0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #200 -: Ноември 19, 2011, 00:16:42 am »
Джей, я веднага подреди свеки, както си му е редът. Само се е одраскало детето. Какво толкова?!
Котката хич не е тъпа - пастърмата е най-скъпото мезе на българския пазар. Ти да не би да искаш да й пробутваш кренвирши, пълни със соя?!

Елфовата, ами така кажете! Ще скоча и аз до СЗ. Колко му е?!

*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #201 -: Ноември 19, 2011, 00:23:55 am »
Хехе давайте нова тема СЗ среща. Аз тук се смея от сърце, пък как ще е на живо незная. А и Мини щом ще ни готви, кво му е  :lol: Ако и по някоя снимка щракне тръгвам още утре  :wink:

Развеселихте ме тази вечер момичета. Благодаря!
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #202 -: Ноември 19, 2011, 00:48:45 am »
Иии ще има парти в СЗ явно, ще види и Жбрул "Убществен живот" най-после  :lol: Ако Мини не ме банне преди това, та и без форумен да си остана и няма отде да разбера за гостито у тях... :lol:

Ултра, очарователна е снимката на бебо в тази везна. В моята кухненска съм теглила само последното отроче на въпросния звяр Писко, което естествено тръгна да се ражда седалищно, в неделя, в 21ч. и се препотих милиард пъти докато излез тоя кретен - Николчо /после го прекръстиха/.

Блу, моето свеки колкото е душа човек за много неща за други си е трион за нерви тя. Ако кажа, че се е одрал сам - нямам толкУ въображение да издържи на разпита "Ама как точно и с какво се одра?", с подтекст: ти къде беше? Ако кажа, че е маца, следва епизод от сериала "Етажна собственост" и оная бабка с репликата: "не, че ми е работа, ама..." и уйде два часа теории. Ако кажа, че аз съм го одрала - няма да хване декиш, понеже и баба ти Пена /на 84/ знае как наштЪ снахЪ пък и с маникюра отиде да ражда и все е с него и детето не го е драснала веднъж даже, което е факт. Понеже тяхната снахЪ не само не е с маникюр ми избяга и от мъжа си без детето, та не виждам що точно моя маникюр е бил за хвалаба в тоя случй...свекървени работи.
Та за т'ва чинно излъгах, как точно съм видяла в нета, че прогнозата за времето е зверски клинч утре и ужасно ме е страх да не му настине на малкия белия дроб от нас до колата /и нея от това я е страх най-много/  :lol: и решихме, че ще се видим когато е "по-прилично времето". Та утре, мога волно да си се шляа из паркове, градинки и да се видя с приятели, понеже - всъщност го дават по-топло от днес.

Жаси, ще взема и това Арника, мерси :)

П.П. Хич не се чудя що така ми се радват в аптеката до нас. От бременна още ме обичат, пък как грейваха като през 4-5 дена им казвах :"Още един колийф" и това почти 4 месеца. Много съм им симпатична  :lol:
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 01:56:05 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #203 -: Ноември 19, 2011, 10:22:19 am »
Да се включа и с предложения за коледни подаръци за пораснали момиченца.
На Александра поръчах от май тойс адвент календар на Плеймобил с коледна тематика - дядо коледа, шейна, еленце, чувал с подаръци и т.н. Надявам се да й е забавно и да я увлече коледния дух.
А Дядо Коледа е й остави под елхата кулата на рапунцел, чрез посредничеството на Амазон. Прибрана е в гардероба в момента и чака да мине Дядо коледа да я вземе. :lol:

