0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Република България
Министерство на здравеопазването

До г-жа Стефка Сарафова-Захариева
Председател на Управителния съвет
Сдружение Зачатие

Уважаема г-жо Захариева,

Във връзка с Ваше писмо до Министерство на здравеопазването вх. № 63-00-153/30.11.2012 г., относно преминаване заплащането на ин витро процедурите към НЗОК Ви информирам следното:

Център „Фонд за асистирана репродукция“ е юридически лице на бюджетна издръжка, второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването. Към настоящия момент той осъществява функции по организационно и финансово подпомагане на български граждани за извършване на асистирана репродукция при лица с безплодие. Средствата за осъществяване на дейността му се осигуряват от републиканския бюджет.

С проекта на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2013 г. се предвижда финансирането на дейностите по асистирана репродукция да премине към Националната здраноосигурителна каса.

Това налага промяна във функциите и организацията на работа на Център „Фонд за асистирана репродукция“, свързани с отпадане на дейностите на финансиране на процедурите по асистирана репродукция и включване на представители на Националната здравноосигурителна каса в състава на Обществения съвет, който функционира към Фонда. Запазват се функиите на Фонда, свързани с медицинска преценка и одобряване на жени за асистирана репродукция със средства на Националната здраноосигурителна каса.

Очаква се привеждане на дейността на Център „Фонд за асистирана репродукция“ в съответствие с обсъжданите законови промени в механизма на финансиране на дейностите по асистирана репродукция.

Проектът за промяна е обявен за публично обсъждане на Интернет страницата на Министерството на здравеопазването. Всеки заинтересован, може да прави предложения по проекта.

С уважение:
Д-р Минчо Вичев
Заместник-министър
*
А при това положение какво се случва:
http://www.zdrave.net/Portal/News/Default.aspx?evntid=LWjr2VV4cU0%3D
Нарича се изхождане по малка нужда срещу вятъра.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Искам само да отбележа, че това любезно послание всъщност е съставено от текста на доклада на уважаемата г-жа министър на здравеопазването Д. Атанасова, отнасящ се към проекта на Постановление на Министерския съвет за изменение на Постановление № 25 на Министерския съвет от 2009 г. Този доклад е адресиран, както си му е реда, до най-уважаемия г-н Б. Борисов.

Също тъй многоуважаемият зам.-министър д-р М. Вичев просто е маркирал няколко реда от доклада, натиснал е едно "copy", после е дал едно "paste", добавил е от себе си първото и последното изречение, пък секретарката сигурно е дооформила писмото - прибавила е до кого е и е курдисала едно обръщение, пък са го пратили на хората да четат и да се радват...
Вижте сами, сверете и открийте осемте разлики, както се казва: http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=393&categoryid=5371 (първият линк).

Тези люде, освен че не отговарят на поставените въпроси, даже не си дават зор да скалъпят две оригинални изречения... Така ни отговарят - на сдружение "Зачатие", на всички нас! :cul2:
как все  такива малоумници  ни определят садбите бе.....нямам думи :? можеха да си направят труда да ни отговорят нормално,ама къде ти..то не е е като да си взимат хубавите заплати и да не ги е грижа osi_7
Значи не само на мен този "отговор" не ми казва нищо...
*
Уважаемият г-н Вичев не е прочел въпросите, които му се задават от Сдружение "Зачатие", а именно:
- кога се очаква фондът за асистирана репродукция да заработи отново?
- с каква администрация ще разполага новата структура?
- кога ще се възобнови разглеждането на вече подадените документи за финансиране?
- ще има ли промени в изискванията към медицинските центрове, работещи с ЦФАР?
- какви допълнителни изисквания ще има към кандидатстващите за финансова помощ български граждани?
- как и в какви срокове одобрените вече пациенти ще трябва да заплатят здравните си осигуровки?
 Изпратил е този "отговор", за да отчете дейност, да разхвърля прах в очите на хората и да демонстрира колко е услужлив и как немедленно съдейства.

"Проектът за промяна е обявен за публично обсъждане на Интернет страницата на Министерството на здравеопазването. Всеки заинтересован, може да прави предложения по проекта." - ако някой има възможност, моля да посне линк.
Разбира се, че многоуважаемият г-н Вичев не е отговорил на въпросите, може би дори не ги е прочел. Пък и да ги е прочел, хич не е знаел как да отговори. Затуй е заложил на сигурно човекът - просто е попреписал от шефката и така...
Никой не може да даде линк към дискусия, хеле пък обществена, в сайта на МЗ, защото такава не съществува. Аз доста потърсих (щото, нали, компетентният чиновник така твърди), но не найдох. Найдох обаче въпросния доклад и разбрах колко всъщност им пука за нас...
Разбира се, че многоуважаемият г-н Вичев не е отговорил на въпросите, може би дори не ги е прочел. Пък и да ги е прочел, хич не е знаел как да отговори. Затуй е заложил на сигурно човекът - просто е попреписал от шефката и така...
Никой не може да даде линк към дискусия, хеле пък обществена, в сайта на МЗ, защото такава не съществува. Аз доста потърсих (щото, нали, компетентният чиновник така твърди), но не найдох. Найдох обаче въпросния доклад и разбрах колко всъщност им пука за нас...
Изобщо даже не им пука ,всичко се е знаело даже преди месеци ,така им е по лесно.
И аз започвам да мисля, че се е знаело преди месеци какво ще се случи. Това е начина им да приключат с фонда без да го казват в прав текст.Прехвърлят си топката от една институция на друга и накрая никой конкретно не е взел решението- нищо ново, за съжаление.Не искат деца в тази държава...
Благодаря на всички, които полагат усилия за решаването на проблема!