0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #140 -: Април 12, 2012, 22:12:00 pm »
Раши, статията я пуснах, защото в нея се говори за това да не се оставят бебетата да лежат твърде много време по гръб само - заради риск от тоя flat head syndrome или казано по нашенски - за да не им се сплескат тиквичките.

Много вярно.
От ден първи след раждането лекарката на Марко ми дуднеше да го държа по корем всеки ден колкото често и дълго издържи бебето. Аз не взех насериозно тези инструкции, защото ми беше жал да го гледам как пъшка и забива нос. В резултат детето предпочиташе да върти глава само в едната посока, особено по време на сън, и тя започна да се сплесква точно от тази страна. Та смъмри ме лекарката още по-настойчиво и взех мерки - сега главичката е идеално оформена.

Познавам друго бебе, при което вероятно ще се наложи носене на шлем заради вроден проблем - недоразвити мускули на едната страна на врата. Детето се роди с доста деформирана глава и проблемът се задълбочи впоследствие. От няколко месеца майка и бебе ходят на физиотерапия и надеждата е да не стигат до каска.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #141 -: Април 12, 2012, 22:40:54 pm »
А моите и двете от спането по гръб имаха плещивини отзад.
Аз пък си мисля, че в столчето е по-добре, от колкото в леглото, защото там поне си надигат главичките, а в леглото им е по-трудно.А в столчетата с по-изправени.
 Аз не можех да държа нито едната, нито другата по корем. Андреа заради повръщането, Ивана защото забиваше нос и започваше да плаче и си беше живо мъчение, та опитах един-два пъти и до там бяхме.  Андреа заради повръщането беше вечно в някакво столче месеци наред, само час преид ядене я изкарвах, когато имаше по-малък шанс да повърне. Но може би понеже леглото почти не го ползвахме освен за през нощта и не сме имали проблем. А може и късмет да сме имали :-).
« Последна редакция: Април 12, 2012, 22:43:50 pm от Bobbie »


  
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #142 -: Април 13, 2012, 00:06:50 am »
Докато ми позволяваше, я въртях като кебапче (това според баща ѝ) наляво и надясно. Но все пак си имаше плешиво петно отзад, много рязко и често си въртеше главата наляво и надясно.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #143 -: Април 13, 2012, 08:05:27 am »
Момичета, с каква фода правите АМто? Ще идваме след месец и си правя списък какво да нося и какво да кажа да ми купят. Ще помоля свекърва ми да купи каквато вода трябва, за да имаме като пристигнем, че да не се налага веднага да търча да търся.


  
*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #144 -: Април 13, 2012, 08:09:17 am »
Боби, девин розов етикет (изворна)
*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #145 -: Април 13, 2012, 09:13:43 am »
Добро утро!  :)
Джаме, знам мила защо си я пуснала статията  :wink:. Ама много тежка бре. Иначе и Никол я въртях не двете страни, за да не сплескаме главата. На едни познати детето е така с много плоска глава отзад и не може да се оправи, а вече е на 2,5 години.


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #146 -: Април 13, 2012, 09:17:19 am »
моите от бебета си спяха по корем,
но иначе стояха през разходките в кошница, не им е дала отражение- и двете са с топчести глави
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #147 -: Април 13, 2012, 10:25:07 am »
Поздрави на всички ви от от двете ни с Маги от красивия Букурещ:)

Прекрасен град.
На работа сме в момента но вчера докато търсихме 3 часа хотела го обиколихме доста добре:))))))

Ирина, не казвай защо 3 часа търсихме хотела:):)
Другия път пак ще забравя адреса:)))
« Последна редакция: Април 13, 2012, 10:38:19 am от Lisko »
*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #148 -: Април 13, 2012, 13:45:02 pm »
Хубав ден и от нас!
Митко все обичаше на една страна да спи като бебе,та и до ден днешен-или по корем или на една страна.
Джаме,какво си купи от Техномаркет да питам аз :lol:.Мернах те в далечината,предполагам че не съм те сбъркала :).

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #149 -: Април 13, 2012, 14:03:47 pm »
Привет. Наминавам набързо да ви пожелая здраве и усмивки и приятно изкарване на празниците.