СтефиЗ, не знам дали след всички тези играчки, все още имате място за сгъваема дъска за рисуване - ние сме поръчали това на едната баба за коледа - от едната страна е за тебешири, от другата за флумастри, отделно се продава и руло хартия за рисуване с боички или моливи. Мисля, че ако нямате ще е забавно и на двете, защото вмогат едновременно да рисуват.Ето тази имам предвид http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=19818
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #204 -: Ноември 19, 2011, 11:12:38 am »
Разаписвам на финала на седмицата ама съм бясна. Омръзна ми от тоя наш скапан град.
След като чаках 2 седмици за час за силанти на сина ми, докторката отказа да му сложи, защото не били постоянни. Е добре де, след като програмата ими слаб интерес а и първите ни кътници , ще ги сменим чак след 5-7 години, защо да не му сложат поне на тях. От горе на всичко, след прегледа и всичко в устата на сина ми беше наред, за 2-3 дни имаме малка дупчица, която е очевадна. Не мога да разбера, какви са тези лекари, мисля се е виждало да има кариес, но тя не си направи изобщо труд да го разгледа щателно /така си мисля де/. Като не ще силанти да му беше направила пломба. Баси, всичко със невероятен зор в тоя град и тая държава. Не издържам, не искам да живея тук. Сега пак ще чакаме седмица за нов час, обаче явно няма да е тая със силантите. Нали се сещата, че по програмата има само 5 стоматолози, двама от които извън Бургас. И се чудя сега, кой друг детски стоматолог да търся.
И ако искам все пак да сложа силанти и си ги платя, дали ще ми откажат. Не мисля.
Сега вече имам голям проблем, защото изобщо си нямам представа от добър детски стоматолог в нашият град. Явно това светило си свети само у дома си, отгоре на всичко и ми повишаваше тон, като и задавах въпроси, то вие си ги знаете де тоя сорт лекари.
Оплаках ви се, но не ми олекна. Извинете ме за което, но някой ако е чувал за добър детски стоматолог да драсне.

П.П. За играчките, ние всяка година по Коледа искаме едно и също, незнайно защо за мен. Плюс малко вкарани от градината "блей, блей", "бакугани", "макуин" и прочие.
Антоан обаче сам ще напише първото си писмо до дядо Коледа и е във невероятен възторг от това. Сега търся невероятно приказни листи и пликове, подходящи за писмото до дядото на подаръците.

Бъдете здрави
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #205 -: Ноември 19, 2011, 12:00:55 pm »
Лисанке, виж какво намерих
http://www.mytoys.de/Eduplay-Spiegelelemente/3-bis-5-Jahre/KID/de-mt.sl.sl03.04/2013149 големичко ми изглежда
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #206 -: Ноември 19, 2011, 12:01:53 pm »
Ох, голям смях с тези котки  :lol: Ние едно време имахме една котка, дето сваляше надениците на коомшиите от пръта и го носеше в баба ми, сервирани на масата, а ядеше домати с ориз  :lol:
Перденце, тук в Пикадили има пликове с адреса на Дядо Коледа с лиссти вътре. Провери и там в книжарниците. Аз смятам да взема на моите, нищо че не могат да пишат, да нарисуват по нещо.
За гости на Мини и аз съм навита  :lol:
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #207 -: Ноември 19, 2011, 12:26:24 pm »
И аз искам на гости на Мини, пък !

Ауу, линка по-горе се отнасял за 6 части само. Скъпичко ми се вижда  8O
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 12:30:21 pm от к(Р)оки »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #208 -: Ноември 19, 2011, 14:03:25 pm »
Jbrul, всеки твой пост е празник за мен  :wink:

Jbrul, пиши ,пиши -много ободряващо действа май не само на мен!
Между другото,така добре ти се отдава-спретни една книга-напомня ми на стил М Вешим-"Английския съсед"например.
То издаването трудно,ама дерзай тук онлайн  :x

Вчера съм в детски магазин-купувам играчки за детето от дома , и влиза майка и пита-има ли нови бакугани.
Аз взех да се смея с глас,как да им обясня ...
Пп.гормитите вече не са ли на мода?


*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #209 -: Ноември 19, 2011, 14:11:01 pm »
Ааа, тя наш'та Jbrul има художествен талант и книги има издадени, още да издаде  :D!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #210 -: Ноември 19, 2011, 14:17:52 pm »
Перде, не си мисли, че в чужбина е лесно да се доредиш до лекар, дори и да си плащаш. За зъболекар специално се чака с месеци. Ако те боли зъб и си пациент отдавна, дават ти час за след 3 дена. Ако ми се беше случило на мен, щях да отида и да му висна на главата, докато ме приеме. За кожен лекар ми предложиха час за след 2-3 месеца, а за очен, когато казах, че е спешно - за след 10 месеца. Е, благодаря! Да не ни се налага! Всеки търси начини да се спасява по единично.
Успех със силантите!

Приятна събота и неделя на всички!

