0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!
Надявам се да пиша на подходящото място...
Напоследък много сериозно се замислям за замразяване на яйцеклетки. Имам едно детенце, но искам да имам поне още едно и тъй като съм почти на 35, а се налага да отложа второто си майчинство за известно време, това не ми дава мира.
Всяка информация по темата ще ми бъде от полза. Мислех да прозвъня клиниките подред за да проуча "на място" въпроса, но ми се ще да съм подготвена с малко повече информация предварително.
Въпросите които сега ми се въртят в главата са:
- Какви изследвания ще трябва да се направя
- Ще трябва ли да се подложа на стимулация или зависи от изследванията
- Кое е по-добър вариант- да се замразят яйцеклетки и сперматозоиди отделно или направо ембриони...или няма значение
- Изобщо, в България има ли такава практика
Уж рових с търсачката, но така и не намерих отговорите на тези въпроси, защото повечето момичета тук замразяват ембриони по време на процедурите си. Информацията до която се добрах от нета в случаи като моя е по-оскъдна.



*
Имай само на предвид , че ако замразите ембриони и се разделите с мъжът ти , той има правото да поиска да ги унищожат ! Така че помисли добре за да не останеш без дете.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Джиджи, доколкото знам, по-добре е да се замразят ембриони. Яйцеклетките по-трудно оцеляват при размразяване и е по-добре ако са оплодени. Още повече, ти си имаш съпруг, не е като да си сама жена, желаеща да замрази яйцеклетки. По-голям е шанса с ембрионите. Не че не се практикува замразяване на яйцеклетки само, но от лекар знам, че засега, шансът им да оцелеят при размразяването е малък. Вероятно ще трябва да се подложиш на стимулация, как иначе ще ти извадят повече яйцеклетки. То в месеца повече от една годна, трудна работа. Най-добре попитай в някоя клиника все пак.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Благодаря за отговорите!
Ще питам и в клиника задължително. Сега се сещам и за друг въпрос...
Може ли да се замразят в една клиника, а да се прави трансфер след това в друга?


*
Може ли да се замразят в една клиника, а да се прави трансфер след това в друга?
Джиджи, не съм се ровила по наредбата точно за това дали е законово разрешено, но ми се струва трудно осъществимо пренасянето им от едно място на друго и необоснавани транспортните разходи.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Така е сигурно, но ми се щеше да избегна чакането, което неизбежно се налага в добрите клиники. Мисълта ми беше да замразя където и да е, а да правя евентуално трансфер при доктор, който съм си избрала...


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
джиджи, в идеята да замразиш където и да е има фундаментална грешка.
техниката и апаратурата на замразяването е три-четвърти, да не кажа пет-шести от успеха после. не всички клиники имат еднаква апаратура и опит със замразяване. конкретно, при замразяването на яйцеклетки, напоследък преживяемостта се е подобрила значително с използването на метода на витрификацията - това не го правят всички. в някои клиники, например, регистрират еднаква успеваемост с пресни и с размразени ембриони - дотолкова са напреднали.
така че, водещото при теб трябва да е клиниката, която ще извърши замразяването. тя трябва да е внимателно подбрана.

според мен, първо трябва да започнеш с оценка на яйчниковия си резерв. след това да коментираш обстойно с лекарите и ембриолозите кое е по-добре - да замразиш яйцеклетки или да замразиш ембриони. правилно отбелязаха, че ембрионите са обща собственост на теб и съпруга ти, така че решенията за тях в бъдеще се вземат съвместно. трябва да имаш предвид и това нещо при планирането.

колкото до чакането, аз знам само една клиника, в която се чака прекалено дълго. навсякъде другаде чакането е приемлива величина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Благодаря ти, jam, както винаги си напред с информацията. Радвам се, че се включи :)
Бях чела за този метод, но явно съм била в грешка, като предполагах че всички добри клиники в София работят с него. Ще проуча въпроса по-добре при телефонните разговори.