0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #680 -: Октомври 29, 2012, 11:21:29 am »
Момичета, изрично попитах днес доктора за луканката, тъй като е един от малкото месни продукти, които ям. Докторът ми обясни, че рискът не си заслужава, когато говорим за домашно произведени такива. Така че, без домашни луканки, суджуци, пастърми и пр. подобни сурово-пушени меса.
А иначе, днес при прегледа девойката е почти 1700 гр., а младежът 1920 гр., кръвоток, води, шийка и т.н. са ОК. Новият тест за фетален фибронектин е отрицателен, т.е. повлияла съм се добре от предписаната от доктора терапия. Мно-ооо-го съм доволна.
Мешко за хемоглобина, просто наблегни на богати на желязо храни. И не трябва да се пият железни препарати в комбинация с магнезиеви. Въобще разните магнерот и магнерич са излишни, тъй като неутрализират действието на железните препарати. Аз откакто съм спряла магнерота и си пия само сорбифера съм вдигнала хемоглобина с повече от 10 единици.
« Последна редакция: Октомври 29, 2012, 11:27:10 am от Bogi »
*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #681 -: Октомври 29, 2012, 11:27:58 am »
Браво, Bogi! Страхотни новини! Дишай спокойно сега!

За козметиката: гел за къпане на Мустела и Бочко за дупе. Само това съм ползвала :) Не купувайте много неща предварително.

При предната бременност не си позволявах нищо домашно (меса, млека, сирена), както и меки сирена, магазински колбаси съм хапвала. Дроб също ядях, уж заради желязото.
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #682 -: Октомври 29, 2012, 11:33:28 am »
За козметиката смятам, че е хубаво в началото да се вземе качествена козметика. Докато не разберете как реагира кожата на бебето, по-добре да ползвате нещо наистина качествено. Първият път бях взела мустела. Смятам и сега така да направя. напълно съм съгласна, че няма нужда от пудра. Кремът за студено време в нашия случай ще е супер необходим. Олио и мляко ползвах за след баня. Крем против подсичане винаги е добре да имате, но го ползвайте само при нужда. Помпата за кърма, стерилизатора и бебефона смятам за едни от най-важните покупки. Първият път ни бяха супер необходими. Мия беше в кувиоз, така че без помпата нямаше да имам и малкото кърма, която имах. Но ако има кой да ви ги купи докато сте в болницата, не ги купувайте предварително.
<br />[link=http:
*

    iva17

  • ****
  • 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #683 -: Октомври 29, 2012, 11:47:32 am »
Браво, Боги! Чудесни новини наистина :)
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #684 -: Октомври 29, 2012, 11:51:45 am »

Мешко за хемоглобина, просто наблегни на богати на желязо храни. И не трябва да се пият железни препарати в комбинация с магнезиеви. Въобще разните магнерот и магнерич са излишни, тъй като неутрализират действието на железните препарати. Аз откакто съм спряла магнерота и си пия само сорбифера съм вдигнала хемоглобина с повече от 10 единици.
Ами уж наблягам на такива храни. А за магнерота, в моя случай няма как да го спра. Даже ми увеличиха дозата, тъй като откриха много рядка аномалия на плацентата, която е възможно да доведе до разни усложнения. Искат максимално да сведем до минимум риска от контракции, а пък аз изначално си имам някакъв магнезиев дефицит. Просто внимавам да не ги пия едновременно, а да има пауза между тях поне 3 часа, за да могат да се усвоят.
<br />[link=http:
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #685 -: Октомври 29, 2012, 11:56:36 am »
Сега взех да се чудя за тази помпа дали да купувам помпа,харесах есна на МЕДЕЛА,електрическа,препоръчаха ми я,но незнам дали да купувам..))))За козметиката питам да знам горе доло,за да знаем какво да взееме като наближи момента,и представа си нямам,наистина има доста скъпи бебешки козметика на магазините..)))Сега съм на тема ваничка за къпане и повивалник,има ли нужда от повивални,не искам на леглото да преповивам ..))) За луканките,ще се въздържаме,нема да умрем без луканка,хапвала съм няколко пъти ,понеже изобщо не приемах месо и ми се беше прияло,дано всичко е наред при всички..)))Хематолога при който ходих,пък излишно ми спомена че пиешкото е по голям боклук от саламите и луканките,не че в тях има месо де,,,))) БОГИИИ ,браво за хубавите новини ,растат твойте бебешорки..)))  meshko106,правилно си ги пиеш,и аз пия и двете и хемоглобина ми се качи много бързо,просто следвам пауза между приемането на магнерота и феро-фолгамата 3-4 часа..)))
*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #686 -: Октомври 29, 2012, 14:25:39 pm »
Лилия, повивалник определено ще е нужен. Иначе ще останем без кръст.
А за нужните покупки - с помощ от приятелки си направих списък. Разпратих го на няколко мами на поотраснали вече чавета и всяка каза с какво ще услужи.
Вече имаме количка, бебефон, стерилизатор, повивалник, корито, спални комплекти, обиколници, протектори, две кошници за кола, много дрешки. Обещаха ми и две дървени кошари, така че решихме засега да не поръчваме нови.
Направила съм и списък с козметиката и перилните препарати, като всяка от приятелките ми си каза мнението какви марки и т.н.
А за помпата - ако не намеря от някоя приятелка, ще избера модела и мъжът ми ще купи, когато се наложи.
« Последна редакция: Октомври 29, 2012, 14:29:53 pm от Bogi »
*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #687 -: Октомври 29, 2012, 14:30:58 pm »
При предната бременност...
:crossfingers: :wink:

