0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Спкя и стимулация с мерионал
« -: Август 05, 2012, 15:26:47 pm »
Здравейте!
Аз съм нова във форума, но за няколко дни изчетох всичко свързано с моят проблем и не само. Историята ми на кратко: Преди около 10 год. ми поставиха диагноза Спкя и от там започнаха мъките с намирането на добри специалисти и подходящи противозачатачни. Както и да е! Стигна се до момента (преди година и половина) в който пожелахме и решихме с приятелят ми да имаме дете. Започнах отново лутането по генеколози и поставянето на различни диагнози, докато не попаднах на точният специалист (поне така мисля за момента), който ми разясни всъщност какъв е проблема със забавянето на моето забременяване. Той ме подложи на лечение след направени необходими изследвания и прегледи, за да възтанови ову- то ми, защото такова до сега липсваше т.е. образувах яйциклетки, но не се отделяха от яйчниците.Медикаментите с които ме лекува бяха: Кломид- от 3- 7 мия ден, Мерионал 75 (първият месец беше 150, но направих хипер стимулация) на 6,8,10 ден и на 14 ден Прегнил. Това цялото нещо за 3 месеца, като миказа, че след това лечение ще имам ову поне 1 година без да се налага да пия каквото и да било.Въпросите са ми: Колко е нормалният брой яйциклетки, колко доминантни фоликула е добре да се образуват след стимулация? Има ли някой с подобен или същи случай? Моля да сподели!
*
Re: Спкя и стимулация с мерионал
« Отговор #1 -: Август 05, 2012, 15:48:16 pm »
Здравей!
Преди да започнете стимулация правихте ли тест за проходимост на тръбите( цветна снимка или хидротубация)? Също така правихте ли хормонални изследвания - FSH, LH, E2, Пролактин, Тестостерон, Андростендион, тест за инсулинова резистентност?




*
Re: Спкя и стимулация с мерионал
« Отговор #2 -: Август 05, 2012, 16:05:24 pm »
Това с броя доминантни фоликули е строго индивидуално според мен и няма смисъл да се объркваш още повече.
Аз също съм с ПКЯ, обикновено при  стимулация такива яйчници правят много фоликули. Колко от тях ще имат зрели яйцеклетки е друг въпрос.
Наистина не споменаваш дали сте правили някакви по-задълбочени изследвания, като тези, описани от Мецани.
Re: Спкя и стимулация с мерионал
« Отговор #3 -: Август 05, 2012, 16:15:41 pm »
Да правили сме хормонални изследвания и проходимост на тръбите, за жалост не сме правили спермограма и не знаем какво е там положението, защото приятелят ми е спортист и взимаше стимуланти до преди няколко месеца и сега е в период на изчистване.Мислите ли че е възможнно от тези медикаменти е възможно да се задържи положението на това ниво или за пореден път да търся второ лекарско мнение?
*
Re: Спкя и стимулация с мерионал
« Отговор #4 -: Август 05, 2012, 17:23:41 pm »
Според мен, би било добре да се консултирате със специалист по репродуктивна медицина, който да ви насочи и къде да направите спермограма, както и да приложи подходящо за вас лечение според проведените изследвания. Един обикновен гинеколог само ще ви загуби време и пари /всъщност не споменяваш кой е вашият лекар и аз малко на сляпо те посъветвах :) /
Re: Спкя и стимулация с мерионал
« Отговор #5 -: Август 05, 2012, 20:29:58 pm »
Той е специалист по репродуктивна медицина! Доста противоречиви мнения има за него, но аз съм доволна. Става въпрос за д-р Иво Тодоров.  :)