0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #940 -: Май 09, 2012, 15:03:50 pm »
Момичета, ето ме и мен след прегледа при доктора. Много съм развълнувана. Видяхме и две ембриончета и докторът ми пусна и да чуя как тупкат   :lol:
Едното беше малко на по-неудобно място за чуване място и докторът не искаше да ме натиска, но каза че и при него всичко е наред.
Продължавам с утрогестана, неупогена, клексана и неофолика. Естрофемът го спирам от другата седмица. В понеделник и вторник съм на вливания с киовиг. А в събота 19-ти пак на преглед.
Тъй като имам един спонтанен аборт в 6 г.с., докторът изчисляваше дали сме минали вече критичния момент. Тогава започнах да кървя още 8-10 дни след трансфера. После спря, пак кървях и така, докато в 6 г.с. всичко окончателно приключи в Шейново.
Надявам се вече всичко да е наред. Поне засега всичко изглежда добре.
Толкова се развълнувах от тоновете, че забравих да питам д-р Стаменов за разните му придърпвания и затова, че гърдите ми вече не са подути.
Както каза той: "Май на всички тук тази музика им е любима!?"  :lol:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #941 -: Май 09, 2012, 15:35:08 pm »
търся си лекар за ЖК, да ми оправя документите и да ми пуска задължителните изследвания, за всичко останало аз си ходя при моя лекар - д-р Александров. Ако има мами от Варна, моля да дават съвети, може и на лични.
Писах ти на лични.
iiivanovaкачването на килограми е строго индивидуално. По дебелите книги е добре да се качи м/у 12/15 кг. Но всичко си зависи от организма. Например, аз в първите си 3,5 месеца качих много, ама много  :oops: Сега без да се ограничавам започнах да свалям. :lol: Добре е да се движиш, така ще се контролира теглото. Хапвай грейпфрукти - те помагат за тоалетната и за килограмите. Купи си кантар и се мери всяка седмица сутрин на гладно и след тоалетна. Аз така правя, за да знам горе-долу как вървя. Спокойна бременност!
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #942 -: Май 09, 2012, 15:46:30 pm »
Имам едно въпросче - колко килограма е допустимо да се качат по време на бременността? В последните месеци ли се качва повече?
Напоследък взех да качвам стремглаво. Въпреки ограниченията който си налагах за 5 седмици качих 6кг. Сега си позволявам всичко, че ми омръзна да съм си все гладна и дебела. :( Ще видя на следващия преглед какъв ще е резултата.
Ох тия килограми...Попринцип между 11-16кг е нормално, зависи коли си висока...На мен ми каза максимум 13 че мога да кача, аз качих 17 (но родих 3 седмици преди термин, ако бях изкарала целия 9ти месец, щяха да са 25кг) и няма да ви казвам лекаря ми какви скандали ми вдигаше. След като минах 13те такива лекции бяха, че не ми се ходеше на прегледи вече (вместо да нямам търпение да видя бебето). Даже веднъж се накара и на мъжа ми как можело така да ми дава да ям  :oops: Да ти кажа най-много се качва в 8ми и 9ти...ядеш, не ядеш...аз накрая качвах по 2 кила на седмица
роузи успех, не се притеснявай и моето секцио беше в същите седмици и нищо и няма на малката :)


