0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Доцент Ватев в БТВ
« -: Януари 08, 2012, 13:36:53 pm »
Преди малко, гледах дискусия между доц.Ватев и представители на Светия синод. Темата беше "Грях ли е ин витрото". Няма да задълбавам в спора, искам просто да изкажа някои възмущения и съмнения в изказванията на доц.Ватев.
Изобщо в цялото предаване се говореше, как жени със запушени тръби НЕ могат да забременеят по друг начин, освен АРТ процедура. Нито един от събеседниците, НИТО веднъж не спомена, че стерилитета понякога е по МЪЖКИ фактор! Говореше се ЕДИНСТВЕНО и само за жени! Същите подобни хора, ми изгубиха 8 /осем/ съзнателни години, като търсеха причината единствено в мен, имам дори отменена инсеминация! Накрая получих заповед за ИКСИ, по мъжки фактор. Питам до кога, патриархалната ни църква, доктори и държава изобщо, ще започне да гледа по широко и комплексно на проблема и ще се признае, че не само жените можем да сме "ялови"! И без друго така или иначе, нас- жените бодат, изследват, режат, гледат и прочие! Време е, в 21-ви век да се признае, че проблема наистина може да е в ЕДНА от странити и/или комплексен! Ако преди време, бях послушала една доцентка от ГЕРМАНИЯ да и изпратя спермограма, може би нямаше да осъмна на близо 33г...без деца...
В тази връзка, изказването му че: "От Фонда направили коментар, че до като жените чакали за одобрение, много от тях забременявали.....", може да бъде обяснено по простата логика, че понякога парнтьорите се СМЕНЯТ! Ако причината е била в мъжа, обяснимо е и забременяването с нов партньор!
Второ: Не признавал /Ватев/ сурогатното майчинство и донорството /да бе да!/За пари, ще признае и двама мъже за родители! Майката, видиш ли, била онази, която давала ГЕНЕТИЧНИЯ материал??!!! Глупости! Родител е онзи, който се грижи за децата си, а не този, който ги създава! Моят биологичен баща не е положил и грам грижи за мен или сестра ми, какъв баща е това? Това е просто ГЕНЕТИЧЕН донор и нещо повече. Никога не съм го, няма и да го почуствам по различен начин освен така! Осиновителите не са ли майки/бащи??! И още как! Освен всичко друго, тези жени/мъже са благородни и наистина добродетелни, дори в очите на прехвалената ни църква! Много е лесно да се говори, така отстрани...Инак, в клиниката ползват ембриоредукция, което сигурно е по-малко "грешно" от сурогатното майчинство...
Трето: Били използвали в клиниката на Ватев "мека стимулация" за добиването на 4-5 яйцеклетки...ГЛУПОСТИ! И там като навсякъде ни помпат като яйценосни кокошки, за максимален шанс за успех! Нямали практика ПОЧТИ да замразяват ембриони, щото не оставали...БЕЗ КОМЕНТАР на тази лъжа!Не вярвам! А и доста съм чела за някои успехи при трансфер на "снежковци", не виждам нищо лошо и порочно в това!
Последно: НЕ ни уведомявали били, че успеха на една ин витро процедура е към 40%. Напротив, уведомяват ни..а ако не, ние си четем и го знаем!
....Нищо, че точно в неговата клиника, почти всяка ВТОРА жена, била забременявала /което, по мои сметки прави 50%/
Смятам, че изказванията на доцента, не бяха много професионални! Стерилитета е неприятно и болезнено изживяване...Не ни го утежнявайте допълнително вие, което не сте/няма да го преживеете! Не наливайте масло в огъня и вместо да говорите глупости, се опитвайте да ни помагате да създаваме и раждаме бъдещи ДАНЪКОПЛАТЦИ!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Доцент Ватев в БТВ
« Отговор #1 -: Януари 09, 2012, 11:04:34 am »
И аз го гледах това предаване.
В един момент се наложи водещата( за което я поздравявам) да опонира и на тримата/д-р Ватев и двамата свещеници/.
Re: Доцент Ватев в БТВ
« Отговор #2 -: Януари 09, 2012, 14:43:52 pm »
И аз го гледах и се възмутих от изказванията на тоз човечец. Това, което каза нямаше нищо общо с 21 век. Поздравлния за това, което е направил преди 24 години, но явно там си е останал.