0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

лапароскопия в Германия
« -: Юни 26, 2012, 15:33:24 pm »
Здравейте мили момичета. Искам да направя лапароскопска миомектомия в Германия. За сега съм се ориентирала към Байройт при д-р Стефан Тодоров. Разговарях с него по телефона и незнам дали е добър специалист за такъв вид операция. Бихте ли ми помогнали ако някоя от вас има впечатления за него като лекар или да ми препоръчате къде другаде мога да се оперирам в Германия?
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #1 -: Юли 11, 2012, 16:39:18 pm »
Аз също съм в процес на проучване на възможностите за лапароскопия в германска клиника. Имам ендометриоза и след 2 неуспешни лапароскопии в БГ, лекарите ми казаха да се оправям в чужбина!
Ще ми е полезна всякаква информация - най вече за цени и добри клиники.
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #2 -: Юли 12, 2012, 15:56:53 pm »
Здравейте отново мили момичета. Знам, че има много българки, които живеят в Германия и биха могли да ни помогнат с информация относно клиники и добри специалистти, към които можем да се обърнем за помощ. Още веднъж молим за информация.
Поздрави и успех на всички
*
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #3 -: Юли 12, 2012, 17:16:42 pm »
Мира, правила съм икси в Германия, но не и лапароскопия. Не мога да ти препоръчам лекар за такова нещо. Съжалявам! Говориш ли немски? Има един немски форум, в който пиша. Евентуално там можеш да потърсиш. Досега не съм попадала на мнения за Байройт обаче. Бях се разтърсила по едно време за клиника в Берлин и има една, която ми допадна по отзивите (ставаше въпрос пак за икси, че нашият проблем така се решава). Ако искаш, ще я потърся. Но ако живееш на юг, просто ти е ужасно далече.

По въпроса на максинка - дори и някой да е правил лапаро, жената е имала застраховка, така че вероятно нищо не е платила. Като си избереш клиника, трябва да се обадиш и да попиташ за цена.
В България при кого си ходила, че са ти казали, че само в чужбина ще могат да ти помогнат? Лапароскопията не е ли еднаква навсякъде? Поне аз не съм забелязала немските клиники да разполагат с нещо повече от българските частни.

Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #4 -: Юли 13, 2012, 23:23:42 pm »
Последната лапароскопия правих при Николай Попов във Вита, може би хирургът с най-голям опит в лапароскопските операции в БГ. Именно той ми каза да си търся клиника във Франция или Германия. Не се заблуждавайте, те са на светлинни години от нас, по отношение на техника и опит. Надявам се и да са по-отговорни от повечето наши лекари, но това е въпрос на личен морал.
Ето една добра клиника:
http://www.charite.de/
Едно момиче от форумите сподели, че в Норвегия лапароскопска операция на ендометриоза, за неосигурен пациент е около 2500 евро. Предполагам, че цената в Германия е подобна, но незнам...зависи от диагнозата, разбира се.
Аз скоро ще се насоча към нещо по-определо и ще изпратя запитване, да видим какво ще ми отговорят.
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #5 -: Юли 14, 2012, 14:33:11 pm »
Здравейте,
Аз съм чувала за тази болница в Берлин, мисля, че със сигурност има много добри специалистти там. Проблемът обаче е, че как ще разберем точно кой лекар е добър, конкретно за нашия случай /оперативна лапароскопия/ за да си запишем евентуално час за консултация и преглед. Относно цените и на мен д-р Тодоров ми каза, че операцията и престоя от три дви ще ми струва 3000евро.
Последно и аз ходих на преглед при д-р Попов и той ми каза, че не е сигурен,че ще може да махне миомите лапароскопски, че може да опита но операцията може да премине и в коремна. Наистина тук в България лекарите нямат толкова голям опит в този вид операции, колкото в Германия, Франция. Там почти всички операции се извършват вече лапароскопски, безкръвни.
Бих помолила за клиниката в Берлин и дано се включат и други момичета, които могат да ни помогнат с информация за адреси.
Поздрави и успех на всички
*
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #6 -: Юли 14, 2012, 17:54:24 pm »
максинка, наистина най-добре изпрати запитване! Всякакви диагнози, анамнези и прочие трябва да се преведат на немски или английски. Мога да ти помогна за преводите, ако решиш. Също така до началото на ноември ще съм свободна по цял ден, така че, ако имаш нужда от придружител или преводач, също мога да ти помогна.
Тази клиника не съм я проверявала за себе си, защото те не правят изкуствено оплождане. Но да, имат гинекологичен сектор и наистина се славят като отлични специалисти. Вероятно и базата им е такава.

