са между 11-15 ден.Озадачена съм!?Знам ,че не мога да разчитам на календара има и други признаци за овулация,просто ми е интересно защо показва тези дни?!Успех на всички,дано скоро се похвалим с резултат:)
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #12 -: Януари 24, 2013, 12:18:43 pm »
Здравейте момичета,със съпруга ми започнахме опити за второ бебе преди 3 месеца ,за сега няма резултат.Започнах да водя овулационен календар,този месец цикъла ми дойде на 30 ден ,съответно трябва да очквам овулация на 17 ден според моите изчисления,но на календара показва ,че фертилните дни са между 11-15 ден.Озадачена съм!?Знам ,че не мога да разчитам на календара има и други признаци за овулация,просто ми е интересно защо показва тези дни?!Успех на всички,дано скоро се похвалим с резултат:)
Календарът показва това, което ти си въвела като стойности, а именно: продължителност на цикъла, дни лутеална фаза. Ако ти си въвела, например, че средната дължина на цикъла ти е 28-29 дни и лутеална фаза 15 дни, календара изчислява предполагаемите фертилни дни на база тези стойности.
  
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #13 -: Януари 25, 2013, 08:20:04 am »
Здравейте и от мен :)
правим опити за бебе от година с моя мъж.Не меря БТ не правя тестове за овулация,просто спряхме да се пазим.По-сериозни опити (всеки ден) правим от 2-3 месеца,като януари го изпуснахме защото лекувах гъбична инфекция след прием на антибиотици.
Пожелавам на всички  ни в най-скоро време по един положителен тест :bfp1:
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #14 -: Януари 25, 2013, 23:45:20 pm »
здравейте и от мен, аз съм нова във форума. ние правим опити за второ бебче, с първото пробвахме 1 година и когато се отчаях, тогава забременях, след като родих решихме да не се пазим, вече мина година и 3 месеца, но няма резултат, за сметка на това ми откриха аденом на хипофизната жлеза и предполагам, че оттам идва проблема. пожелавам на всички ни скоро да се похвалим с 2 чертички

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #15 -: Януари 26, 2013, 02:01:10 am »
Здравейте, момичета! Разписвам се със стиснати палци - дано да трябва да направя тест следващия уикенд и дано съвсем скоро всички да започнем да пишем в теми като "доказани симптоми на ранна бременност"  8)

Правим опити за бебе от около половин година и с всеки месец усъвършенстваме подготовката.. Също така напрежението нараства всеки месец, най-вече поради намеци от страна на родители и приятели - стараем се да не им обръщаме внимание, но невинаги се получава и затова сравнително често отбелязвам "раздразнителност или емоционален стрес" в календара тук  (до сега не съм го споделяла, надявам се да се вижда в сигнатурата ми).
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #16 -: Януари 26, 2013, 08:37:19 am »
Добро утро в съботното, снежно утро!
Пак съм се ококорчила рано, а и да си призная почти не спах през нощта ...  :? Вече 2-ра вечер поред.
Имах главоболие, доста силни болки в яйчниците .. оххх(и това е вече 4-5 дни).
Досега такива ПМС не съм имала.Още като ме свие корема и на другия ден съм с "гости".
Днес-утре имам нужда от палците ви за неидване на такъв вид гости. :crossfingers: :crossfingers:


Здравейте, момичета! Разписвам се със стиснати палци - дано да трябва да направя тест следващия уикенд и дано съвсем скоро всички да започнем да пишем в теми като "доказани симптоми на ранна бременност"  8)
Късмет, Ира!И аз се надявам на същото ..  :bighug:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #17 -: Януари 26, 2013, 08:48:11 am »
Здравейте ,момичета!Късмет на всички!
ira13 , Мамче Имате много стиснати палчета от мен,пожелавам ви от сърце да се похвалите с  :bfp:
milenaandi Дано в най-скоро време дойде и второто бебче при вас!
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #18 -: Януари 26, 2013, 09:14:40 am »
здравейте, :), много ще ви стискам палци и тайничко ще поглеждам в графиките ви за издайнически симптоми :D, дано скоро да ги открия

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 1
« Отговор #19 -: Януари 27, 2013, 09:36:23 am »
Добро утро, момичета!
Искам да ви благодаря за стиснатите палци!(засега всичко е под контрол ..) :balk_87:
Вчера отново имах страшно главоболие, и не само вчера, де ... то моето стана вече седмица.Но вчера беше пикът на болката.По едно време ми идваше да крещя! :? И се надявам да е за нещо хубаво ..   :crossfingers:
Пак ще пиша ..
Желая ви хубава и усмихната неделя! :bighug:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари