0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #120 -: Ноември 17, 2011, 12:35:42 pm »
Мими, сега разгледах линковете, които си пуснала, за сладоледената къща на плей до изобщо не си давай парите, голяма е глупост.
Стефи, тази къща я подарих на племеничката, която вече е на седем години и с Тодор не са спрели да играят на нея. Той от два месеца проявява интерес, такива сладоледи прави, не е истина. Просто явно си е до дете. Аз съм решила да му купя един начален сет на плей до, който е повече моделин и едни прости фигурки, защото той повече с ръцете действа. Подарявала съм и маймунката на плей до, но детето бързо изгуби интерес, сега с Тошко само играят, явно като са по две децата е по-интересно. И разбира се едното дете да е по голямко. Същата работа върши и мама.
Аз също като Мини наблягам на Лего, плеймобил ми е мечта, но искам да купя един голям сет направо. Това ще е може би като ударя джакпота.
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #121 -: Ноември 17, 2011, 13:17:43 pm »
Дани, гледах разни такива масички музикални, ама освен че адски ми е жал за ушите ми  :oops: дребното май не се вълнува от такива неща. :? Съдя по това, че проходилката му съдържа такава джаджа /за щастие може да се демонтира/ и поне според мен въпросната музикална играчка е хубава. Прилича на йоника, има няколко режима на работа - или свири ноти, или всеки клавиш издава звук на определено животно, или в друг режим всеки клавиш, при натиск стартира определена песничка, свети там, има и още няколко джаджи уж интересни... Еми поблъска я няколко минути, не се впечатли от звуците особено и дотам беше интереса. Та просто я махнах от проходилката поне да не ми надува главата с това нещо, като се обляга отгоре му и се разкарва насам-натам. И отделно съм я давала - кефи се, ако успее да хвърли някъде устройството и вечееее голям хилеж пада.
В "Хиполенд" ходих с него да купувам нещо и докато избирам - дадох му на "фишер прайс" един фотоапарат - пее, говори на български, образователен уж и Дани го стиска, явно прояви интерес. Та той стиска играчката, аз ходя с него из магазина и си викам - за 10-ина минути, ако му мине интереса няма да го купувам това. Е, купих го, понеже звярът така успя да нагризе и олигави кутията, че ми беше неудобно да не го взема при такива нанесени щети на опаковката  :lol: Още на касата ми се изясни, че "интересното" за него е била кутията, не съдържанието, ама... Понастоящем, тази играчка е интересна за него, само ако има чалъм да я хвърли някъде със засилка и мама-скръндза я прибра. Ми така де, да не е без пари, че да я троши... :lol:
"Трансформърсите" са както следва: добрите са "праймове" - роботи, които се трансформират в симпатични и красиви коли, а баш-шефът им в голям камион /МАК/. Лошият е Мегатрон и съответните му подчинени и те се трансформират, обикновено в едра строителна техника, която всичко троши и млати наред и едните се бият с другите за доброто на човечеството, пък всъщност и двата чешита са извънземни и к'ва раУта имат да се разправят за нашата пленета - знае само сценаристът.  :lol: Честно да ти кажа, трансформърсите са къде по-красиви и симпатични от бакуганите според мен поне, дори и "лошите" трансформърси.

vanyush, това което споделяш - не е само при твоите роднини така. Имам чувството, че е повсеместно, а изключенията са супер малко. :( Подобни забавления, гледането на изродски филмчета и насилие във всякакъв вид се поощрява от доста родители. Или поне - нямам впечатление да се правят опити, да се ограничат децата в тази посока... При това положение и аз и други майки, колкото и да се стараем децата ни да гледат свестни филмчета и да играят с неизродски играчки - започнат ли да общуват активно с връстниците си, цялото ни старание си отива баш на кино.

