0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Хламидия-резултати
« Отговор #20 -: Август 13, 2016, 13:01:57 pm »
Здравейте, наскоро ме изследваха за хламидия трах
 Резултатите са igm (0.59) , a за igG (2.9). Kакво означават. Благодаря предварително.
*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #21 -: Август 13, 2016, 14:48:45 pm »
Здравей!
Няма ли посочени референтни стойности?


*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #22 -: Август 25, 2017, 19:34:43 pm »
Момичета какво означава този резултат за Хламидия
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #23 -: Август 31, 2017, 14:00:09 pm »
Това е отрицателен резултат за наличие или предишно наличие на хламидиална инфекция.
*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #24 -: Ноември 15, 2017, 21:40:11 pm »
Здравейте, струват ли ви се нормални тези резултати? Ясно е, че са отрицателни, но имайки предвид, че бившия ми приятел е имал хламидия, а на мен миналата година ми беше възпалена тръбата (предполагам от хламидия), това число 0.5 на IgG не е ли много занижено? Изчетох темите за хламидии и не съм срещала момичета с толкова нисък резултат. Изследванията са правени в Писанец, чудя се мога ли да им вярвам (вагинален секрет също е отрицателен). На мен изследване за хламидия не ми е правено, аз пиех лекарства по презумцията, че той има, а аз съм с възпалена тръба, значи и аз имам. Дали има вероятност при 0,5 да означава, че не съм имала?

Изследване на Хламидии

Хламидия Trach.- IgM - 4.3 S/CO   (<9- Отр.);9-11-Сива зона);(>11-Пол.)
Хламидия Trach.-IgG - 0.5   S/CO    (<9- Отр.);9-11-Сива зона);(>11-Пол.)
Хламидия Trach.- IgA - 2.2   NTU   (<9- Отр.);(9-11-Сива зона);(>11-Пол.)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #25 -: Януари 10, 2018, 15:50:33 pm »
Здравейте. Искам да задам един въпрос. С приятеля ми имаме хламидия. Днес си правих изследвания и е положителен резултата срещу " Chlamydia trachomatis IgG " . Може ли да ми кажете какво знаете и най - вече си задавам въпроса от къде и как се хваща тази инфекция ?
Какво следва сега ? И дали ще има големи поражения??

Благодаря ви!
Хубав Ден.
*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #26 -: Януари 10, 2018, 18:54:13 pm »
Здрасти, хламидията е полово предавана болест, която в масовия случай протича безсимптомно. Това дали има поражения е строго индивидуално. И никой освен лекар не може да ти каже. Освен това, ако е кадърен лекарят, ще ти каже че без проверка на проходимост на тръби няма как да установи. Но това, че си имала хламидия не означава обезателно щети. Има риск, но не е задължително. Понякога просто инфекцията се качва нагоре към тръбите.
Вие сте изследвали  Chlamidia IgG. Това е маркер за стара инфекция. Има още IgA и IgM
IgA - в момента има остра инфекция
IgM - току що сте се заразили отнякъде
IgG - маркер, че имате стара инфекция. Ако горните две са отрицателни, то сте преборили гадината. На IgG му трябва доста време, за да спадне до отрицателен резултат.
Не се панирай, нищо няма да оправиш така. Времето не може да се върне назад. Направи си и един PCR тест от вагинален секрет за хламидия, те са по 20 лв, но са най-точни за текуща инфекция, за да видиш дали тялото само се е преборило.IgG само по себе си не е фактор, за започване на лечение, защото то отчита антитела (имунен отговор срещу хламидия в миналото).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #27 -: Февруари 26, 2018, 07:50:44 am »
Здравейте,
Някой може ли да ми помогне с тези резултати:
PCR тест - отрицателен,
IgG - 0.16    < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
IgA - 0.08   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

Виждам, че са отрицателни, но щом има няакъв резултат, означава ли, че все пак има антитела?
*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #28 -: Февруари 26, 2018, 09:36:26 am »
Щом IgG е отрицателно, означава, че нямате антитела срещу стара инфекция. А IgA е маркер за текуща, която също е отрицателна. Категорично отрицателни са. Честито :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #29 -: Март 26, 2018, 19:14:59 pm »
Здравейте, преди месец направих спонтанен аборт в шеста г.с., направиха ми тест за полово предавани болести и откриха хламидия. Теста, който направиха мисля е бил ДНК. Живеем в Англия и това се случи там. Притесних се естествено, защото преди година и половина си бях правила тест за хламидия в Торакс в Пловдив, и резултата излезе отрицателен, не мисля че е бил ДНК теста. В Англия ми дадоха антибиотик Азитромицин за мен и мъжа ми по 1 гр еднократна доза. Не ги изпих веднага а отидохме да се тестваме отново в Англия, моя излезе положителен отново, а неговия отрицателен.  :o Изписаха същите лекарства, той ги пи, а аз се прибрах в България и пуснах кръвни и чак след това ги изпих. Резултатите са
IgM 7.2 положителен над 11
IgA 24.5 положителен над 11
IgG 15.6 положителен над 11
Ясно е че я има, но се опитвам да разбера кога съм я хванала. И двамата живеем в Англия, със сигурност докато сме там мъжа ми не е правил нищо а и ми се кълне че преди 7-8 месеца като беше в България също нищо не се е случило. Какво ви говорят на вас тези резултати, възможно ли е тази инфекция да съм си я имала от много отдавна и бременността да я е отключила с падането на имунната система. Всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря ви
*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #30 -: Март 26, 2018, 19:32:24 pm »
Здравейте, изследванията не само за хламидия, но и за други половопредавани болести често могат да бъдат погрешни.  Дължи на това, че различните лаборатории използват различни "среди"(изскочи ми думата). Даже съм чела коментари на жени, които точно за хламидия съветват да се правят тестове във ВМИ, защото минават много хора оттам и не се застоява "средата". Най-достоверен е ДНК тестът (PCR). Аз съм била свидетел на отрицателен и положителен тест за хламидия в една седмица. В Торакс освен това ми намериха Уреаплазма, която изчезна мистериозно уж сама без лечение. Междувременно съпугът ми нямаше уреаплазма, нито хламидия. Из форумите съм чела, че има доста двойки, при които само единият има хламидия, а не могат да открият при другия.
Това, че имате IgG говори за антитела, тоест от малко по-дълго ще е инфекцията там, но все още е активна (IgA) и изисква лечение. Хубавото при вас е, че сте успяла да забременеете. Тоест хламидията не е нанесла щети на тръбите. Понякога за съжаление при дълго нелечение се качва в тръбите и прави поразии. Пожелавам Ви бързо лекуване и скоро отново да видите двете чертички.
Иначе научно не е доказано, когато аз се чудих възможно ли е да имам хламидия, а мъжът ми не из форумите четох за жени, които твърдо застават зад това, че се предава не само по полов път.
« Последна редакция: Март 26, 2018, 19:34:32 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #31 -: Март 26, 2018, 20:36:53 pm »
Напълно подкрепям teri_90,все едно слушам д-р Александров.Той също ми каза ,че понякога лабораторията греши,освен това за своя опит с хламидията мога да кажа-резултат 200 ,стара инфекция ,организма я е преборил,не е нанесла поражения на тръбите,но ще правим лапаро.В подкрепа на твърденията на teri_90,аз също четох много форуми,една жена пишеше ,че е вдовица,от години и изведнъж-хламидия,и наистина само лекар по репродуктивни проблеми ще каже какво е положението.Според мен направи още едно изследване и мисли позитивно.
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #32 -: Март 26, 2018, 21:12:38 pm »
Там е работата, че ми направиха един ДНК тест, не повярвах и направих втори, отново положителен.  :? Ако недай Боже мъжа ми е правил нещо, колкото и ми се иска да не е така, при него няма нищо, само при мен.
*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #33 -: Март 26, 2018, 21:38:16 pm »
Не мислете, че мъжът Ви може да е направил нещо. Защото с неговия отрицателен резултат той има повече повод да мисли такова нещо. Имате я отнякъде гадината, лекувайте я и започвайте опитите отново :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #34 -: Март 26, 2018, 22:11:47 pm »
Така е, очаква се да се съмнява в мен, но той не се, което още повече ме навява на мисълта, че е кривнал настрани. Аз откакто съм с мего вече 5 години никога не съм поглеждала друг мъж или камо ли нещо повече.
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #35 -: Май 15, 2018, 16:08:25 pm »
Здравейте, позволявам си да пиша тук, понеже питането ми е сходно. Ако трябва, ще отворя нова тема. :)

От доста години имам проблем с бактериална вагиноза и нисък имунитет. През годините са ми правени тестове за хламидия, кръвни, винаги отрицателни. От три години съм със съпруга ми, още в началото си направихме изследвания - при него микробиология и изследване на простатен секрет, и за хламидия, при мен ДНК и кръвни изследвания. Всички с отрицателни стойности. Аз започнах да имам болки в ставите, в корема, в главата, да не се чувствам добре. Влязох в болница в София покрай този проблем, уж само за изследвания, но изискаха да вляза "по спешност". Направиха ми, между другите неща, и директен тест за хламидия, директен антиген, който ме увериха, че бил положителен. Вливаха ми венозно антибиотици, после  пих и орален антибиотик, както и съпругът ми. Направихме след 6 седмици нови тестове, ДНК и кръвни - на мен на цервикален секрет, на него - урина. Нищо, отрицателни резултати. Симптомите ми изобщо не се промениха. Според лекуващия ми гинеколог превес имат ДНК плюс кръвни изследвания пред директния антиген и той се съмнява в достоверността на такова изследване, особено при наличие на бактериална вагиноза... ДНК са правени в Геника. Мъжът ми ходи на венеролог, който даде същото заключение. Ако някой има опит в подобна ситуация, моля да сподели...
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #36 -: Юни 26, 2018, 12:56:27 pm »
Здравейте момичета може ли някой да коментира резултатите ми.Не мога фа разбера положително ли е или отрицателно

Chl. trachomatis IgG        2.3       U/ml     <8 (-) negative; 8-11 borderline; >11 (+) positive     ELISA

Пуснато ми е и IgA,но нямам резултат още
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #37 -: Юни 26, 2018, 13:28:26 pm »
Мая :)
2 е по малко от  8
Съответно за мен е отрицателно!
*
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #38 -: Юни 26, 2018, 13:57:30 pm »
#science :D
Мая, но пусни и Хламидия IgA, IgM за проверка на текуща инфекция. IgG отразява стара инфекция и се покачва с времето. Тоест, ако скоро си хванала няма да се е отразило.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Хламидия-резултати
« Отговор #39 -: Юни 26, 2018, 13:59:00 pm »
И аз така мисля но знам ли много се притеснявам ,а другото незнам защо не ми е излезнало още.Пуснати са по едно и също време