0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Щастлива съм да кажа, че след доста упорита работа от страна на Зачатие, в община Плевен ще заработи програма за субсидиране на дойки или самотни жена с репродуктивни проблеми.В последното заседание на общинския съвет е прието нашето предложение и на двойки отговарящи на критериите ще се отпускат по 500 лв, като парите ще бъдат за изследвания, прегледи, операции, процедури, в зависимост от какво има нужда двойката.

Критерийте ги преписвам директно от протокола на заседанието, а те са:

2. Утвърждава критерии за разпределение на средствата по т.1, както следва:
    - удостоверение за постоянен и настоящ адрес, да е на територията на Община Плевен и за период не-малко от една година от датата на кандидатстването на двамата кандидати (семейни двойки, живеещи на семейни начала и самотни жени);
     - удостоверение за липса на родствена връзка до права линия и до четвърта степен по съребрена линия;
     - удостоверение, че лицата не са поставени под запрещение;
     - медицинско становище (удостоверение, етапна епикриза) за наличие на репродуктивен проблем.


Като в 14 дневен срок след приемането, на това решение, ще се събере комисията, която ще изготви още по-пълни правила и ще се реши от кога да започне приема на документи и кой да участва в одобряването им.Ние ще имаме представител.

Дано помогнем на повече семейства в този труден път за детенце :)

*
Община Плевен също подпомага двойки с репродуктивни проблеми
На 2 юли 2011 г. на кръгла маса организирана от сдружение "Зачатие" с регионалната администрация на град Плевен, лекари в областта и пациенти с репродуктивни проблеми бяха поставени няколко много сериозни въпроса и обсъдени начини за активно участие на Общината в решаването на проблемите със стерилитета. Един от тях беше предложението, Община Плевен да последва другите български общини, които отделиха средства от бюджета си за финансиране на двойки или самотни жени с репродуктивни проблеми. Щастливи сме, че вече имаме добри новини! Сто двойки от Плевен ще могат да бъдат подпомогнати финансово за диагностика и лечение.

На 29 март 2012 година на заседание на Общинския съвет в град Плевен бе прието единодушно решение относно Утвърждаване на критерии за разпределение на средства за подпомагане на граждани от Община Плевен с репродуктивни и други здравни проблеми. Определена бе комисия за разпределение на средствата по “Други дейности по здравеопазването”- т.18, Приложение №3 към Решение № 068/15.02.2012 г. на Общински съвет-Плевен, за подпомагане решаването на репродуктивни проблеми на граждани на Община Плевен,  в размер на 500 /петстотин/ лева на одобрен кандидат. Така сформираната комисия следва да проведе заседание и в 14-дневен срок, считано от днес, да представи на Общинския съвет правилата за своята дейност.
На заседанията на комисията ще присъства и представител на сдружение "Зачатие". След събиране на комисията ще се определи едномесечен срок за прием на документи на двойки и самотни жени с репродуктивни проблеми

Утвърдените критерии за подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми са:

- удостоверение за постоянен и настоящ адрес, да е на територията на Община Плевен и за период не-малко от една година от датата на кандидатстването на двамата кандидати (семейни двойки, живеещи на семейни начала и самотни жени);
- удостоверение за липса на родствена връзка до права линия и до четвърта степен по съребрена линия;
- удостоверение, че лицата не са поставени под запрещение;
- медицинско становище (удостоверение, етапна епикриза) за наличие на репродуктивен проблем.

Много е важно всеки желаещ за помощ от общинската програма да поиска етапна епикриза от клиниката в която извършва своето лечение. Повече информация за приема на документи ще публикуваме в сайта.

*
Маги, каквото и да кажа за вас със Снежка по тази тема е малко!
БЛАГОДАРИМ ВИ!
 :youwoman: :youwoman: :youwoman: :bighug: :bighug:
Маги и Снеже браво на Вас момичета! Плодовете на Вашия усилен труд са вече на лице и всички ние Ви благодарим . :grouphug: :grouphug: :grouphug:
*
Започва приемът на документи за финансово подпомагане от Община Плевен.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1175&Itemid=23

Маги, Снежи, отново ви благодарим от сърце!  :bighug:
*
Cygnus, знаеш, направихме го за хората, за да могат да имат възможност за изследвания.Аз съм горда, че успяхме.

Ако имате въпроси задавайте ги тук, ще ви отговарям на всеки въпрос относно прием на документи и т.н.

Днес имах разговор с едно момиче, което чакаше финансирането от Общинската програма. В разговора я попитах дали са подали документи. Отговора й беше: "За тези 500лв. не си заслужава да излизаме и двамата от работа и да обикаляме институции да събираме документи. Много е тромава организацията". Пак прегледах изискванията оказа се - епикриза от клиниката /така или иначе ходим непрекъснато при лекаря си/; два документа от ЕСГРАОН и свидетелство за съдимост от съда /Плевенчани знаят, че двете сгради да на 3 мин. пеша една от друга/. Като се замисля на нас с Маги колко време, нерви и усилия ни струваше... пак бих го направила :)
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Днес имах разговор с едно момиче, което чакаше финансирането от Общинската програма. В разговора я попитах дали са подали документи. Отговора й беше: "За тези 500лв. не си заслужава да излизаме и двамата от работа и да обикаляме институции да събираме документи. Много е тромава организацията".

Това малко ме шокира, просто тези хора нямат нужда от тези пари.Това ще кажа аз.Документите се вадят за нула време, трябва ти една свободна сутрин и толкова.500лв са си 500 лв, пари са и са ей така дадени.

А за ходенето, о да бих го направила пак.Аз така или иначе мисля да започнем скоро да настояваме за по-голяма сума на семейство :) Ма съм нахална.

*
Към днешна датат е имало едно заседание на комисията за одобрение на семейства с репродуктивни проблеми.Двойките кандидатствали по програмата са около 20, като само една не е одобрена, защото не са били жители на община Плевен.

На 15.10 предстои второто събиране на комисията за разглеждане на документи на следващата група.Всеки който има интерес, може да подаде документи за финансиране, като за подробности може да пита тук или в Информационния център за граждани на община Плевен, намиращ се до зала Катя Попова.

*
Аз познавам двойка, която разчита на тези 500 лева и не мърмори против изискваните документи.
Работата ви не е напразно, бъдете сигурни, че помагате на хората, които действително се нуждаят от помощ.
*
Одобрени са и последните кандидатури от миналата година за подпомагане от общината.Миналата седмица е било заседанието на комисията, имената им трябва вече да са излезли.

Предстои обсъждане за вдигане на помоща от 500лв, на 1000 лв.Дано стане!

Може ли някой да ми каже тези пари дирекно на клиниката ли се превеждат,защото вчера в Надежда незнаеха нищо за тези вид подпомагане,а аз исках да ги уведомя че кандидатствам в момента по тази програма,или трябва за им искам накрая фактура и се превеждат на наша сметка?
*
Директно на клиниката се превеждат, но когато ви одобрят и извикат в общината ги разпитай подробно как става всичко, за да можеш после да обясниш и в клиниката, след като не са запознати.

Благодаря за бързия отговор :)
Момичета, какви са условията за кандитатстване?
*
Няколко поста по-нагоре cygnus е дала линк  :wink:
Заповядай:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1175&Itemid=23
момичета, възползвах се от сумата отпускана от общината, покри ни изследванията необходими преди започване на последният ни опит от ФАР. благодаря ви за положения труд, резултата си заслужава.
*
Много се радвам, че сме успели с тази програма да помогнем.Надявам се идната година да продължи да я има, а защо не и да се вдигне сумата(тук не съм оптимист, но ще опитам).