0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

осиновяване
« -: Ноември 10, 2012, 12:32:01 pm »
здравейте,пиша ви за съвет,помощ,не знам може би за информация и успокоение.Подадох документи за осиновяване април и юли бях одобрена,но вече 4 месеца съм получила само три писма за вписване в регистрите на съответните домове.Знам,че системата е тромава,но мислех,че нещата са се пооправили.Не мога да си представя щом чакам за вписване в регистрите на домовете толкова много,за детенце след колко време ще ме потърсят.Мисля,че трябва да направя нещо може би да се обадя на соц.работник или в друга инстансия незмам точно,но трябва да се направи нещо да се размърдат.
  Може би някой ще ми  помогне какво да направя,към кого да се обърна!?!
Re: осиновяване
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2012, 14:21:59 pm »
mikagg,ние за около 2 месеца бяхме получили 8 писма за вписване и с тях си останахме. Важното е, че по-късно получихме Писмото за нашето момченце. Въоръжи се с търпение и дано не чакате дълго.Успех!
Re: осиновяване
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2012, 15:11:55 pm »
Не се притеснявай за писмата за вписване в регистрите, това го правят само тези РДСП- та, които искат. Тоест не е задължително да има писмо, най- вероятно вече си във всички регистри. А за детенце, не знам какви са били условията ви, но скоро ще започнат да пристигат писма :) Кураж и търпение!!
Yes, I am harsh.
 I'm also demanding,
 stubborn, self-sufficient and always right.
Re: осиновяване
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2012, 15:35:19 pm »
благодаря,желанието ми да имам детенце ми дава кураж и търпение.Дано скоро дойде и важното писмо.
Re: осиновяване
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2012, 12:24:14 pm »
Спокойно миличка. И ние получихме само 4-5 писма за вписване. А после предложението за нашето детенце дойде от район, от който не бяхме получили писмо за вписване.
Няма закономерност по отношение на това след колко време ще ви се обадят за детенце. При всеки е различно (виж статистиката в нашата темичка). Но събери сили, бъди търпелива и спокойна - скоро ще дойде този прекрасен момент и за теб.
Прегръщам те и ти желая много радост и късмет.

Re: осиновяване
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2012, 09:40:16 am »
Благодаря за подкрепата!Търпение имам,но спокойствието ще дойде сигурно с писмото,като чета статистиката почти 2 години минават това ми се вижда много,но...времето лети ще чакаме.
Re: осиновяване
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2012, 13:46:57 pm »
Ех мила, наистина понякога се чака около година и половина или две. Но ние сме калени в чакането по принцип, така че и това се издържа. Хубавото на точно това чакане е, че винаги завършва хубаво.