0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #740 -: Август 11, 2017, 22:26:22 pm »
За протокола - д-р Димитрова работи вече в собствен център.

Отношението към пациентите е важно, но понякога техните желания не са най-правилните решения за конкретната ситуация. Никоя методика, в това число и ИМСИ като метод за селекция на сперматозоидите, не е панацея, има своите предимства и ограничения и е показана за определен вид пациенти, но категорично не за всички. Казвам това като коментар и място за разсъждение, за да не се фиксирате върху една методика и да смятате, че щом тя ви е отказана, то е нещо лошо и против вас. Проблъм е, че тези избори са трудни и често нямаме време и сили да обясним това на пациентите, което, разбира се, не е правилно.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #741 -: Август 11, 2017, 22:31:27 pm »
Знам много добре какво е отношението към жените, които са над 40, защото и аз съм в същата категория.

Не знаех, че д-р Димитрова вече има собствен център. Това е добра новина. От всички репродуктивни специалисти, при които съм била, при д-р Димитрова срещнах най-доброто съчетание от компетентност, сърдечност и откровеност.

Пиеш ли витамини и добавки за подобряване на качеството на яйцеклетките? Мъжът ти пие ли витамини и добавки за подобряване на качеството на материала? Това е много важно за опитите при 40+. Аз пиех освен витамини с метафолиева к-на и Q10, ресвирол и омега 3. Мъжът ми беше близо 6м на ортомол фертил. Много е важно да се коментират и тези неща с лекаря. Стискам ви палци да намерите вашият лекар, с който ще сбъднете мечтата си!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #742 -: Август 12, 2017, 08:44:34 am »
Благодаря и на двете Ви!Съгласна съм,че няма панацея,но мисля, че отговор от сорта на: " За една-две яйцеклетки няма смисъл да правим ИМСИ" е най-малкото непрофесионален!Знам също така,че ИМСИ се прилага при наличието на по-голям брой яйцеклетки,но това трябва да бъде обяснено човешки,а не като на едни от многото!Още повече,че и аз,и съпругът ми сме медицински грамотни!Някак си толкова са забързани да си подобряват статистиките,че забравят за човешката страна на нещата!
  Да,Miracles,пием...иначе няма как!!
« Последна редакция: Август 12, 2017, 09:17:28 am от koko6inka »
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #743 -: Август 12, 2017, 09:55:31 am »
Кокошинка,

Да, много ми е познато огорчението, което изпитваш в момента и желанието да срещнеш повече човещина в лицето на лекарите. Ние също минахме през доста подобни моменти. Не губи вяра! И на нас лекарите ни казваха, че единствения начин да стане е чрез ИКСИ и то шансът е 5%. Ние на пук на всички статистики се сдобихме с нашето чудо по естествен път, в почивката между процедурите, когато не бяхме в постоянния стрес на изследвания и прегледи. Най-искрено ви желая да намерите подходящия лекар и да се сдобиете с вашето чудо в най-скоро време! Ще чакаме заедно с вас добри новини :) Успех!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #744 -: Август 12, 2017, 21:57:24 pm »
Сърдечно ти благодаря за подкрепата!Много се радвам на Вашето чудо!Поздравления!Дано и в нашия дом изгрее скоро слънце!😊
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #745 -: Август 21, 2017, 11:17:31 am »
Пожелавам ви успех ,koko6inka. :D каквото и да изберете и където и да изберете. Познато ни е това 40+..,за жалост и времето притиска. Трети фактор,неумолим. Но примерите за добър край тук са много. Най-важно,не губете надежда и ще пишеш и в други теми тук  :stroller:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #746 -: Август 21, 2017, 11:54:56 am »
Много благодаря ra40за подкрепата! Дай Боже и ние да се сдобием с рожба! Мъките и терзанията са големи,но при успех си заслужават!! :oops:
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #747 -: Октомври 30, 2017, 21:49:26 pm »
Здравейте!и аз се нареждам към тази тема и ще следя,ако има публикации.
Имах този месец първи опит за инсе ,неуспешен.пих дуфастон и през ноември пак ще опитаме с надеждата чудото да се случи.проблемът е при мъжа ми,само ми казаха,с левия яйчник ще атане по-трудно.сега фоликула беше от д.яйчник,но нищо не се получи.макар и при първи опит,на попти 41 г,съм отчаяна,защото си мислех,че при мен вс е наред.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #748 -: Октомври 31, 2017, 08:26:26 am »
SS,

Добре дошла и скорошно сбъдване на мечтата за бебе!