Нищо против нямам лично аз срещу филмчета и игрални конзоли, би било лицемерие да кажа, че имам при все, че самата аз играя. Да, ама аз играя стратегически игри, или разни ралита, в които идеята е съвсем друго и определно не се лее кръв. Пък и освен това наближавам 32г. - няма как да ми се отрази на поведението нещо, което съм видяла, или направила цъкайки на Плейстейшъна...докато при децата е съвсем друга история.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #122 -: Ноември 17, 2011, 13:25:07 pm »
Аз съм поръчала писта с топчета на роднините да купят за Мони:
http://www.detskidrehi.com/playgo-pista-topcheta-pi-3352.html?osCsid=vj7kt3kbq4nmm9m9f66ien8uq1
С такова нещо може часове да играе и не му омръзва. Другото сигурно ще са енциклопедии и книжки на български. При преместването от Естония напълних 5 огромни кашона само с играчки. Два от тях още не съм отворила.
За рождение ден получи таблет на Dell, макар да смятам, че е много малък за такова скъпо устройство. Използваме го активно за обучение - български, математика, френски, английски, логически игри, рисуване - има невероятни приложения.
Ето тази обучителна система по английски също много ми харесва, наборът от книжки е прекрасен:
http://www.amazon.co.uk/Leapfrog-Tag-Reading-System-Pink/dp/B003JQT4Y0/ref=br_lf_m_1000593613_1_12_img?ie=UTF8&s=kids&pf_rd_p=260970387&pf_rd_s=center-2&pf_rd_t=1401&pf_rd_i=1000593613&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0R05657QQTXDQ6JJKFRM&fb_source=message

За бебето - ще приемем с удволствие всичко, което може да се пренася с куфар :lol:
Колебая се дали да не му потърся бънджи...

За вкъщи ми се ще нещо такова: http://bg.wikipedia.org/wiki/Wii
Бяхме на гости в едно семейство и наблюдавахме една такава конзола, хареса ми, че провокира физическа активност, играхме футбол половин час :lol: Може и да танцуваш или да "тренираш" нещо. Ще е някакъв компромис между компютърните игри (които искам Мони да ограничи) и дивеенето навън (което пък е ограничено от дъждовния период)...
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 13:34:01 pm от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #123 -: Ноември 17, 2011, 15:44:20 pm »
Ох, не, корема ме заболя от смях докато ви четох!
Ай кажете как се играе с тъпите бакУгани? Какво й е предназначението на тая пластмаса?
Аз мисля на Ники да му взема детски лаптоп, барем остави моя намира. Мисля също за нещо като кубчета, че сега хит е да слага купички една върху друга, та ми трябва нещо такова. В същото време сортера е крайно игнориран.

Купихме едно музикално куче, което лае и се върти и ходи като пияно - голям кеф ви казвам...за него...скрих, след като му счупи ухото :(
[/url][/url]
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #124 -: Ноември 17, 2011, 16:22:00 pm »
Хахаха, и мен ме заболя корема да се смея  :lol:

 :jump12: :jump12:

Да си призная и аз съм изпадала в смешни ситуации от невежеството си  :oops:  :lol:
Една приятелка работи в книжарница, преди 1-2 години някъде, децата бяха луднали преди 15ти септември за раници, тетрадки и др. с модерните за тогава момичешки идоли Уинкс, които аз тогава не знаех как се казват  :oops:
Бях при нея и влезе една майка с дъщеричката си. Искаха да купят тетрадки с Уинкс на корицата. Обаче не достигна 1 тетрадка, мисля с широки редове купуваха. И що ли ми трябваше да се обаждам  :lol:, казах, че има от тези тетрадки с едни други "момиченца"  :lol:
И детето се обръща и ми казва "како, аз не искам с момиченца, искам си Уинкс  :lol:".
Ми кака кат не знае, за нея всички са момиченца  :lol:

Майката, купи от друг вид тетрадка, /примерно тесни и широки редове, не се сещам/, щяла да маха корицата и телчетата, та да ги премести на такава, без Уинкс  :lol: Луда работа  :lol:

За миналата Коледа, някакви кубчета бях купила на племенницата ми /по желание на майка й, с това си била играела/, някакви тенджери, тигани и др. домакински неща /и с това обичала да си играе/ и нещо полезно викам да има - една страхотна пижама с Уинкс /вече нали бях просветена  :lol:/.
Това дете, видя играчките, зарадва им се, но когато отвори пижамата ... очите й грейнаха и като каза "Уинскиии"  :lol: тя така им викаше  :lol:, та навлече пижамата по обяд на Коледа и цял следобед не я свали, вечерта пак с нея спа  :lol:
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 16:23:37 pm от Eли:) »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #125 -: Ноември 17, 2011, 17:09:18 pm »
Ох не съм много наясно с това как е интересно на моето дете. Най-обича да блъска и чупи.  :lol: И днес ми се обажда една приятелка да пита какво да ѝ вземела. Дали телефонче, което гаранция няма да преживее деня. Не помня още какво, също подлежащо на счупване. Накрая предложих книжка. Вярно, че рискуваме да я надраска, но се забавлява с нарисуваните животни.
Иначе за музикална играчка, дето питаше Jbrul, имаме един розов пластмасов заек. От тези дето като дръпнеш въженцето и пее. По точно звучи "Луната соната", а той движи лапичките и ушите си. Получи го около 3 месеца след като се роди. И още ѝ е много любим. Забравя го периодично, но като се сети пак го "залюбва". Но най-доброто му качество е че е страшно як. Разхвърлян е с голямо вдъхновение милиони пъти. Снощи дори щеше да ми разбие носа с него. Не е маркова или кой знае каква играчка, но детето си го обича.
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #126 -: Ноември 17, 2011, 17:32:14 pm »
о, мими, идея си нямаш колко насилие има и в Цар Лъв... три пъти го гледа и след това една година ми се хили като хиена. нали ви разправях, как веднъж ни каза с баща му - "Идиоти, не случайно сте на дъното на хранителната верига!" (познай чий цитат е това и от къде?)

Това го бях забравила от Цар Лъв :lol: :lol: А какво се отговаря тогава? Ако кажеш, че не е редно да казва "идиоти", детето има право да ти каже, че във детските така говорят. И какво се прави тогава?
[/url][/url]
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #127 -: Ноември 17, 2011, 17:41:10 pm »
Jbrul, запознах се с бакуганите като гледах едно предаване на бате Енчо. Там един младех искаше дядо Коледа да му донесе 10 бакугана  :lol:. И после видях на гърба на товарен бус реклама "Най-новате серия бакугани".

За рожден ден на 5 годишно момиче купих грънчарско колело. Е, не му обърна внимание. Знаех си аз да купя Уинкс нещо си, да слушам мъжа ми.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #128 -: Ноември 17, 2011, 17:44:22 pm »
оф, и аз ги гледах тия грънчарските колела, защото моите много обичат да играят с пластелин и Деси се справя много добре, онази вечер направи делфин, който абсолютно беше разпознаваем :lol: Обаче, като знам какво мазало става, и след това чистя от пода и от пантофите залепен пластелин с дни, реших че ще си спестя това "удоволствие" с глината докато Еленка не стане на 5г. Поне вече не яде пластелина :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #129 -: Ноември 17, 2011, 17:47:41 pm »
вижте- до към 5тата година, така или иначе децата предимно копират поведението на възрастните около тях, така че преценете какво правите вие най-често и осигурете подобно занимание на детето
предполагам, ще звучи самохвално за някой, но все пак това са думите на моята детегледачка за Стефания- "Тя обожава да пазарува, след това да готви и да мие съдове, мисля че се старае да те копира изцяло"
тъй като обикновено гладя, когато те спят, за това не обичат да гладят децата
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #130 -: Ноември 17, 2011, 18:06:09 pm »
О, любимата ми тема сте подхванали. Агресия, вулгарност, лошо възпитание... Питайте ветерана. Гответе се за битка - предстои ви училище. Битка с нехайството на родителите и на учителите (не всички, разбира се, останали са тук-там бели лястовици).