Ето една клиника, специализирана в лечение на ендометриоза:
http://www.fertilitaet.de/

мира, нямам представа как да се информирате кой лекар е добър, освен да се чете в нета.

Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #7 -: Юли 15, 2012, 15:09:14 pm »
blue_sky, горещо ти благодаря за подкрепата. Аз вече преведох документацията на английски. До дни ще я пусна към няколко клиники. Искам да се видя и с Попов от Вита, защото той също обеща да ме свърже с подходящи лекари, но го чакам да се върне от отпуска. Предложението ти за придружител и преводач е неоценимо. Ще пиша как се развиват нещата. Още веднъж - благодаря!
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #8 -: Юли 15, 2012, 18:15:25 pm »
здравейте,

maximka, мисля, че тази клиника в Берлин е много популярна.Там работи в гинекологичния сектор като началник известния проф.Шнайдер, при който ако успеем да си запишем час за преглед мисля, че със сигурност ще останем доволни. Аз мисля да се обадя и да се поинтересувам и ще ти пиша. Пиши ми и ти за други лекари към които ще те ориентира д-р Попов и ще държим връзка докато открием къде да отидем да се лекуваме.

blue_sky, благодаря за съдействието и линка на клиниката в Берлин. Ще се поинтересувам дали там правят лечение на миоми.

Поздрави
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #9 -: Юли 27, 2012, 08:59:52 am »
Здравей Мира! :) За съжаление чак сега виждам темата и дано не е късно да отговоря. Ние правихме хистероскопия (лапарото си спестихме в последната минута) при един разкошен доктор. Препоръча ни го лекарят, при който правихме инвитро. Каза ни, че на него можел да разчита, защото е невероятен хирург и диагностик и на операцията щял "да търси, докато намери нещо"... Вярно е, че когато отидохме при този лекар, той за първи път в тогава 37-годишния ми живот ;) и дългогодишен опит при гинеколози забеляза, че имам субсептум. Видя го просто на ултразвука. Обясни ми, че матката ми е малко във форма "смайли", което по негов опит често означавало, че на хистерото ще види себтумче...
Ето това е клиниката и доктора:
http://www.gyn-grossburgwedel.de/tagesklinik.htm

Не мога да не пиша и да не го похваля доктора... :)  (д-р Брунке) Но е много на север. В едно село около Хановър е, но при него ходят много пациенти от Хамбург и от други градове... Страницата е от една частна клиника, в която той работи, но мене не ме оперираха там, а в болницата...

Не можах да прочета цялата темичка и се извинявам, ако се повтарям нещо... Аз също съм с ендометриоза, вероятно и аденомиоза... Към д-р Тодоров определено съм скептична...