Място за отчаяние няма, но и илюзиите, че ще стане от първия път с асистирана репродукция също няма да са ти от полза. Дори и всичко да е наред и при двамата, шансът за зачеване в един цикъл е към 20%, а над 40 г шансът пада до 5%. Но това не прави нещата невъзможни! Много жени в тази тема ще потвърдят това от личен опит, както и аз самата. Пий подходящи витамини и добавки за повишаване качеството на яйцеклетките и опитвай отново и отново до постигане на успех. Важно е да имаш репродуктивен специалист, на когото да се довериш и да не губиш вяра.
Желая ти успех!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #749 -: Октомври 31, 2017, 11:13:47 am »
Здравей, SS!

От колко време опитвате спонтанно зачеване?
На 41 години яйчниковият резерв е много силно намален и шансовете за спонтанно забременяване също са много намалени.
Аз бих ти препоръчала да не губите време с инсеминации, а да се насочите към инвитро процедура.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #750 -: Февруари 09, 2018, 18:46:49 pm »
Здравейте момичета! Много се радвам, че я открих тази прекрасна тема. Записвам се и аз🙂. На 42г съм, и започвам да се боря за второ детенце. Всички които знаят през какво преминах последните 13г, ме съветват да не се хващам отначало, но желанието ми е по силно от всичко.
Накратко: 8 опита инвитро
-3ти опит бременност, завършила в 17 г.с. с изтичане на водите
-4ти опит бременност, завършила с раждане в 36г.с. и починала дъщеричка 3 дни след раждането.
-6ти опит бременност, завършила в 10г.с. спиране на сърдечен ритъм
-8ми опит успешен- синът ми го родих на 40г и 11м.
Сега съм на 42++, но още не съм се отказала от мечтата си за деца и се пускам в борбата.
Вие какви витамини пиете?Аз пия вит. Е, С, В комплекс, омега3, Q10, фолиева киселина и последно четох за ДХЕА. Извинявам се ако сте го коментирали, но покрай малкия ми е трудно да се върна назад. Благодаря, и успех на цялата групичка.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #751 -: Февруари 09, 2018, 20:15:45 pm »
Здравей, angelche75! 
През много труден път си минала, за да имаш своя син, прегръщам те!
Дано успееш и при следващия опит!  :hug2:

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #752 -: Февруари 09, 2018, 21:46:51 pm »
Angelche ти си мама герой! И хич да не ти пука хората какво ти ги говорят. А за витамините може да пиеш метилирана фолиева киселина, Б12 пак метилирана форма и вит Д3... ако се притесняваш можеш преди да започнеш да си ги изследваш.. Аз съм с мутация в единия ген и не усвоявам фолиевата..ии даже не съм изследвала, направо започнах да си ги пия.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #753 -: Февруари 09, 2018, 22:09:10 pm »
Здравейте момичета,  аз все още нямам  40, но съм на прага.  Преди първият ме и единствен опит инвитро / дъщеря ми е зачената по естествен път/ в последствие на което имам 2 спонтанни аборта, пиех мета фолиева киселина,  ДХЕА и омега 3-6-9. Незнам колко се е повлияло върху качеството на яйцеклетките, но много добре реагирах на стимулациятя и успяхме да извадим 8 яйцеклетки от единия ми яйчник / другият е отстранен оперативно / . За протокола АМХ ми беше 1.88 , а ФСХ 12.1.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #754 -: Юли 16, 2018, 08:55:38 am »
Здравейте, момичета!

Така се радвам, че намерих тази тема, защото тук прочетох изключително положителни мнения за бременност на моята възраст, за разлика от широко разпространените в обществото.