*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #211 -: Ноември 19, 2011, 19:50:29 pm »
Блу, ей тези същите неща, които споделяш, като ги разправям на приятели люто плюещи "скапаното БГ здравеопазване" и добавящи с тежки въздишки: "ехххх в чужбина как било...". Еми не ми вярват, че и там не е цветя и рози. Като им кажа, че тук поне ако имаш пари - можеш да се докопаш до топ-специалисти по нещо от единия ден за другия, а там и с пари не става - не можело да бъде и не ми вярват хората. Че при нас има не трески за дялане, ами дънери направо в някои отношения - така е, но пък за други неща сме доооста по-добре от "чужбините". Лично мнение.

Още помня как през 2006-а в Берн ме сгъна дископатията, амаааа на умирачка. Дотътрям се до една аптека и на бодър английски им казвам, че искам "Мидокалм". Три мацки се пулят и ми искат рецепта. Викам си, да си таковам английския и аз, явно не се изразявам ясно и разбираемо. Повторям си упорито какъв илач ми е нужен, влизам и в калпаво обяснение с думи и съответното ръкомахане и гъзене за какво ми трябва това лекарство. Наум си мисля, каквото съм се загъзила и загримасничила, ще решат, че нещо за запек искам  :lol: Светва ми, че търговското наименование на това лекарство при тях може да е друго, вадя кутийката от чантата си /само една табл. останала имах/ и вече си викам - ей ся се разбрахме, няма начин. Ще прочетат какво съдържа препарата и ако при тях не е същото - ще ми дадат аналога. Прочетоха жениците, за 10-и път ме изгледаха като идиот /с основание/ и ми казва едната: "Да госпожо, имаме го, но не мога да ви го продам без рецепта". БраУс нали, аз пък рецепта за това не съм имала никога, купувам си го като бонбони в БГ... И вместо да си изляза с достойнство, взех че се доказах като "тъмен балкански субект", решавайки, че поне Аулин ще ми дадат. Не е баш за този тип болежки, ама като няма друго - ще ме закрепи докато се приберем. И за Аулин-а искали рецепта.Каква изненада нали...  :lol: И Аулин извадих един на прахче, да съм сигурна, че са ме разбрали. Ако бях извадила доза кокаин - пак така щяха да ме гледат май. Най-възрастната аптекарка, явно вече не сдържа изумлението си от това какво искам да си купя и какво вадя от чантата си и ме пита: "Ама и Аулин ли сте си купували без рецепта?! Ама вие откъде сте?!", жената беше съвсем искрено потресена каква е тази държава моята, където може такива неща да си купиш без рецепта...
Мен пък ме изби на национализъм в случая и викам: "Ами от Румъния. При нас в Румъния ги продават свободно тези неща по аптеките"   2bg Да ме простят братята румънци нали...  :lol: Та си излязох куцаща и страдаща, не ме питайте на колко ката бях като се дотътрихме до БГ. Оттогава, като затръгваме някъде по чужбините - нося си и Тамифлу даже, плюс широкоспектърни АБ, завидна колекция дроги от моите, сиропи, капки, к'вото се сетите, даже специална чанта съм си купила за тях. Много са цивилизовани хората, супер, ама...не е за мен тая раУта честно казано.


Ще ми се да ви "повеселя" и днес, ама не мога, понеже не съм спала цяяяла нощ и цяяял ден, крив ми е целия свят и чакам оня изрод "Феята на зъбките" да я пречукам и да й отскубна крилцата.  :brush: :bonk:  Ако на Дани горния зъб не пробие скоро - аз ще пия Панадол, директно от шишето.
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 20:27:18 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #212 -: Ноември 19, 2011, 20:31:32 pm »
Момичета не казвам, че заради здравеопазването ми се ще да емигрирам, ами съвкупността от идиотизми, които изтърпявам всеки божи ден и за всяко нещо. Това ме мори мен. Как пък от първият път не ми се получава нищо, а всичко с много, ама много зор и труд. Идея си нямам как сега, ще се работи върху зъбките на детето с машинка, та той знае че няма да боли. Бях го подготвила за силантите. Ще видим, дано стане бързо и безпроблемно.