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #943 -: Май 09, 2012, 15:48:54 pm »
Магаренце,много точно си описала как преминава прегледа в Токуда,да не сме при един и същи лекар:)))А за анестезиолог на кой да се обадя,не насрочва ли лекаря такава среща?Как се казва клиниката на Мазнейкова да я разгледам и нея.
Имел,относно симптомите никак не са задължителни,аз дето се вика за адета не повърнах нито един път,за седем месеца.Радвай се,че имаш лека бременност,аз с каката 5 месеца не можех да хапна нищо и бях постоянно на системи по болниците.Всяка бременност е различна.
За килограмите,започнах стимулация 54кг,забременях 58,сега съм 64-65 мислех си ,че не качвам според таблицата и това е проблем,обаче бебето си расте съвсем в норма,значи всичко е ок.Проблем ами е,че съм нисичка 158см и въпреки малкото качени килца пак съм си като топка:))
Аз цял живот се боря с лошия ми ген ,дето вика моя въздух да дишам качвам,затова сега не си позволявам да ям много сладко и тестено,а и се разхождам всеки ден.От първия път знам ,че в последните 2 месеца се качва най много,надявам се да се вмъкна в препоръчителните 12кг:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #944 -: Май 09, 2012, 15:57:02 pm »
Аз като си гледам записките,съм започнала да качвам повечко след 25 г.с,а сега за последните 3 седмици съм качила 3,5кг..по кило на седмица идва горе долу,ама и аз спрях да им обръщам внимание вече.Нали и бебчовците сега трупат мазнини,вече са по 2200 всяко,няма как и аз да не качвам  :lol:
А мога да кажа ,че хапвам по-малко от преди,просто нямам място и пак си дебелея.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #945 -: Май 09, 2012, 16:04:56 pm »
За разлика от повечето момичета на мен стимулацията ми подейства към отслабване, въпреки че аз съм от много ящните  :lol: Така свалих 2 кг преди теста, а сега съм 2,800 кг. пак нагоре...
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Тема на бременните №80
« Отговор #946 -: Май 09, 2012, 16:14:04 pm »
Ох тия килограми... Даже веднъж се накара и на мъжа ми как можело така да ми дава да ям  :oops: Да ти кажа най-много се качва в 8ми и 9ти...ядеш, не ядеш...аз накрая качвах по 2 кила на седмица
Ти да чуеш пък мъжа ми какво конско ми дръпна преди месец....викам му "като знаеш много, ти бременей!" :lol:
Килограмите си зависят организма колко е предрасположен към качване. Например, една приятелка качи само 9 кг и то само на корем, но пък бебока се роди едва 2 500 грама. Хапвай си, но с мярка и движение  :wink:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #947 -: Май 09, 2012, 17:18:37 pm »
Между другото като слязох на 5-ти етаж на АГ Варна да видя условията и да поговорим със старшата акушерка,като й казах че сме ин-витро, коментара й беше цитирам: "Значи 100% секцио трябва да е раждането". Това доста ме озадачи, при положение че Александров ми дава право на избор за раждането.

В 7 месец от първата ми бременност след икси, ми откриха херния, но и тя не беше проблем за моя доктор и си родих нормално. Сега съм бременна с близнаци ( отново след икси) и ако всичко е наред мисля отново да се пробвам за нормално.

Теди 81, аз родих в Токуда и съм много доволна. За проследяване не става и затова отидох едва към края на 7 месец да се запозная с доктора, който бях избрала. Но вече той не работи там и ще мисля за друг.
С първата бременност от 50 станах 75, но пък имах страхотна лека бременност и не ги усещах, а и доктора ми каза, че при всеки е различно и че съм си ОК. Определено не ми се е карал и препоръчвал какво да ям. Сега стартирах от 52 и ще видим докъде ще ги откарам с тези близнаци. :lol:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #948 -: Май 09, 2012, 18:31:34 pm »
Здравейте момичета! Имаше вероятност да раждам тази седмица и да е секцио,но с доктора решихме да изчакаме до термин и да видим дали ще тръгне само. Хич не ми се ражда пак със секцио,пък и се чувствам добре- нищо не ме боли, нямам отоци, даже и контракциите са много рядко. В понеделник ми е  термина  и съм на преглед, ако дотогава не съм родила,пак ще го мислим..че аз може и да нямам проблем с чакането,но водите намаляват и плацентата е доста зряла  :)
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #949 -: Май 09, 2012, 23:14:30 pm »
аз с предната бременност качих над 30. :oops:Направо не знам как стана.До 25-та седмица бях само с 6 отгоре и всичко друго през останалите 11 седмици(родих в първият ден от 36-та).Мерих се до 98кг. и после спрях. :oops:Обаче в болницата оставих 20кг.Но при мен бяха адски отоци и според мен и това беше от значение.

