0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Абе не знам аз дали този подфорум е правилното място, ама понеже няма "На чаша кърма и халба АМ", а и е маловероятно да получа съвет директно от някой рожденник..... :D
Кай ще направи 1 скоро и ми се иска да събера мнооого тесен кръг роднини и чифт близки приятели. У нас място няма, та това отпада. Остава детски клуб или заведение с детски кът, катерушки, люлки. Бих предпочела да има място навън, не обичам да седя на затворено; ще има 4 малчовци на възраст между 4 месеца и 2 годинки и 10ина възрастни да търчат по тях, та може и да няма аниматор. Идеята ми е да се съберем за малко, не да поливам дълго (поне не и докато рожденника не заспи надлежно по-късно), да си поиграят децата - Кай много обича пясъчници, люлки и батковци, и да си духнем свещичките. А и да е някъде по-близо до нас (Красна поляна), т.к. ще трябва да чакам рожденника да се наспи следобед и после ще имаме 3-4 часа докато трябва да си ляга пак - няма смисъл да ги пропилеем в задръстване (петък следобед ще да е) на път към другия край на града.
Някой минал ли е наскоро през този голям празник? Предварително благодарим за идеи всякакви :-) И Кай би благодарил, но е зает да точи лиги в една кутия с инструменти...
Re: Първия рожден ден - къде да го празнуваме
« Отговор #1 -: Април 15, 2012, 22:37:44 pm »
Надин, малко късно видях темата, която си пуснала и много се учудих затова, още повече че отново сме абсолютно на една вълна (и чудно че май само ние). Аз питах подобно нещо в седмичната тема, но нямаше почти нищо конкретно като отзив, та прегледах подробно бг-мамата, защото нещо бях зациклила какво точно да правя. Така или инаме ние туко-що минахме вече това паметно събитие -е за някои безпаметно  :lol:, но за него и раждането е такова, а това не значи че може да се пренебрегва  :D
Да споделя нашия пресен опит: Много се чудих къде, защото много хора казват, че първи РД не е за парти клуб, но пък ние имахме 5-6 деца на възраст 3-6години. И аз исках ресторант и да има катерушки, люлки и пр. Накрая с таткото се спряхме на един много подходящ, и то близо да нас, където сме ходели и друг път след разходка в парка. Да, обаче се оказа че средата на април не си е за навън още, освен ако не е на обяд.. Вие май бяхте май месец и може да имате късвет в това отношение. Всъщност тук опираме и до въпроса кога- обед или късен следобед (при нас беше още по-сложно и заради великденските празници и многото пътуващи по това време). В крайна сметка решихме от 18ч. в работен ден (но все пак последен преди празници) във въпросния ресторант, но вътре. Добре че се сетих да вземем поне балони и децата се гониха с балоните. Навън излязохме за малко с по-рано дошлите и рожденика на едни от многото игрушки. Духането на свещите беше интересно на другите деца, но иначе може и да бяха малко разочаровани че няма игри като на други детски РД. Като изключим това беше ОК, все пак възрастните бяха повече (13-14), аз реших че искам да поканя и някои приятели без деца- абе оказа че малко сложно това балансиране между детски РД и такъв за нас.. :? Все пак важното беше, че рожденикът сякаш се забавлява и това радваше много нас и дори забавлява и останалите. Зависи много от детето дали е плашливо или контактно (но май и Кай е като нашето) но не е съвсем вярно че нищо не разбират- разбира вниманието, което му се оказва и беше като звездата на купона  :D

Стана малко дълго, но зависи от времето, режима на детето и условията около вас. Вземи поне някакви балони или нещо подобно и хубава торта- ще са доволни всички. Иначе на самия ден не може да не се отбележи и тогава поканихме само бабите и лелиу тъй като и у нас не става за много хора. Успех и очаквам отзиви от партито  :wink:
*
Re: Първия рожден ден - къде да го празнуваме
« Отговор #2 -: Април 15, 2012, 22:40:52 pm »
Носете и играчки от вкъщи или разопаковайте подаръците и дайте на децата да играят с тях!  :)

*
Re: Първия рожден ден - къде да го празнуваме
« Отговор #3 -: Април 17, 2012, 14:16:56 pm »
Сами, няма как да не сме на 1 вълна, като дребните непрокопсаници са на една възраст :-)Честито на голяма вече патерица, да ви е жив и здрав! За съжаление по тази тема излезе, че само ти във форума си празнувала рожден ден на 1-годишно бебе извън къщи и имаш нещо за споделяне :-)

Аз последно се спрях на Fiore bar&dinner и детския клуб на втория им етаж. Клубчето силно ме впечатли - голямо, светло помещение, празно (само в единия ъгъл имаше батути-топки-пързалка-съоръжение), с дървени играчки и мебели, светло дъряо и много място за тичане и търкаляне, с голям аквариум и 3 какички. Масово иначе детските "клубове" са пълни с изпотрошени пластмасови чудеса, които отдавна не работят, но задръстват всяко налично празно пространство, парчета кукли и камиони се мотаят навсякъде и поне моят прохождащ дивак няправо няма къде да стъпи без да падне.
Ние ще го правим рано и в тесен семеен кръг (вкл. детски такъв - догодина, като разбира повече от игри с другарчета, тогава ще има повече негови гости). А после, като бабите си поделят рожденника и братовчед му, вече ще си излезем на питие с приятели. Това разделение ми се стори най-смислено.

Блу, идеята за подаръците като директни забавления ще свъши чудесна работа следващите години!
Re: Първия рожден ден - къде да го празнуваме
« Отговор #4 -: Април 19, 2012, 23:12:32 pm »
Надин, мерси за поздравленията, по-добре късно от нищо, както се оказа  :wink:

За Фиоре съм чувала добри неща, дано всичко е ОК. Аз исках точно такова сборно клубче-ресторант, но наблизо не открих. Ти може да си по-запозната с детските клубове покрай племенника, аз бях съвсем в небрано лозе, но доколкото разбрах в повечето случаи именно зоната за възрастни е доста оскъдна, особено от към храна, а в същото време плащаш луди пари.. :o Бабите пък съвсем не върви да ни настаниш на такова място и именно затова се отказах от този вариант, въпреки че догодина, живот и здраве, ще трябва да е такова нещо.. Тесен семеен кръг е ОК, но при нас се оказа съвсем тесен и затова реших да направя и още едно по-весело парти. Така имахме 2 торти и не искам да се сещам колко ни оскубаха само за торти, но здраве да е  :D Мога да ти препоръчам, ако не си се спряла..