Иначе ние от градината научаваме за гормити, бакугани, бле блейта и т.н., но удома изобщо не се сеща за тем подобни. Купих му играта "Не се сърди, човече", че най малкото човече най много се сърди и трябва да се научи да губи и на него му е много забавно, даже едната му торта за пет годишнината му беше във форма на тази игра. Винаги се стремя да купувам образователни и креативни играчки, вече и игри.
Ако няма някаква играчка, която би искал да има, той сам си измайсторява подобие на такава според неговата представа. А мен това ме радва
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #213 -: Ноември 19, 2011, 21:01:05 pm »
 :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12: :jump12:
ох, заболя ме корема от смях
братята румънци к'во предлагат в такъв случай
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #214 -: Ноември 19, 2011, 21:56:21 pm »
Перде, това с Не се сърди човечето е много добра идея.
И у нас е драма. Сакън някой да не я изпревари. Връщаме се по няколко пъти докато тя ни изпревари и финишира първа. Тази концепция на детската градина хич не я одобрявам и се опитвам да й обяснявам, че не винаги е важно да си пръв, а да направиш добре това, което си започнал. Ама тя госпожата била казала друго.

Имам и друг проблем с нея - вече е ограничила храните, които яде до минимум. Слагам и нещо да яде, тя казва това не го обичам и въобще не го опитва. Та сега отивам да ровя за  разни похвати как да се преборим с ината й. Ако някой се е сблъскал с това и има решение, ще съм благодарна.

Ей тия румънци бе  :lol:
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #215 -: Ноември 19, 2011, 23:03:07 pm »
Мини, ако не се бъркам в дир-а на рекламата за SOS селища са твоите момичета нали?Поздравления-страхотно!

Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #216 -: Ноември 20, 2011, 00:12:11 am »

Още помня как се опулих, като съседчето ми каза че е секси...това било от Аладин, така казал папагала Ягу. На Моника съм и казала, че ако чуя точно това изречение, направо рискува да остане без играчки и книжки...дори да разбера, че го е казала и да не съм я чула лично!


Лиде, извинявай, но мислиш ли, че дацата, възпроизвеждайки подобни изречения, имат идея за какво точно става въпрос. Естествено, че не,
Аз бих отминала без да предизвиквам излишно внимание.. Или бих попитала разбира ли въпросната думичка, ако не, давам адекватно за възрастта обяснение.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #217 -: Ноември 20, 2011, 00:19:28 am »
Мини, ако не се бъркам в дир-а на рекламата за SOS селища са твоите момичета нали?Поздравления-страхотно!

Мерси, Парси- сдружение Зачатие е партньор на кампанията на СОС Детски селища, имат банер и на нашия сайт, просто не си го видяла вероятно

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #218 -: Ноември 20, 2011, 00:53:53 am »
ох, заболя ме корема от смях
братята румънци к'во предлагат в такъв случай

Ми сигурно те ни топят нас като се излагат някъде и викат: "Ми ние в България щото..", може и албанците да го отнасят, знам ли ги.  :lol: Оставих тези аптекарки толкова потресени какви "дроги" пия, имам и искам да си купя и то без рецепта, че си викам... аз хубаво се изложих, дай поне имиджа на родинатЪ да спасим и го "писах на сметката на комшиите". Тях не ги бърка и без това си имат лош имидж.  :lol:

Аз майтап, майтап, ама това "гормити" какво е? И кога е било на мода, че явно съм пропуснала цъ цъ Позор!

Мини, чудесен е банерът и госпожиците са прекрасни...Да не ти разправям, как при първото виждане си казах, че това момиченце от SOS много ми прилича на Преслава, пък чак след минута сгрях, че е тя, а не просто да прилича на нея.  :lol: Сдухала съм се, то това очевидно де...

« Последна редакция: Ноември 20, 2011, 01:15:21 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #219 -: Ноември 20, 2011, 06:57:27 am »

Още помня как се опулих, като съседчето ми каза че е секси...това било от Аладин, така казал папагала Ягу. На Моника съм и казала, че ако чуя точно това изречение, направо рискува да остане без играчки и книжки...дори да разбера, че го е казала и да не съм я чула лично!


Лиде, извинявай, но мислиш ли, че дацата, възпроизвеждайки подобни изречения, имат идея за какво точно става въпрос. Естествено, че не,
Аз бих отминала без да предизвиквам излишно внимание.. Или бих попитала разбира ли въпросната думичка, ако не, давам адекватно за възрастта обяснение.

Напомня ми на една случка от моето детство. На въпроса към майка ми какво означава думата "флирт", тя ми отговори троснато : "Това, което колежката прави с баща ти". Което  на моя език значеше "Отивам в нечия къща и открадвам таткото"  :lol:. Това ме прави изключително предпазлива при дефинирането на новите думички  :D.