На моменти съм се чувствала изолирана, заради непримиримостта ми, че децата използват думата "мразя" всеки ден. Дори я срещнах в един лексикон на една много известна фирма. Там трябваше да посочиш кого мразиш  8O Заради това, че не съм се примирявала с агресията - психическата и физическата...

За вулгарните изрази да не говоря. На предоставената на вниманието на класната супер вулгарна бележка до моята дъщеря от някакъв си Гошко, учителката се усмихна и каза "Еее, голяма работа!". На майката на Гошко не й се размина, де, баш пред всички я показах.

Мога да ви засипя с примери - направо не ми се говори, отвратена съм от безхаберието на голяма част родителите. Не общуват, не възпитават - нали Пенчо е нахранен, облечен и записан на еди колко си частни урока - направил съм каквото трябва.

Та, нищо не постигнах, де. Ако не броя това, че повечето родители ме гледаха и се отнасяха с мен като с прокажена. Защото на родителска среща задавам въпроси, а не мълча като овца.
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 18:09:36 pm от Елфи »
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #131 -: Ноември 17, 2011, 18:13:00 pm »
вижте- до към 5тата година, така или иначе децата предимно копират поведението на възрастните около тях, така че преценете какво правите вие най-често и осигурете подобно занимание на детето
предполагам, ще звучи самохвално за някой, но все пак това са думите на моята детегледачка за Стефания- "Тя обожава да пазарува, след това да готви и да мие съдове, мисля че се старае да те копира изцяло"
тъй като обикновено гладя, когато те спят, за това не обичат да гладят децата


Съгласна съм, преминахме през тази фаза... Но на 7 става "Мамо, искам да правя нещата по своя си начин, не по твоя и на татко..." Какво ни чака в тийн - годините??

По въпросите с агресията. Добре де, ако приемем, че телевизията поражда агресия, как да си обясним, че момченцата в махалата едно време си измисляха игри, в които наказваха лошите... при положение, че не даваха спайдърмени и тем подобни.
В началото и аз не щях да купувам от съвременните джунджурии, докато не установих, че след като колекцията е попълнена, интересът на Тони към тези неща драстично спадна. Бакуганите почиват в куфарчетата, докато нашият спокойно си реди пъзел с континентите или си прави фигурки от лего.

Елфи, мен ме викаха в училище, тъй като синът ми бил казал някаква супер вулгарна дума. Учителката си сви сърмите, след като цветно й обясних, че нито сме чували тази дума, нито детето има откъде да я научи, освен в нейната класна стая  :wink:. Колкото до родителските срещи, при нас никой не ги зачита. На последната бяхме цялото ни семейство /няма кой да ни гледа децата/ и още 2-ма родители...
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 18:25:13 pm от elle22 »
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #132 -: Ноември 17, 2011, 20:01:45 pm »
Елфи, четейки написаното от теб, за пореден път си давам сметка колко основателни са страховете ми по отношение в какво ежедневие и обкръжение ще растат децата ни :( Много ми е свито като се размисля напред във времето...
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #133 -: Ноември 17, 2011, 20:36:55 pm »
Защото на родителска среща задавам въпроси, а не мълча като овца.
Ха-ха,Елфи-две сме :D.Аз не знам дали тук съм споменавала,но още не мога да преглътна факта,че 6 години сме се старали да предпазим така да се каже сина ми от лоши думи,агресия и простащина.Като тръгна в 1 клас повярвайте ми се изправи косата.На края на учебната година знаеше думи,които и аз не бях чувала,а за псувните да не говорим.Слава богу че детето ми е разумно и само ги научи без да ги употребява/ще видим докога/.Да не говорим че го биеха всеки ден и то момичетата 8O предимно,защото бил "смотан" и не искал да се защитава,понеже майка му го е учила че момиче не се удря 8O.Ох,само като се сетя и пак подпалих :?,но пък се оплаках :).

