0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стефи, благодаря за инфото. Тоест да очакваме от средата на януари Фонда да мине към нормален работен ритъм и да продължи раздаването на заповедите?
Стефи, благодаря за хубавите новини!  :bighug:
*
да, искрено се надявам, пък да е и на 01.02 пак ще сме доволни, мисля :)
все пак ще трябва и технологично време клиниките да сключат договори с фонда и касата.
Стефи,благодарим за бързото инфо!
Новините са добри!Оставам с впечатлението,че въпреки постоянно изникващите пречки,от страна на министерството в лицето на министър Атанасова, има много добра воля нещата с фонда да се случат и то бързо!Забелязвам,че не се мота и не протака жената!И се стараят да държат хората в течение,а не да си правят нещо и никой да не знае какво се случва!
Браво на всички!
*
Стефи,благодарим ти за ,наистина добрата коледна новина!! :D Явно ,МЗ и Касата,както и здравната комисия наистина имат огромното желание нещата да сработят.Просто ,технологично ще има едно отлагане от около месец.В крайна сметка,тук сме хора търпеливи,викнали сме да чакаме,така че този срок едва ли ще ни се отрази толкова негативно.
/www.mamaibebe.com][/url]
а сега как ще стои въпросът с осигуровките?преди да се вземе заповедта се плащат всички или?Някой има ли инфо?
*
да, ще трябва да се докажат здравните осигуровки, но честно не съм запозната как е записано в разпоредбите, т.е. за какъв период трябва да са внесени здр.осигуровки, за да се счита че е лицето е здравноосигурено.
моля, ако някой е запознат нека да разясни тук, нямам време да проверявам и това :?
благодаря много...за периода съм наясно... незнаех дали преди да се вземе заповедта трябва да се внесат. :?
*
трябва с подаването на докумените, а за завареното положение предполагам преди да се вземе заповедта, да.

моля те, щом си на ясно напиши тук какви са условията, за да знаят и другите момичета, благодаря :)

Тук има полезна информация относно най-често срещаните въпроси, свързани със здравните осигуровки:

http://proverka.eu/blog/tag/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0/


*
Благодарности за всички, които се борят с неуредиците около патовата ситуация. Благодарности за своевременната информация.
*
Здравейте и от мен. Прочетох всичко в тази тема, но със съжаление отбелязвам, че Фонда (вече към НЗОК) още не отпуска средства!!!
Някой знае ли кога ще стане това, защо е това забавяне и кого трябва да сезираме за това?
*
Akemi,прочети всички теми свързани с ФАР,особено "Одобрени от ФАР" и ще видиш ,че заповеди се раздават вече с пълна "пара". :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
актуална информация от днешната среща с д-р Цеков :)

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), д-р Пламен Цеков, проведе работна среща с пациентските организации, ангажирани с темата за репродуктивното здраве.
На срещата представителите на Сдружение „Зачатие“ и Фондация „Искам бебе“  – Стефка Сарафова и Радина Велчева, поставиха редица въпроси, свързани с дейностите по асистирана репродукция  и заплащането им от НЗОК.
От страна на НЗОК беше потвърдено становището, че институцията има готовност да сключва договори с изпълнителите на тези процедури и съответно да им заплати за извършените дейности и необходимите за тях медикаменти. НЗОК вече приема заявления за сключване на договори за работа през 2013 г. и се очаква до края на месеца този процес да приключи. Предвидена е и възможността за сключване на допълнителни споразумения, обхващащи периода на работа преди сключването на договор. По този начин ще бъде заплатено на клиники, които вече са започнали процедури.
Решено беше своевременно да се обменя информация между НЗОК и Център „Фонд за асистирана репродукция“ за издадените решения и направените процедури.
През 2013 г. средствата, предназначени за асистирана репродукция, са в размер на 15 млн. лв. Процедурата по кандидатстване не е променена и се извършва в Център „Фонд за асистирана репродукция“ към Министерството на здравеопазването. Единственото ново условие е, че кандидатстващите за нея трябва да са здравноосигурени.


това е прессъобщението което от касата ще пуснат към медиите, съжалявам но нямам време в момента за повече подробности, за това ви пускам директно него :)
с две думи новините са добри.
*
Това е добре!
Въпроса ми е свързан с подписването на договори и реалното отпускане на средства. Аз имам одобрение, но в "Надежда" ми казаха, че нарочно забавят процедурите, защото Фонда все още не отпуска средства.
Дано това вече означава, че са стартирали.
Мерси за отговора  yahoo_33
Здравейте!
Вчера бях в клиниката, която посещавам и това, което ми казаха не ме зарадва особено. След една седмица ще има яснота дали ще се сключат договорите с касата. Има вероятност това тази година да не се случи. И в такъв случай трябва да се прехвърля в друга клиника. Сами се досещате какво означава това, особено след като срока на заповедта ми наближава. Увериха ме, че този проблем стои и пред много други клиники. Моля споделете,ако имате информация по въпроса. :)
*

    ioly

  • ****
  • 785
  • Очаквам те ... За да си истина...
Коя е клиниката ти ?


*
както по-напред бях писала, имаме официално потвърждение от касата, чед о края на феврузри ще се подпишат договорите с всички клиники на които документите са им изрядни и отговарят на условията. така че проблем от страна на касата в този случай няма.
Здравейте , отскоро по форумите се върти една теза,че парите за Фонда тази година са намалени наполовина,от 15 млн.лв на 7 млн.лв,поради което в момента раздаването на заповеди доста се забави.Дали има нещо вярно в това?