0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Слънчева и ведра Октомврийска седмица 01.10.-07.10.12
« Отговор #200 -: Октомври 07, 2012, 21:40:45 pm »
Фуси, не рабрах какво не ти е ясно относно хъркането на китайците и моят слух? Била съм на "местопрестъплението" и съм ги чула да похъркват, и видялала съответно. Много са сладки!  :D

Вижте сега, има колички, които се произвеждат в Европа- интересувайте се и купувайте тях! Но, по - лесно е да плюем срещу експлоатация на работна ръка в Китай, ала понеже ни е по -лесно си купуваме от стоките им. Купувайте си стоки произведени в Индия, Малайзия, Бангладеш, Япония. Не всичко се произвежда само в Китай.

Има затворени няколко малки заводина китайски производители, заради експлоатация на труда, но никога няма да затворят завод на световно известна компания.

В Бг шивачките, които редовно остават извън работно време и в събота, шият за световно известни марки, при друга регламентация на трудовия договор не ви бодат очите.

Сега, като се е скътава китайката до 6 месец кой е виновен в случая? Тя знае има закон и какво си мисли, че щом е късна бременност ще мине метър ли? Ти като знаеш, че има закон спазваш ли го?

Цигу, в публикациите се твърдеше, че я завода извършвали еднотипни движения и не им давали да говорят по време на работа ги депресирало. Още повече ги депресирал животът в общежитията. А манталитетът им е да се тъпчат там, така е от години, начин на живот на хората от провинциите работещи в големите градове. Не искат да живеят на квартира. И какво направиха шефовете на завода? Написали в трудовите им договори клауза да не се самоубиват!  8O

Майчинството в Китай е три месеца. Затова китайските баби и дядовци стават постоянен, не приходящ член от семейството след раждането на детето. Първият месец майките общо взето посвещават на себе си - грижат се за възстановяването на здравето си, и два месеца по-късно тръгват на работа. С това обикновено приключва и кърменето, което общо взето от самото начало е смесено с адаптирани млека. Някои майки обаче решават да не се връщат на работа, или пък да допълнят майчинството с отпуски. Доколкото съм запозната, такава е системата почти в цяла Азия.
« Последна редакция: Октомври 07, 2012, 21:46:18 pm от Smaraidi »






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Слънчева и ведра Октомврийска седмица 01.10.-07.10.12
« Отговор #201 -: Октомври 07, 2012, 22:08:57 pm »
Ох, Смарайди, много са ти грешни представите за света, много...
Ако го няма това производство в Китай, чий ще го рупат тия милиарди... Само на тоя въпрос ми отговори... Тогава не само ще се самоубиват, ми и ориз няма да имат да произвеждат... Спри се бе човек, спри се...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева и ведра Октомврийска седмица 01.10.-07.10.12
« Отговор #202 -: Октомври 07, 2012, 23:01:49 pm »
Китай, ала понеже ни е по -лесно си купуваме от стоките им. Купувайте си стоки произведени в Индия, Малайзия, Бангладеш, Япония. Не всичко се произвежда само в Китай.

ох, аз, да си призная, винаги се опитвам да избягна, ако ми е възможно, надписа Made in China на етикета. много пъти съм се отказвала да си купя стока именно заради този надпис - независимо, че може да е ставало дума за известна и реномирана марка. бих предпочела всякаква друга страна-производител.
за съжаление, рядко можем да избягаме напълно от това. все по-рядко. аман! наскоро научих, че вече и леки автомобили фалшифицирали там...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Слънчева и ведра Октомврийска седмица 01.10.-07.10.12
« Отговор #203 -: Октомври 07, 2012, 23:58:35 pm »
И аз като джам - спирал ме е надписът Made in China да си купя нещо, дори и много да ми харесва.
Лошото е, че дори и да купувам разни неща, произведени в Индия или Бангладеш, не съм напълно убедена, че там животът на работниците е по-добър.  :(

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Слънчева и ведра Октомврийска седмица 01.10.-07.10.12
« Отговор #204 -: Октомври 08, 2012, 01:11:31 am »
Сега, като се е скътава китайката до 6 месец кой е виновен в случая? Тя знае има закон и какво си мисли, че щом е късна бременност ще мине метър ли? Ти като знаеш, че има закон спазваш ли го?
Какво значи да мине метър. Все едно за някакъв дребен тарикатлък говорим.  Стига бе човек, това е убийство, какво значи имало закон. Няма закон да е позволено убийството, дори и в Китай се възмущават от това затова излезна публикацията от там, а ти го оправаваш. Закона е да платиш глоба, не да ти убият детето, ако ги нямаш парите на ръка. Аз не знам някъде в цивилизования свят с джълниците да се разправят чрез взимане на кръвнина.


  
Re: Слънчева и ведра Октомврийска седмица 01.10.-07.10.12
« Отговор #205 -: Октомври 08, 2012, 01:23:44 am »
Лелеееее, е то не бяха дискусии, не бе чудо. :lol:
Напънах се, макар и вече заспивайки, да изчета темата. И колко много теми сменихте, всъщност?  :wink: Обсъдихте демографските (генетичното прочистване, започнало през 50-те) и икономическите проблеми на Китай, че и паралел с българската шивашка индустрия направихте. изяснихте и социалната политика на Запада и т.н. :)

Иначе, по темата за социалната политика, свързана с майчинството и раждаемостта у нас, аз мисля, че това, че е две години е перфектно и този срок не бива да се съкращава. Иначе, размерът на помощта през втората година си има сериозна нужда от корекция нагоре!

При мен се получи така, че през последните три години твърдо си взимах по 240лв. на месец.  У нас тази сума не е обвързана с бюджета. През първата година на Михаела вземах т.нар. високо платено майчинство, което в моя случай бе 340лв. на месец. След това по 240лв. И когато забременях с Косьо, ми взеха за база дохода за една година назад. При мен се получаваше, че една година назад доходът ми е бил 240лв. на месец. Затова и по толкова си вземах през първите две години на Косьо. Но не се оплаквам от това. :wink: Защото това си е мой (наш - на семейството ни) избор - аз да не работя, а да гледам Дребосъците. Тези от Вас, които ме познават, знаят, че определено не живея с 240лв. на месец, а с повечко.  Явно има, кой да ни храни. :wink: Затова няма да си позволя да "рева" тук пред Вас, колко много съм зле... :wink:

Ето и една друга гледна точка относно Китай и експлоатацията.
Китайците имат в пъти по-висока производителност от нашата. А в шивашкия бранш не само у нас, но и в света, се плаща не на час, а на извършен труд. Следователно, китайците си заработват много повече пари от българските шивачки. Източникът ми е бивша наша шивачка, която е работила във Франция с китайки. :wink:
« Последна редакция: Октомври 08, 2012, 01:29:04 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Слънчева и ведра Октомврийска седмица 01.10.-07.10.12
« Отговор #206 -: Октомври 08, 2012, 01:24:16 am »
Да де, престъпление на родителите, чието наказание е смъртна присъда на детето им...