0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!Искам да ви попитам има ли сред вас забременели момичета с висок пролактин?Ние със съпруга ми правим опити за бебче от около 9месеца и до момента без резултата.Правила съм си изследвания на половите хормони няколко пъти и винаги са били в норма.Миналата седмица ми излезнаха и резултатите от хормоните на ЩЖ, които ми назначи ендокринолог да ги направя и те са в норма с изключение на пролактина, който излезе 788,5 IU/l при референтни граници М. 45.0 - 375; Ж. 59 - 619. Последно бях изследвала пролактина март месец 2012 и тогава ако си спомням беше около 270 мисля.Странно ми е как за толкова кратко време пролактина е скочил толкова много.А по странното е, че аз си мисля, че си имам овулация, тъй като няколко месеца правих тестове за О и си имах силно + тестове, мерих и БТ и си имам и двуфазност в графиката, следих си ЦС и тя се променя като около + тестове за О става доста разтеглива и обилна и имам доста силни болки в областта на яйчниците около О (дори понякога и по време на секс са доста силни). Та сега се чудя дали има някакъв шанс да ни споходи чудото този месец с този висок пролактин?Утре съм на лекар да ми разчете резултатите и да ми каже какво ще правим от тук нататък?!Септември съм говорила с гинеколожката ми да отидем да направим спермограма и да започнем фоликуметрия (не съм сигурна дали го написах правилно).Все още си тая тайничко надежда, че въпреки високия пролактин може Господ да ни изненада с  :bfp: тестче.Моля ви момичета ако има сред вас такива, които са успели да забременеят с висок пролактин да споделят опит.Усещам се, че сякаш се опитвам да видя светлинка в тунела....Съжалявам за дългия пост, но исках да ви обясня какво точно ме притеснява...
Да, аз ... но с ин-витро :) Изследвала съм пролактина два пъти - първия път беше в нормите, а втория - доста над горната граница. Не съм вземала никакви лекарства за това...а съм чувала, че изследването на този хормон може да се повлияе от това дали гърдите са били спокойни преди това, сутиен, дали си ги докосвала и т.н. Зная, че трябва да си спокойна поне 30 мин. преди изследването. Моя лекар не обърна особено внимание на този хормон. Чувала съм, че е опасно ако имаш някакво течение от зърната на гърдите, тогава вече трябва да се лекува...но аз не съм лекар...най-добре да се консултираш с твоя и може би да повториш излседването. Успех! :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Dragony точно това мисля, че при мен е проблем, тъй като от няколко месеца имам изтичане на прозрачен секрет от гърдите при натиск.Поради тази причина от ноември месец 2011 до сега съм изследвала пролактина около 4-5 пъти и винаги е бил в референтните граници и то някъде към средата с изключение на последния път.Ходих на гинеколог, на мамолог, на ендокринолог и така и никой не можа да ми обясни и да разбере защо имам изтичане на такъв секрет и никой не ми поставя нито диагноза, нито пък ми назначават лечение?!Ще видя утре какво ще каже ендокринолога...?!При мен както съм писала не е много над горната граница, но все пак е над нормата...?!Надявам се да не е нещо сериозно.Притеснява ме също и факта, че преди години майка ми е оперирана от аденом на хипофизата (някъде на моята възраст е била) и причината е била много завишен пролактин.При нея също като при мен е изтичал такъв секрет, но тя е имала и много нередовен МЦ.Докато при мен моят МЦ е горе-долу редовен (в смисъл всеки месец си имам МЦ, макар че не е на точно определен интервал, а варира с разлика от по 2 до 5 дни).Ох незнам притеснена съм доста честно казано.А при теб само това ли е бил проблема за да предпримете ин витро или е имало и други проблеми?!Извинявам се за личния въпрос и ако прецениш може и да не ми отговаряш!Много ти благодаря за информацията :)
не, моя проблем беше друг - с тръбите. Щом имаш изтичане на секрет - ендокринолога ще каже каква трябва да е следващата стъпка и лечението. не се стресирай предварително :)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Много ти благодаря :) Надявам се да не е нищо сериозно и много скоро, а ако е рекъл Господ още този месец и при нас да има повод за радост :bfp: :)
Re: Има ли забременели момичета с висок пролактин?
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2017, 19:19:43 pm »
Здравейте,ще Ви разкажа моята история.От 2год. се опитваме за бебе и не става.Имах известен проблем с генеколозите(3ма) през който и да мина казват всичко ти е наред.И никой не ме прати или не ми каза иди си пусни изследвания.Честно казано аз съм с редовен цикъл,нямам никакви оплаквания,абсолютно здрав човек съм.Случи се март месец цикълът ми закъсня с 5 дена и се побърках казах си Или съм бременна или нещо ми има.Отивам пак на лекар и ми се казва до 2 дена ще ти дойде.Дойде ми на същият ден.Юни пак ми закъсня с 7дена пак на генеколог.Казах че за 2ри път ми закъснява без бременност.Най-накрая ме изпратиха на изследване.Пролактина ми беше 908 при граница 101-487 .Искаха още един път и пак 949 граница 110-780.Веднага на ЯМР.Август месец разбрах ,че имам микроадемон на хипофизата 2мм. Изписаха ми бромокриптин 1/2 таблерка вечер.И сега е октомври и аз съм бременна!!!Изводът какъв е : Правете си изследвания.Чудото става!!!!Колко мн време изгубихме в чакане и надежда,че ще стане от самосебе си.