 За Токуда - с предната бременност ме викаха на 2 седмици,разкарваха ме по етажите да ме гледат и на доплер,влизах в болница на няколко пъти за разни подробни изследвания.Сега обаче са се попроменили май нещата ,но пък и нямам предишните проблеми за сега.Не мисля,че в момента ме претупват,гледа си ме жената.То принципно на добрият специалист не му трябва 40 мин. гледане,за да види проблем.Тя и д-р Димитрова във Фемина я прави доста бързичко ФМ.
<br />
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #950 -: Май 09, 2012, 23:48:35 pm »
Относно качването на кг, ще споделя при мен как беше - първоначално свалих 3 кг в първия триместър, после не съм се теглила, защото коремът ми растеше очевидно всяка седмица. До един момент, в който ходих на преглед при д-р Даскалов и бях в шок, още в 22 г.с, бях качила отгоре 16 кг, тоест наваксала 3 и още 16. Та това беше максимума по всичките таблици, ръст и височина.
Да, обаче докторът ме успокои, че не е много за мен, предвид големината на бебетата и телосложението ми и се оказа абсолютно прав.
Качих незнайно колко над 30 кг, защото последно толкова бях в 32 г.с., а родих в 38 г.с. После не можеха да ме претеглят, че коремът ми опираше в кантара и нямаше как да се извъртя.
Може би месец след раждането по мен бяха останали 6-7 кг.
Чела съм статии, че с многоплодна бременност в повечето случаи, женните наддават с по-голям темп във втория триместър.
А лакомията, за която често говорят хората, ми се появи чак в последните две седмици. Ей тогава наистина каквото видех, всичко ми се дояждаше.
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #951 -: Май 10, 2012, 01:47:05 am »
Аз на стимулацията свалих 1,5кг. През бременността въпреки огромния си апетит (хранех се по 6-7 пъти най-малко, ставах и вечер да ям) качих едва 9кг, от които 6кг оставих в болницата и седмица по-късно другите 2кг. Сега съм 48кг (163см съм висока) и не съм мръднала, макар че заради кърменето апетита ми е кошмарен. Чувствам се още по-гладна, отколкото като бях бременна.
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #952 -: Май 10, 2012, 08:36:34 am »
Добре дошли на всички бъдещи майчета и лека бременност!
Леко раждане и здрави бебенца на всички тръпнещи за така чаканата среща!

На мен лекаря ми каза в самото начало до гледам да не качвам повече от 12-13кг, защото така се натоварва целия организъм на майката, а и за раждането не било добре. Аз през първата бременност качих 21кг, ако искате ми вярвайте ядях кисело мляко, плодове и зеленчуци - без да преям нито веднъж по какъвто и да е повод.
Сега тъй като имам проблем с кръвта и тромбоцитите ми позволяват до килограм на месец, заради количествата необходима допълнителна кръв в тялото и по-големите рискове при операцията от излишната маса (поне така каза професора в хематологията). Боря се със зъби и нокти с тия килограми, постоянно съм гладна, движа се много и въпреки това трудно се справям с ограничението. Вече съм +5кг и не ми е ясно как точно ще кача само още 4 следващите 4 месеца, при положение, че бебето сега е 200гр и само от неговото тегло ще дойдат още поне 3кг (дано всичко е наред само до септември).

*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #953 -: Май 10, 2012, 08:57:40 am »
Аз първите 3 месеца не качих нищо, въпреки че ми растеше корема, но не можех да ям, всичко ми имаше метален вкус в устата. След това от 5тия нататък по кило на седмица, макар че и тогава почти не ядях, заради зверски киселини. В 36г.с. бях +29кг, но още в родилното оставих 15. На 3тия месеца на децата бях дори -3 от забременяването, но след това като се позаседяхме зимата в къщи и те като взеха да се поочовечват качих малко отгоре, след това с кухото яйце качих още от самото начало 3-4кг и сега се мъча още тези килограми да сваля. Не че много се мъча де  :lol:
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #954 -: Май 10, 2012, 09:20:47 am »
Аз пък първите три месеца още качих 7кг, но след това до раждането качих само още 4кг. В началото имах много голям апетит. Втория триместър беше нормален апетита ми, но 8-мия и най-вече в 9-я месец направо изчезна. Но пък аз родих август месец, та и жегите допринесоха за липсата на апетит.
[/url]
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #955 -: Май 10, 2012, 09:54:00 am »
 Благодаря ви, момичета за топлото посрещане! :balk_64:
Първата бременост качих около 18 кг, но накрая на бременността ядях само толумби.  :oops:                                                                                      После си върнах бързо килограмите, но изведнъж напълнях при кърменето.