Ние сме в ремонт. Къщата ни е нагоре с краката. Майстори продължават да разхвърлят и да цапат. Трябваше да приключат в неделя миналата седмица, след това остана за събота тази седмица. Днес ще боядисват с латекс и утре трябва да ми се махат вече от главата. Направо с разкачени бойлер, пералня, печка и хладилник и притичващи всеки ден към мама с куп пране... направо... Но пък отлагахме ремонта много дълго и се радвам, че ще приключим и с това.

 Лаптопа ми отново няма интернет и няма сила която да го накара да проработи. И аз си играх 2 дни и го давах на разни светила. Та май ще преинсталирам, дотогава с кабела при рутер  :x. Възмутена съм  :lol:
Това е странична екстра от борбата с последния самонастанил се вирус...

 Изкарахме тази седмица вирус с температура и повръщане, съседчето с шарка, ама тея бабите много ги обичам... Коя е шарката? Ами тая ситната дребната... Ама с мехури ли с пъпки ли? Ааа, де да знам мехур прави ли? Абе тая ситната дребната ...  :lol:
Същото като, каква беше колата? - Червена...
Та май е със скарлатина, ще питам майка му. Не сме се виждали с тях от 2-3 седмици, обаче е в съседната група в детската градина...

Тя Моника от бебе стърчеше все права в ръце да е. Тва да легне в количка, стол, седалка или каквото и да е било... много рядко! Шапка не даваше и да допре главата, боже тва пък каска да и сложа...


Лека и слънчева седмица Ви пожелавам. Много здраве и усмивки и великденско настроение.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #150 -: Април 13, 2012, 16:28:52 pm »
Боби, девин розов етикет (изворна)
благодаря


  
*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #151 -: Април 13, 2012, 18:24:25 pm »
Момичета, с каква вода правите АМто? Ще идваме след месец и си правя списък какво да нося и какво да кажа да ми купят. Ще помоля свекърва ми да купи каквато вода трябва, за да имаме като пристигнем, че да не се налага веднага да търча да търся.
Аз лично ползвам чешмяна и я кипвам в ел.кана.

Аз в началото слагах Блажето да спи на лява и дясна страна като ги редувах.Така мисля, че беше първите 2-3 месеца. После прочетох, мисля че тук, да се слага по гръб и започнах така. Сега и да искам да го сложа на една стран си се обръща по гръб и го зарязах да си спи както му е кеф. :lol: :lol: Обаче той си обръща главичката  леко наляво или дясно.
 
Вчера пък реших да се разчистя и взех да мия прозорци. :balk_48: И тъкмо вече миеща последния прозорец и се чува едно ХРЪЦ и гипсокартона на перваза пропадна под крака ми!!! :balk_80: :balk_80: osi_12 Причерня ми. Викам си "е ся си .....!" Турих една книга отгоре, свекито се качва след малко и аз :noevil:
Добре че след Великден ще идва майстор да слага гипсокартон на другата стая та и тва ще оправи  :lol:
П.П. Май сериозно трябва да почна диета! :scale:


Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #152 -: Април 13, 2012, 21:23:58 pm »
Привет и от мен на всички! ние имахме много напрегната седмица, всъщност още не е приключила, но започнахме с един голям празник -нашия РД и ще завърши с друг-Великден  :D. Аз вече споменах за моите големи вълнения и чуденки- къде, в парти клуб или не, на обед или вечер.. но вече мина и всичко беше ОК с РД. Най-важно, че успяхме да се закрепим здрави до партито, защото не ми стига останалото, но като почнахме и двамата с една силна хрема..  8O На деня му бяхме с баби и дядо в къщи и имахме малка (но скъпа всъщност :?) торта и после четвъртък вечер в ресторант. децата може и да не им беше много забавно като в парти клуб, но си играха заедно и с балони. Рожденикът обаче беше впечатляващ- раздаваше такива усмивки и даже целувки на едно момиченце (овена си личи от сега  :oops:) че смая всички  :D
Миенето на прозорци нещо още не може да се случи, но поне отхвърлихме разни други задачки. Утре смятаме да му купуваме първите истински обувки, защото още сме с едни от тези дето само приличат но не са с твърда подметка. За първи стъпки стават, но въпреки че още не ходи сам, е време. Та, ако може да ми препоръчате магазин в София или марка, ще съм благодарна  :)

