статията е по темата, доколкото агресивните деца са продукт на отсъстващите от живота им родители. Да, текста е хейтърски малко, обаче мен много ме впечатли ...
В тази тема се обсъждат изоставени и малтретирани деца ... и родителите им.
Аз пък не спирам да мисля за онова 16 годишно момче, дето бере душа в Пирогов без бъбрек и далак, пребито от свой съученик. Мен тази история много ме разтърси, вероятно затова съм впечатлена и от статията. Подобна жестокост у деца наистина ме втриса. Мисля за побойника ...той не е изоставен от родителите си в буквалния смисъл, но кой знае какво се е случвало в семейството. Гледах интервюта с родители на съучениците му - оказва се, че това въобще не е първият случай, в който това дете е пердашило съученици. И трябвало ли е да се стигне дотам - едно момче осакатено, а побойника на 16 години в затвора, от където ще излезне чудничък просто...
И си мисля за нещо дето е супер фашистко знам, ама ... мисля си, че деца с агресивно поведение, трябва да бъдат задължително, ама задължително-принудително водени на психолог. И то не едноразово, ами в рамките на година минимум. Без възможност на избор на родителите, без възможност да кажат "ние ще се оправим".