На 40 съм и забременях естествено след едно раждане преди 10 години и 4 последвали аборта. Генетичните изследвания показаха, че имам хромозомна аномалия, която приключва развитието на бременността в 6-та седмица.

В момента съм в 11-та и съм толкова втрещена, че не мога да се зарадвам. Отдавна спрях да се надявам, всичко бебешко раздадох и ми е чуждо, дори [да си призная] бебешкият плач леко ме изнервя.... Явно съм сменила мирогледа тотално и сега само се надявам времето на бременност да ми върне майчинските усещания и да се мобилизирам, защото се чувствам уморена и неспособна да се справя.

Предстоят ми много изследания и, разбира се, се надявам всичко да е наред. Убедена съм, че всичко в живота се случва поради причина и се чудя на себе си защо не съм на седмото небе. Вашите постове силно ме мотивираха, че съм на прав път.

Благодаря Ви и успех на всички!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #755 -: Юли 16, 2018, 12:35:56 pm »
Успех на теб Christa.Рук има и тениска на нременните,можеш да се включиш и да си споделяте емоции и тревоги.Момичетата са невероятни.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #756 -: Декември 27, 2018, 22:42:28 pm »
Момичетa, след възраст от 43 г къде извън България може да се правят процедури? Бях решила да пробваме в Турция, но прочетох, че са променили закона и не приемат пациенти на възраст над 43 :(
The impossible is often the untried [/i]
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #757 -: Август 06, 2020, 16:53:20 pm »
Здравейте , не мога да повярвам , че форума е в такова състояние :( Това ме натъжава толкова много! Преди 10 години се пукаше по шевовете , а сега една бг мама просто извзе всички / клиенти/ и край със зачатие. Повдигам темата , надявам се да има някой останал тук.
Години 46, дете на 8г, втори мъж без дете. Опити от 5г. Нямам инвитро, защото не се стигна до там - при пункция 2 празни фоликула. Хормоните за сега се държат чудесно , като ЛХ и ФСХ са около 6. АМХ от 1 година е под минимума. Не съм се уморила и не съм се спряла . Този месец сама си водих хормони , графики и самоназначени лекарства. Докарах го до спукан фоликул и оползотворена овулация. Днес е ден 9. Чакам още два дни за тест. Много се надявам. Надявам се също , че има и кой да отговори и сподели в тази тема - не е писано от 120 дни. КОЛКО ТЪЖНО !


Спрете Земята, искам за сляза
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #758 -: Август 07, 2020, 09:54:38 am »
Здравейте , не мога да повярвам , че форума е в такова състояние :( Това ме натъжава толкова много! Преди 10 години се пукаше по шевовете , а сега една бг мама просто извзе всички / клиенти/ и край със зачатие.

Здравей, casablanka_black! Добре дошла отново, макар и в редуциран състав, някои от нас са все още тук. Причината зачатие да е в такова състояние не е бг мама, причините са съвсем различни и много по-сериозни. Но и да ги говорим, изход няма да намерим, така че... добре дошла си, дано успееш да намериш подкрепа тук и решение на проблемите си. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #759 -: Август 07, 2020, 15:06:45 pm »
Добре заварила Д-р Мели :)
Имала съм и преди твоята подкрепа , ще разчитам и занапред от нея.
Като за начало искам да попитам нещо  ? Някога в далечната 2009 г. JAM беше направила една табличка за изчистване на организма от Прегнил и евентуално подвеждащи резултати от тестовете за бременност.ден 1 : 5000
ден 2: 2500
ден 3: 1250
ден 4: 625
ден 5: 312
ден 6: 156
ден 7: 78
ден 8: 39
ден 9: 20
ден 10: 10
ден 11: 5
ден 12: 2,5
ден 13: 1
ден 14: 0
Въпроса ми е това количество къде го дават в кръвта или в урината. Питам защото днес е 12 ден след Прегнил пир мен от 10000 и имам бледа розова черта на уринарен тест. А по табличката следва да е остонал 5 ? Но големият въпрос е 5 къде ? в кръвта или в урината :)


Спрете Земята, искам за сляза