Боби, ако сте в софия, водата тук е ОК за пиене, ние винаги само преваряваме в кана (е, имаме специална функция за преваряване, но след 6-7-ми месец и само да кипне понякога), нямаме сили и вода да мъкнем.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #153 -: Април 13, 2012, 21:44:06 pm »
Боби, ако сте в софия, водата тук е ОК за пиене, ние винаги само преваряваме в кана (е, имаме специална функция за преваряване, но след 6-7-ми месец и само да кипне понякога), нямаме сили и вода да мъкнем.
  Аз така помислих, а и Иванита като го каза и сега и ти и май така ще направя. А защо я преварявате на толкова голямо бебе, не е ли безопасна?  Да не е имало нещо проблем със замърсяване или за всеки случай го правите? Аз по принцип не стерилизирам нищо, освен от време на време като се присетя.


  
*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #154 -: Април 13, 2012, 21:52:48 pm »
Ами Боби, и аз не знам точно, но за всеки случай да се изтребат микробите ако ги има.  :)То казват по принцип 5 мин. да ври, ама нали се сещаш, че водата в каната като заври се самоизключва.А пък в тенджерата няма кой да и бае 5 мин. Аз 2-3 пъти пробвах,ама все я забравях и си взех кана. :lol:  :lol:


*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #155 -: Април 13, 2012, 22:07:16 pm »
Боби, аз въпросната вода я врътвам в микровълновата за 20сек., да се затопли до температура идеална за пиене директно, сипвам в шишето с АМ и толкова. Проблеми не съм имала никакви. Отскоро взех да ползвам и водата, която си е чешмяна, но минава през два филтъра /там от машинката на хладилника дето тече/ и с нея е ОК хлапето.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #156 -: Април 13, 2012, 22:34:51 pm »
Боби, аз въпросната вода я врътвам в микровълновата за 20сек., да се затопли до температура идеална за пиене директно, сипвам в шишето с АМ и толкова. Проблеми не съм имала никакви. Отскоро взех да ползвам и водата, която си е чешмяна, но минава през два филтъра /там от машинката на хладилника дето тече/ и с нея е ОК хлапето.
И аз такава вече давам от филтъра на хладилника,но понеже тук водата има много хлор и е гадничка. Обаче в София няма да имам филтър, но пък софийската вода е вкусна, поне беше вкусна преди.

Иванита, кипването и без това ти е достатъчно за това, което искаш да направиш.  Аз с Ивана преварявах до третия месец, а с Андреа май никога не съм :-). Обаче купувах пречистена бебешка вода преди,та няма какво да и варя, а сега вече сме на филтрираната.
« Последна редакция: Април 13, 2012, 22:36:25 pm от Bobbie »


  
*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #157 -: Април 13, 2012, 22:52:55 pm »
Боби, беше вкусна. Преди съм пила от чешмата. Сега като се прибера и пия, усещам, че има вкус на желязо. Но може да е от тръбите на самия блок.

сами, препоръчвам ти обувките на Капчица. За Младост мога да ти кажа две места, където ги има, но ако искаш някъде другаде, ще трябва някой друг да се включи.
Ето ти и едно магазинче в нета: http://magazincheto-dari.com/index.php?p=articles&c=&cat=12&subcat=&sub_subc=&mark=&page=1
И една тема от бг мама: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236361.0
« Последна редакция: Април 13, 2012, 23:45:29 pm от blue_sky »

*
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #158 -: Април 13, 2012, 23:34:20 pm »
Боби, суперси е водата в София. Не се притеснявай. 8)
Блу, сигурно е било от тръбите  :wink:


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Великденската седмица (9.04-15.04)
« Отговор #159 -: Април 14, 2012, 00:45:17 am »
blue_sky, и аз искам да знам къде в Младост има обувки на Капчица, моля.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!