Ако мога да помогна с нещо, насреща съм.
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #10 -: Юли 28, 2012, 17:26:06 pm »
Здравей Chandra,
много ти благодаря за адреса на клиниката и за препоръката ти към доктора.
Имаш ли представа каква е цената за лапароскопия там?
Това, че е на север не ме притеснява.
Искам да калкулирам колко горе долу ще ми струва?
Благодаря ти още веднъж.
Поздрави и успех
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #11 -: Юли 29, 2012, 22:20:30 pm »
Мира, нямам представа за цените, но ако искаш, мога тези дни да се обадя в клиниката и да попитам...
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #12 -: Август 04, 2012, 22:27:55 pm »
Здравей Chandra,
ще ти бъда много благодарна ако можеш да попиташ за цените.
Явно в Германия, когато си плащаш цените са много високи спрямо нашия стандарт, но като нямаме друг избор...
Явно са и различни, защото аз съм питала в две клиники. В едната ми казаха, че лапароскопска миомектомия ще ми струва 3000евро а в другата 7000евро, което съответно ми е много скъпо.
Чудя се какво да направя вече...
Дано и други момичета ни помогнат с информация за клиника, лекар, цени.
Поздрави и успех
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #13 -: Август 05, 2012, 10:04:00 am »
Цените са много индивидуални и зависят естествено от състоянието ти.
По-добре си избери клиника и изпрати всички изследвания, които имаш. Така ще получиш по-точен отговор за цената. Най-вероятно е да те поканят на предварителен преглед, което много оскъпява нещата.
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #14 -: Август 05, 2012, 12:55:05 pm »
Проблема е в това, че още не съм се спряла на клиника, в която да отида. За цените знам, че са различни, което не ме притеснява толкова. Още съм в процес на събиране на информация за клиники, цени, специалисти.
Помагайте мили момичета
Поздрави и Успех
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #15 -: Август 05, 2012, 21:39:48 pm »
Утре ще проверя ориентировъчно цените в споменатата клиника. За гинеколога там от личен опит мога да кажа, че съм много доволна и действително е много добър диагностик и хирург...Между другото, той спомена, че е имал и български колеги...  :)

Но ти всъщност защо си се спряла на клиника точно в Германия?
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #16 -: Август 06, 2012, 13:18:12 pm »
Мира, говорих по телефона с клиниката. Жената беше много любезна и не ме "отряза" с аргумента, че не знае, какво ще се прави. Каза, че ще опита грубо да изчисли, колко струва оперативна лапароскопия + предварителен преглед + лабораторни изследвания и анестезия,... но трябва утре да звънна отново по телефона. Между другото, като не знаех, какво трябва да бъде оперирано, казах че имаш миома...
« Последна редакция: Август 06, 2012, 13:38:43 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #17 -: Август 06, 2012, 21:09:20 pm »
Здравей Chandra,
още веднъж много, много благодаря за съдейстнието относно цените в тази клиника.
Аз имам няколко миоми, които трябва да оперирам като най-голямата е около 6см на задната стена на матката. Интрамурални са в стената на матката и най-вероятно ще трябва да ми се направи лапароскопска миомектомия.
Аз съм на 39г и нямам деца.
Поздрави и Успех на тебе
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #18 -: Август 07, 2012, 10:57:50 am »
Здравейте мили момичета. Искам да направя лапароскопска миомектомия в Германия.

Здравей Мира! :) Радвам се, че мога да ти помогна въпреки, че след като научих, че ти  всъщност все още не си решила, в коя държава да се лекуваш и далеч не си се спряла на Германия, честно казано ми стана леко неудобно да ангажирам счетоводителите в клиниката да ми изготвят едва ли не сметка... Още повече, че в момента се намирам в България и звъня в клиниката от тук.

И така, за
- Предварителен преглед
- Лабораторни изследвания
- Анестезиолог
- Операция (лапароскопия)
Грубо цената е 1575 евро.

Успех!
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

Re: лапароскопия в Германия
« Отговор #19 -: Август 08, 2012, 00:07:40 am »
Здравей Chandra,
много, много съм ти благодарна за информацията!
Аз наистина все още събирам информация относно клиники, цени, лекари в чужбина,където да се оперирам.
Още веднъж съм ти безкрайно благодарна за съдействието!
Ще обмисля нещата и ако реша да се оперирам в тази клиника ще ти кажа.
Много успех ти желая и ако имаш нужда от някаква помош ще се опитам да ти помогна също!
Поздрави