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #688 -: Октомври 29, 2012, 14:45:55 pm »
Боги, браво за хубавите резултати!  :D

За козметиката аз съм се спряла на Sebamed и Töpfer, като вторите ги видях на Бебемания и си взех мострички от там.
« Последна редакция: Октомври 29, 2012, 14:53:17 pm от Врабчо »
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #689 -: Октомври 29, 2012, 15:08:14 pm »
Здравейте момичета, да се отчета и аз - днес бяхме на преглед :) Пораснали сме - 1.9см. Отговаряме си на седмиците. Чухме сърчицето отново. Таткото гледа като хипнотизиран всеки път щом го чуе  :lol:



Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #690 -: Октомври 29, 2012, 16:05:42 pm »
Здравейте момичета, да се отчета и аз - днес бяхме на преглед :) Пораснали сме - 1.9см. Отговаряме си на седмиците. Чухме сърчицето отново. Таткото гледа като хипнотизиран всеки път щом го чуе  :lol:
Браво на вас:) Все така да растете за напред. Хубаво е, че и таткото е с теб. Аз моя татко до сега не съм го водила, заради работата, но на предстоящата фетална морфология и той ще присъства :)
  
*
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #691 -: Октомври 29, 2012, 16:25:56 pm »
Така, да споделя и аз.  :)
Наистина много от нещата в "списъка за бебето" наистина са излишни. Ако има кой да ви даде дрешки например, не си заслужава да купувате(ще ги носят много малко, а и някой може да ви подари) Друг вариант - вижте какво ще ви дадат/ подарят и след това си докупувайте.
Ние си купихме кошара с чекмедженца отстрани и отдолу за дрешките, и с повивалник, тъй като нямахме скрин(и място за него).А бе липсваше ни пространство като цяло.
Козметика - аз също бях накупила малко- използвах я, но на пудрата например и мина годността и така и не разбрах каква й е функцията по принцип. :lol: Tedi 81  е права - бебешката кожа няма нужда от никаква козметика. Даже бях чела някъде, че не се и препоръчва къпането на бебето всеки ден, защото се развялало PH-то или нещо подобно на кожата им. (не мога да се сетя сайта обаче).Та за номер 2 ще видим дали ще практикуваме тази теория.
Благовест го мажа от дъжд на вятър с лосион или нещо друго- нямаме проблем. Имам един судокрем и бочко/здраве за подсичане.Дупето го мажа вече когато ми скимне или ако видя проблем.
Вижте помпа за кърма си бях купила още преди да родя, и добре че си купих, че както малкия не можа да засуче(или аз не го слагах правилно-няма значение вече де  :)) ми свърши идеална работа за 3-4 месеца. Но си е наказание с нея особено като поотрасне бебчо- ти се цедиш, че гърдите те болят-бебчо реве че си иска внимание, и ти се чудиш ко да правиш.
Та затова съм решила живот и здраве с второто, ако  не се получи с кърменето зарязвам всякакви помпи и не се мъча-хората са измислили АМ( лично мнение) Та съответно и шишетата и те влязоха в действие.
Нагреватели за шишета и такива глезотии не съм купувала, но ако детето е на АМ стерилизатор за шишета си е гоооолямо улеснение. Бебефона също.

Та така поотнесох се малко, но дано съм била полезна и аз.

А и още нещо -като ставах през нощите бях сменила крушката на една стара нощна лампа с синя/ зелена, за ми свети колкото да видя къде е детето, да му сменя памперса и да не будя таткото съответно.


Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #692 -: Октомври 29, 2012, 17:10:36 pm »
Ние още нищо не сме купували:)
Легло имам от баткото, мисля да го изнамеря и живот и здраве, да го ползваме.Предполагам, че от някъде ще се появявят и чаршафчета. Установих, че ми е по-удобно с малки чаршафи, то колко да е голямо бебето, защото в началото памперсите ни все изпускаха и беше непрекъснато пране на красивите ни големи чаршафи. А така разделих един на 5 парчета и чиста работа:)
Количка няма да ми трябва на първо време, къде ще го бутам януари месец. Ще харесам модел предварително и ще я купим по нататък.
Повивалник и коритце ще вземем, като се роди бебето, тях ги има навсякъде.
Помпа ми даде една приятелка, дрешки ми дадоха, този път не робувам на скрупулите, че трябва всичко да ми е ново, ще докупим това-онова, но бебешките магазини също са навсякъде, няма да е кой знае каква хамалогия.
Козметиката, която купихме първия път, въобще не ползвахме. Изриваше се от всичко. Почнахме да ползваме някъде след годинката. До тогава само Бочко, и медицинският крем на Нахткерцен за лице.
Като цяло мисля да пусна "един зов" до приятелки месец преди раждането на бебето кой каквото има и не му трябва, да дава. Моите неща навремето ги раздадох и не съжалявам, всичко се ползва толкова кратко време, а и реално за едно бебе няма никакво, ама никакво значение дали дъвче залъгалка на Авент или два пъти по-евтина. Предпочитам да отделя повече пари за раждането и евентуално за замразяване на стволови клетки, отколкото да се хвърлям на някакви скъпи дрехи, продукти и козметика както направих първия път. Само да е живо и здраво.
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #693 -: Октомври 29, 2012, 18:29:43 pm »
Ох Имел добре че ме подсети да поръчам комплекта за стволовите клетки че времето наближава.
Хелти аз от 1997 год. не съм консумирала,месо,риба,яйца и гъби,т.е от около 15 год. вече.Сега се връщам от преглед и всичко е супер,правих и уринен тест и там всичко е перфектно.Не мисля че има проблем за бебето ако си набавяш необходимите протеини,витамини и т.н.Имам мноооого приятелки вегетарианки родили здрави и жизнени дечица.Пия си витамините,желязо,омега3 и калций.
Относно месните продукти не взимам участие тъй като не ги консумирам,избягам храните със консерванти,подсладители,оцветители,безалкохолното го спрях.
Козметика купих само шампоанче и крем за подсичане на Чико.
Момичета като ви чета понякога ми става лошо,много изследвания правите,аз не живея в БГ,тук само в началото ми взеха кръв и това беше,иначе при всяко посещение при доки или при акушерката изследват урината,мерят те,теглят те,сърце,кръвно и това е.Е ако имаш проблеми и оплаквания естественно че ще обърнат внимание и ще пуснат нужните изследвания.
И аз накупих доста неща количка още преди 2 мес.,скоро купихме кошара,чаршафчета и др.необходими,помпа,за подгряване на шишета,биберони,шишета,повивалник,дрешки,обиколник,да не изброявам че са много неща,останаха още някой дребни.Ох май стана доста дълго....та това за сега.
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #694 -: Октомври 29, 2012, 18:32:00 pm »
Боги поздравления за малката принцеса че е наддала.
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #695 -: Октомври 29, 2012, 18:59:07 pm »
Аз също замразих стволови клетки,смятам че това е добра инвестиция за детето ми,медицината напредва лекуват все повече болести чрез тях.Дано никога не се налага да ги използваме,но все пак ми дават някакво спокойствие,като застраховка.И на мен ми дадоха дрешки,сега и аз дадох намирам го за напълно нормално и рационално:)Кошарка още не съм купила,Жаклин спи до мен на спалнята,така ми е по удобно за кърменето,макар че вече не се храним през нощта.Сега разглеждам и се чудя каква да купя,че скоро ще започне да се обръща и ще я преместя,та да се наспя и аз като хората:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #696 -: Октомври 29, 2012, 19:24:27 pm »
TEDI 81 , milena8 ,къде се орентирахте за стволовите клетки,те дават един комлект нали..)))Аз сега ми предстои среща с представител на фирма КРИОСЕЙФ,вие към коп фирма?
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #697 -: Октомври 29, 2012, 19:30:50 pm »
Лилия,аз използвах Селс Фор лайф,английска банка.Те ми дадоха най -много информация и отговориха на всичките ми въпроси.Последния месец кутията беше навсякъде с нас.Мъжът ми казва,че още съм му пред очите,като отивах към операционната с големия корем и кутията под мишница:)Преди около месец ми се обадиха,че имаме 3 хубави проби и всичко е наред.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #698 -: Октомври 29, 2012, 19:33:28 pm »
Лилия аз живея в Дания и фирмата е тукашна,трябва да каже някое момиче което е в Бг,но внимавайте много че гледах скоро как има фалшиви фирми.Колко е струва в Бг за стволовите клетки?
Теди поздравления за хубавите проби!
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #699 -: Октомври 29, 2012, 19:37:55 pm »
TEDI 81 колко платихте,ако искаш на лични ми пиши,и в денп на раждането дойде ли представител за пробата..)))milena8,за коя фирма казваш че е тукашна за КРИОСЕЙФ ли,ами аз ще раждам в СЕЕЛЕНА и те работят с тази фирма,мисля че струва някъде кам 4500-5000 лв.Така ми каза доки,сега като се срещна с представител ще дам повече инфо,след седмица..)))