0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
екскурзия до израел
« -: Януари 22, 2012, 18:57:43 pm »
тъй, като не намирам теми за пътувания, моля да ми извините, ако темата не за тук  :oops:
искам да помоля всички които са били на екскурзия до израел да споделят по-интерсните неща от пътешествието си, с цел да ми помогнат, тъй като дестинацията предлага много за малко време и човек може да пропусне нещо, а няма да ходя втори път  :?
благодаря предварително.
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: екскурзия до израел
« Отговор #1 -: Януари 30, 2012, 08:25:26 am »
Не, че съм ходила, но при нас редовно правят екскурзии до там и мога да ти кажа някои програми... Ти не отиваш ли с туроператорска фирма, която да има изготвен план за престоя там? И зависи какво те интересува... В Йерусалим има юдейски, християнски и ислямски забележителности, също така и архитектурни, армейски, медицински и др. Просто Израел е една мноооого интересна държава...
Re: екскурзия до израел
« Отговор #2 -: Януари 30, 2012, 23:22:33 pm »
мило слонче кажи кога и кои градове ще посетите, с какво ще пътувате из вътрешността и имате ли някакви описани обекти, които ще посетите? ще разпитам моят мецанчо, той е живял там 2 години  :) (бил е на работа там) и е обиколил цялата държавичка, дай боже някой ден и моя милост да стъпи там с краченце  8) :lol:

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: екскурзия до израел
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2012, 10:39:32 am »
значи, ще пътуваме организирано, тъй като сами ще е убийствено. имаме план програма и се надявам да включва всички основни неща, които човек трябва да посети в израел - второ ходене няма да има. идеята на поста и темата ми бяха в насоченост от типа какво може да си вземем, а тук е рядкост/пример - козметика мъртво море/, в студа тук как е там времето - гледам синоптик- но друго е да ти каже някой какви дрехи и бувки да вземеш и така. от други сайтове за пътешествия събрах инфо, явно тук няма мнго ходили там, но здраве да е. насочиха ме да си нося неща за освещаване/кръст или икона/, да си купя свещички, които да донеса тук и да паля на всчики празници, да нося шал да се покрия и такива подобни, които са от полза. все пак благодаря ви за отзивчивостта.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: екскурзия до израел
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2012, 11:49:03 am »
щом сте с организирана екскурзия, те ще ви заведат където трябва.
то какво се гледа в Израел - Йерусалим, Мъртво море, Тел Авив-Яфо.

в Интернет ще намериш повече информация, отколкото тук - все пак, Израел не е много популярна дестинация.

не знам там да има нещо, дето тука го няма :) на място ще се ориентираш за сувенирите.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: екскурзия до израел
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2012, 11:02:35 am »
*слонче*, в мамата в подфорумите по държави има тема за Израел, там питай по-добре. Щом сте организирани, едва ли ще пропуснете нещо. Освен изреденото от jam, има и един невероятен парк, ама му забравих името, също и една крепост с интересна история. А, да и някой кибуц може да ви заведат да видите. То зависи и колко време ще сте там.
Не че съм била там, но имам една приятелка женена там и друга, чийто мъж е тукашен евреин, та от тях знам.
Re: екскурзия до израел
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2012, 10:28:42 am »
извинявам се, че малко късничко пиша, дано не си заминала вече  :lol:, не писа кога ще пътуваш
ерусалим със сигурност ще посетите, там трябва да не си с открити рамене, и по-добре да си с панталон, давали някакви кърпи  :?, но що народ се завива с тях... да си донесеш свещички от там, витлеем със звездата сигурно също няма да пропуснете
в гр.хайфа - гроба на бап, висящите градини на семирамида
арабите продават евтино злато, а евреите диаманти - има диамантена борса в тел авив
за мъртво море сигурно си чувала много и техните соли, кремчета и др.
червено море - в гр.елат има чуден 3 етажен подводен аквариум с екзотични рибки, в този град има и уникално кино (екстремно) с движещи се седалки, пускат пушек, падащ таван и водни ефекти  :lol: т.е. плискат те с вода
езерото кинерет (кинарет) (цигулка)- тук исус е нахранил с 2 хляба и 2 риби хората, има някакъв интересен манастир на мълчанието, където е забранено да се говори
на река йордан, където се прави светото кръщение
гр.йерихон, смята се за най-страрият град, до него крепост масада - последната крепост преди окупацията от римляните
гр.назарет - тук е роден исус, хълма на преображението
гр.кана - тук исус е направил от водата вино
гр.кесария - банята на клеопатра, където се е къпала в мляко
тел авив - пеещия фонтан, автогара на 6 етажа (българско производство  :lol:), небостъргачите, диамантената борса и въобще целия тел авив
пещерите роша ни кра на ливанската граница, подводни пещери са, има интересни скални образования като животни, може да се види тунела (сега е зазидан), през който е минавал влак между израел и ливан)
попътен врятър на всички екскурзианти, и не забравяйте, че там е значително по-топличко и влажно, в интернет има инфо за температурите  8)