*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #134 -: Ноември 17, 2011, 21:31:36 pm »
parsi,станахме три!За дисциплината и агресията в училище нямам думи-нещо страшно е.
Вчера в нашето училище разбиха носа на едно момиче,защото не позволило момчетата да я опипват-децата са в 6 клас 8O
Моята дъщеря в момента е смотанячката на класа,защото не иска да ходи да пуши с другите момичета в междучасията и след часовете-5 клас!!!!!!!!!Ми нека да е смотана,но здрава.Другия проблем заради който я отбягват е,че е отличничка.Ми не била готина,щом имаш 6-ци значи си смотан и задръстен.Не защото е моето но повечето ги вкарва в малкия си джоб!
*
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #135 -: Ноември 17, 2011, 21:44:52 pm »
Моята дъщеря в момента е смотанячката на класа,защото не иска да ходи да пуши с другите момичета в междучасията и след часовете-5 клас!!!!!!!!!
Разби ме! 8O
П.П.Пиши на лични моля как се справяте с десетичните дроби :D?

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #136 -: Ноември 17, 2011, 22:16:45 pm »
Оххх, много се смях и аз :lol: :lol: :lol: Ама то смях, смях, ама ми се и реве като си помисля какво ме чака :(

Аз малко в страни от обсъжданата тема, ама да попитам. Моля момичетата от Варна да споделят инфо /ако имат/ за д-р Друмева /дерматолог/. Или да препоръчат добър детски дерматолог във Варна. Става дума за детето на мои близки. Благодаря ви предварително!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #137 -: Ноември 17, 2011, 22:44:21 pm »
Аз малко в страни от обсъжданата тема, ама да попитам. Моля момичетата от Варна да споделят инфо /ако имат/ за д-р Друмева /дерматолог/. Или да препоръчат добър детски дерматолог във Варна. Става дума за детето на мои близки. Благодаря ви предварително!

Злати, ако става въпрос за същата чиито кабинет е в терапията, аз лично не бих я препоръчала и няма да отида друг път при нея.
Докато се опитвахме да разберем какво и е на Никол (преди София) д-р Александрова ме изпрати при нея като ми се извини 3 пъти, че не работи със здравната каса. Реших, че няма значение и ще си платим щом става въпрос за детето. Прие ни докторката, погледна ръката на Ники за 1 минута (не преувеличавам), почти не успях да обясня защо съм там и откога е проблема и как се развива. Престоя ни в кабинета беше 5 минути срещу 40 лв. Почувствах се все едно ги хвърлих ей така в коша за боклук тези пари.
Е, може такъв да ни е бил късмета в този ден но аз не съм никак доволна.

Днес махнаха на Ники конците. Мина почти леко:) Сега започваме с раздвижване на кривото пръстче:)
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 22:46:03 pm от Lisko »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #138 -: Ноември 17, 2011, 22:47:27 pm »
Лисе, да, за същата става дума :( Благодаря ти за споделеното. Явно ще трябва да търсят друг лекар. Моля, препоръчайте някого! Благодаря!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Студена ноемврийска седмица 14 - 20.11.2011
« Отговор #139 -: Ноември 17, 2011, 23:30:21 pm »
Jbrul, да ти кажа, аз нищо, че съм голяма, Трансформърсите много ги харесвам, даже се майтапехме с мъжа ми, че искам да си купя за мен два от тях :oops: Бакуган и Бен Тен и на мен ми висяха на врата да ги купувам, но аз заявих, че толкова пари, за такъв боклук, дето само ще се спъвам в него, не давам :D Та отдавна не е имало желание да ме врънкат за такива неща.
Wii имаме, Алекс много го харесва, даже понякога правят състезания с баща си. Има занимателни игри, даже и такива със смятане. А се оказа и че е много добър на йога :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю