0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: поликистоза
« Отговор #20 -: Юли 18, 2012, 11:48:23 am »
Не съм ги пила, но виждам, че са ти изписали безумно скъпи витамини/ хранителни добавки и двете наситени с фолиева киселина без да е ясно какво причинява при теб поликистозата. Фолиевата киселина е задължителна при планиране на бременност, както и по време на самата бременност, но се отнасям скептично към фолиева киселина за 18лв., при положение, че нормално стува 3-4лв. и си е все така добра. Освен това фолиевата киселина не търпи допир с въздух и е добре да се приема такава, чиито таблетки са опаковани в блистери и се вадят непосредствено преди прием. Иначе, консултация с ендокринолог не вреди. В огромната част от случаите на поликистоза тя въобще не е пречка за забременяване. Трябва да се установи дали при теб има инсулинова резистентност и дали имаш овулация. Основните хормони трябва да се пуснат на 3-ти ден от МЦ, за да са достоверни.А прогестерон има смисъл да се изследва само при доказана овулация- иначе винаги ще даде отклонение.
Успех!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: поликистоза
« Отговор #21 -: Юли 18, 2012, 12:57:32 pm »
За съжаление последните 2 цикъла със сигурност нямам овулация,а изследванията на част от хормоните ми казаха да ги направя на 5-ти ден от цикъла (сега отивам на фоликуметрия и ще питам гинеколожката ми дали наистина да започвам клостилбегит и него от 5 ти ден,както ми беше споменала...).Ендокринолога назначи и изследване на инсулин и глюкоза с обременяване...Сега остава да чакам цикъла да ми дойде,въпреки че щом нямам ову може да закъсне и да не дойде на 33-ти ден,както до сега... :? Колкото до този инофолик-наистина скъпичко излиза,около 60 лв. на месец,но в него май по-важен е този инозитол-не толкова фолиевата киселина...Ама какво да правя-ще спазвам препоръките на лекарите,няма как...  osi_10 Просто се чудех дали някой се е повлиял от него в положителна насока... :wink:
« Последна редакция: Юли 18, 2012, 13:01:54 pm от *Sunny*Angel* »
Re: поликистоза
« Отговор #22 -: Юли 18, 2012, 16:25:22 pm »
Клостилбегит в никакъв случай не бива да се пие без направена спермограма и установена проходимост на тръбите! В единия случай може да е загуба на време и ресурси, а  в другия- може да доведе до извънматочна бременност и куп усложнения!
Ако гинеколожката ти твърди, че хормони се пускат на 5-ти ден, значи е за смяна. Ако се докаже, че имаш инсулинова резистентност има много по-евтини и ефикасни средства...Не, че е лошо да се пробва Инофолик, но нека поне да е сигурно, че точно от това имаш нужда. Овулацията може да се докаже само чрез фоликулометрия. Всичко друго е гадаене.
Отново успех и дано се включи някой, който има опит с Инофолик!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: поликистоза
« Отговор #23 -: Юли 20, 2012, 10:18:50 am »
Здравейте,

И на мен АГто ми изписа Инофолик - поради факта, че преди време имах инсулинова резистентност и съмнения за СПКЯ.
Основното е, че уж регулира функцията на яйчниците и подобрява метаболизма.
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=255180

Аз от края на април не съм на противозачатъчни, които пих почти 6години, аот 2 години инсулина ми е в норма и съм  12кг по-малко. Но пак за всеки случай АГто реши да не рискуваме да почнат да се появяват кисти. Преди пиех и Метфогама 500, бях я спряла като смъкнах килограмите (по принцип имам още 4-5кг за смъкване), но сега пак я почнахме, дано подобри чувствителността на яйцеклетките.
Освен това пия Еутирокс за щитовидната, бромокриптин за да смъкнем пролактина до 150 (близо до долната граница, за да повлияе още повече на Ову) и Утрогестан от 16-25 ден.
Септември ще ходя на контролен при АГто, за да мине още малко време след приема на лекарствата,а и искам да си дам малко време на организма да се пренастрои, че 6г на ОК са доста време, а и да видим резултата като падне още ТСХто.
Поне по графиките на БТ и Ову тестовете уж имам овулация последните 3 месеца, а и всички симптоми на Ову са налице.

Re: поликистоза
« Отговор #24 -: Юли 20, 2012, 10:37:55 am »
Лечението ти изглежда адекватно.Добре е, че са установени проблемите ти. По принцип овулация може да се докаже  100% единствено с фоликулометрия, но нищо не пречи да опиташ първоначално с графика и тестове.
Дано скоро има резултат!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: поликистоза
« Отговор #25 -: Юли 20, 2012, 11:17:25 am »
Фоликуметрия ще направим есента задължително, хем ще имам повече време за прегледи, хем ще е минало достатъчно време след лечението.

Inke Tinke аз си мисля, че сме се засичали в 90дневната диета преди почти 2 години?