0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    new

Заразяване със сифилис?
« -: Юни 12, 2006, 21:42:11 pm »
Здравейте. Ще ви помоля за консултация тъй като в момента съм доста притеснен. Запознах се с човек болен от сифилис (в моменета се намира след втората фаза на заболяването без никакви видими белези) Проблема е че той не ми каза веднага че е болен. Имахме директен контакт-ръкостискане, хващане на ръцете, а даже и веднъж май пихме вода от едно и също шише  Като разбрах че е болен направо ми настръхна косата и си задавам въпроса какъв е риска да ме е заразил? Благодаря предварително за отговорите!
Заразяване със сифилис?
« Отговор #1 -: Юни 12, 2006, 21:58:47 pm »
Зравей. Тук никога не съм виждала постинги на темата сифилис, все пак основната тема е стерилитет, но ако потърсиш в гуъл вероятно ще откриеш достатъчно инфо за това, в коя фаза сифилисът е заразен. Ако искаш да си 100% /не знам, дали има повод за притеснения при теб само заради ръкостискане/, можеш да си пуснеш кръвен тест, не е скъп, можеш да финансираш и сам, дори ми се струва, че в института по венерология можеш да направиш и безплатен тест.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Заразяване със сифилис?
« Отговор #2 -: Юни 13, 2006, 14:10:00 pm »
Здравей и от мен!Идеята за теста е много добра.Струва само 6 лв и така притесненията ще ти отпаднат.Мисля,че можеш да се заразиш само при полов контакт,но въобще не съм компетентна.А също така незнам какъв период трябва да мине , за да може изследването да е наистина обективно.
Не се притеснявай излишно!
Потърси из нета материали,за да се информираш.
Успех!
Заразяване със сифилис?
« Отговор #3 -: Юни 13, 2006, 15:31:20 pm »
Здравей!
Мисля, че най-добрият вариант е да се консултираш с лекар. Дори и да намериш информация по въпроса, че е малко вероятно да си заразен пак няма да се успокоиш, докато не се изследваш. Затова не губи нерви ами иди на лекар, все пак спокойствието е по-важно от предположенията.
Желая ти успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Заразяване със сифилис?
« Отговор #4 -: Юни 13, 2006, 15:56:02 pm »
Не виждам при липса на външно проявление лекарят с какво може да помохне. Най-много да каже, че заразяване не може да стане или ако е някой интусиаст - да препрати за изследване. Пусни си един Васерман да ти е мирна главата!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Заразяване със сифилис?
« Отговор #5 -: Юни 13, 2006, 16:09:25 pm »
Здравей NEW!

Преди всичко подкрепям Миники, че най-добре е да си направиш тест "Васерман", който би могъл да разсее всичките ти страхове.  Все пак аз се разрових из нета и открих доста информация за сифилиса. По-долу можеш да прочетеш нещо, което евентуално да отговори на въпроса ти:

"Причинителят на Сифилис е бледата спирохета или трепонема. Спирохетата се размножава чрез напречно делене на всеки 33 часа. Това е важно, защото спирохетата е уязвима от лекарствата само в периода на делението си. Колкото устойчива е тя в организма на човека, където издържа 10 години, толкова лесно загива във външна среда.
У болния от Сифилис човек освен в огнището на увреждането, спирохетата се открива и в СЛЮНКАТА, УРИНАТА, МАЙЧИНОТО МЛЯКО, СЪЛЗИТЕ, ПОТТА, СЕМЕННАТА ТЕЧНОСТ и др. Нейното любимо "убежище", обаче, където е най-трудно уязвима е ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ и след смъртта на носителя й при определена температура спирохетата може да преживее още няколко дни. Вън от организма под въздействието на слънчевите лъчи, светлината и особенно при изсъхването тя загива веднага. Незабавно я унищожават горещата вода и сапунът, разтворите от сублимат, карболовата киселина, лизолът, спиртът и др. Още при 40 градуса тя загубва способността си да заразява.
Поради неиздражливостта на спирохетата във външна среда Сифилисът не може да се предаде от болен на здрав нито по въздушнокапков път, нито през водата за пиене. Заразяването става чрез непосредствен допир, и то при 90-95% от случаите по полов път. Болният от Сифилис е опасен за околните през всички стадии на заболяването, но той е най-заразителен през 1-я и особенно през 2-я етап на болестта.
В по-редки случаи заразяването може да стане чрез извънполов, пряк контакт: ЦЕЛУВКА, УХАПВАНЕ ИЛИ СМУКАНЕ НА РАНА, КЪРМЕНЕ НА чУЖДО БОЛНО ОТ ВРОДЕН СИФИЛИЦ ДЕТЕ, ИЗКУСТВЕННО ДИшАНЕ ПО МЕТОДА "УСТА В УСТА" и др. Третия начин е чрез КРЪВОПРИЛИВАНЕ или ПРЕДАВАНЕТО МУ ОТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА


Цитатът е взет от: http://forum.kefche.com/index.php?showtopic=14831

Желая ти успех!