Сега при тази бременост - първите месеци качих 4-5 кг и от тогава не съм качвала.
Забелязала съм, че от витамините за бременни се пълнее (увеличават апетита), за това мисля да пия някакви обикновенни.

z22, За Токуда, ще продължавам да си ходя на прегледи-твърдо съм решила там да раждам. yahoo_33 Важното е да виждат всичко, което трябва да се види пък било и за 10 минути!  :lol::lovedock:

Теди 81, не ти препоръчвам клиниката на Мазнейкова, Токуда е по-добрият избор.
Всички малки частни болници, при проблем транспортират майките и бебетата в МД и в Токуда.  yahoo_33
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #956 -: Май 10, 2012, 09:55:31 am »
Аз имам чувството,че никога няма да си върна апетита - постоянно ми се гади,повръщам от най-невероятни неща и почти нищо не мога да ям.Единственото нещо, което все още ми помага и ям с апетит са бананите  :).А за месо да не говорим - никакво.За сега съм качила 3 кг. и то още след трансфера като се подух , но имам чувството ,че са 10 кг.Остава още малко до края на 3-я месец и се надявам нещата да се подобрят  :)
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #957 -: Май 10, 2012, 10:11:33 am »
Аз пък имам голям апетит - доскоро нямах киселини, а засега не зная какво е гадене. Качила съм 3 килограма, а вече влязох в четвърти месец. Иначе и за ЖК, и за раждане съм избрала Тина Киркова заради АГ, което ме наблюдава най-вече. Освен това имам други здравословни проблеми от миналото и държа да ме наблюдава лекар, различен от този в кварталната поликлиника. Също така, аз живея в Сливница и тази болница ми е на доста удобно място, що се отнася до транспорт.
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*
Re: Тема на бременните №80
« Отговор #958 -: Май 10, 2012, 10:31:47 am »
забравих да питам д-р Стаменов за разните му придърпвания и затова, че гърдите ми вече не са подути.
Както каза той: "Май на всички тук тази музика им е любима!?"  :lol:
Боги, на мен също ми изчезна чувствителността на гърдите съвсем в началото..6/7 г.с Бях се притеснила, че нещо не е наред.. Но всичко беше нормално, просто гърдите ми така и не се увеличиха/подуха до края. На фона на огромния ми корем, изглеждах с много малък бюст, а всъщност никак не е малък :)
Килограмите ми също бяха що годе поносими. Качих 15-16 кг (родих в 35г.с + 5 дена) Месец след раждането бях -5 от преди да забременея,  а вече съм + 4 от преди 2 месеца и започнах да се замислям за диети и т.н ;)
Голямо притеснение се притеснявах докато бях бременна, защото аз съм склонна към пълнеене само от въздуха, който дишам.. Хашимотото и то спомага доста за това.. То не се тревожих за килограмите, че за стриите.. Имам си 2 стрии от двете страни на хълбоците да ми напомнят за корема чудо - 123см и това е! Същата съм си и само дето се главоболих излишно :) живи и здрави да са ни децата!  Ние ще се възстановяваме някак ;)

Re: Тема на бременните №80
« Отговор #959 -: Май 10, 2012, 11:01:24 am »
Здравейте момичета!
Нова съм в тази темичка, току-що се преместих  :D Видях 2-те чертички преди 3 дни, първи преглед на 17.05.2012г. и се надявам всичко да е нормално. Чета темата ви доста отдавна и съм съпричастна с болежките и радостите на всяка една от вас. Ще ви бъда благодарна за съдействие от ваша страна, ако имам въпроси. На този етап единствените ми симптоми са болезнените гърди, а днес имам и болки в гърба и по-конкретно гръбначния стълб. Имам един въпрос - как лекувате главоболие?  :ask: Доколкото знам лекарства не трябва да се пият безразборно, а за главоболие нямам идея какво мога да пия извън обикновените болкоуспокояващи1
Благодаря ви и усмихнат ден!