0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*


На международния ден на жените 8 март президентът на Република България Росен Плевнелиев покани на среща представители на неправителствени организации, ангажирани с проблемите на раждаемостта, отглеждането на деца, семейните отношения и възпитанието на младите хора - г-жа Стефка Сарафова - председател на пациентската организация на двойките с репродуктивни проблеми Сдружение "Зачатие", Радина Велчева - председател на фондация "Искам Бебе" и Марина Кузманова - собственик на портала за бременност и майчинство bg-mamma. Обсъдени бяха идеите за създаването на Национален съвет по биоетика и възможността за прилагане на принципите на т.нар. план “Амбър” при издирване на изчезнали деца. Това обсъди днес президентът Росен Плевнелиев с представители на сдружение “Зачатие”, фондация “Искам бебе” и форум BG mamma.

„Поставяме началото на открит диалог и инициативи, които могат да намерят развитие и да бъдат популяризирани” каза държавният глава.  Държавният глава дискутира с неправителствените организации демографската криза у нас, както и необходими мерки за преодоляването на негативните тенденции. Сред тях са насърчаването на раждаемостта и стимулиране отглеждането на деца, тяхната сигурност, повишаване на културата на младите хора в тази област и други.

Росен Плевнелиев изрази готовността на президентската институция да задълбочи диалога с неправителствените организации у нас, ангажирани с усилията за разрешаването на тези въпроси. Президентът подчерта, че жените в България отдавна са извоювали силни обществени позиции и ежедневно показват високата си социална ангажираност, отговорност, постоянство и мотивация да работят за решаването на болни за обществото проблеми.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Безценно е всичко което правите!
Благодаря ви!  :flower: Стефи

Похвална е поканата на президента Плевнелиев,
показва ангажираност, дано е постоянна!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Благодаря на "Зачатие" за това, че продължава да се бори!

А на президента му прави чест, че толкова рано след встъпването си в длъжност, се е сетил за проблемите на раждаемостта.

Впечатлена съм от ангажираността на Президента! Темите, които са обсъждани показват, че не е някаква случайно хрумнала идея, а се мисли задълбочено по въпросите на семейството. Дано има продължение в бъдеще!
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!