0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #620 -: Януари 31, 2012, 09:28:22 am »
варен език натюр, пататник, снежанка
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #621 -: Януари 31, 2012, 11:08:24 am »
боб със свински гърди
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #622 -: Януари 31, 2012, 11:49:38 am »
Закуска - Макарони
Вечеря - Гювечета
Десерт - Баклава



*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #623 -: Януари 31, 2012, 13:42:18 pm »
Аз понеже съм болна /ей отвратителен е тоя грип, вече пети ден и подържам висока температура/и нищо не ми се яде, моят мъж готви и така си угажда, че чак ме е яд на него :x

снощи: печени пилешки бутчета шпиковани с чесън и картофи с масло

днес се глези с странджанки за закуска, обяд леща, а сега цялата къща мирише на кисело зеле с ребра :lol: :lol:

А за мен - чай, сок и една млечна попара.
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #624 -: Януари 31, 2012, 13:46:47 pm »
Гъбена супа,
прясна салата и питки.
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #625 -: Януари 31, 2012, 14:00:13 pm »
пилешка супа
мусака

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #626 -: Януари 31, 2012, 14:21:43 pm »
днес се глези с странджанки за закуска, обяд леща, а сега цялата къща мирише на кисело зеле с ребра :lol: :lol:

stoeka71 :hug2: щом ти мирише на кисело зеле...
скоро ще си на крака, пожелавам ти го от все сърце!

Розовелка:thankyousign: за подсещането, много обичам Пататник!

Дай насоки как го приготвяш!
Аз имам моята от една родопчанка!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #627 -: Февруари 01, 2012, 09:28:46 am »
за днес издокарах една рибена супичка сутринта и ще дояждаме каквото има :)
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #628 -: Февруари 01, 2012, 09:37:14 am »
Пиле с грах
Бисквитена торта



*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #629 -: Февруари 01, 2012, 09:39:13 am »
Мише, ако е към мен въпроса:
сурови картофи настъргани на ренде около 1кг, измити много добре (след като са настъргани)
3-4 яйца
сол
подправки (аз слагам магданоз и джоден)
пека на 200 градуса, в намазана тава с олио, а отгоре слагам масло
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #630 -: Февруари 01, 2012, 13:21:32 pm »
Бьоф Строганов с гарнитура картофено пюре

Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #631 -: Февруари 01, 2012, 13:47:30 pm »
спаначена супа
пържени кюфтета със салата от варени картофи с праз
бисквитена торта

=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #632 -: Февруари 01, 2012, 13:58:14 pm »
Вратни пържолки е картофено пюренце
салатата я мисля....
макарони на фурна
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #633 -: Февруари 01, 2012, 14:00:29 pm »
mishanta, благодаря наистина съм по-добре, но.. мъжът ми се разболя и той и сега аз ще готвя!

бъркана баница за закуска

пиле с трахана за обяд

за вечеря: сандвичи с липов чай за болни!!!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #634 -: Февруари 01, 2012, 14:53:11 pm »
Мише, ако е към мен въпроса:
сурови картофи настъргани на ренде около 1кг, измити много добре (след като са настъргани)
3-4 яйца
сол
подправки (аз слагам магданоз и джоден)
пека на 200 градуса, в намазана тава с олио, а отгоре слагам масло


midge, розовелка извинете ме, направо съм супер отвеЙ... :oops:
Поомешах имената и то е само от симпатия!

Иначе пататника и аз го правя така, но не мия картофите,
но вероятно е по-добре измити за да се махне нишестето!
midge ще пробвам твоята рецепта съвсем скоро!

  :eat: днес
Юфка със сирене и мед
Яйца с кашкавал и шунка
Хрупкави пилешки филета
и същите само с масло на тиган
Динозавърски кейк
- каквото и да се получи от това което съм замислила


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #635 -: Февруари 01, 2012, 15:45:27 pm »
вчера супа със свинско месо
днес спанак с ориз яхния
ципура с доматена салса
и сьомга с магданозено песто
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #636 -: Февруари 01, 2012, 16:28:12 pm »
недей да абиш сьомгата с магданоз... :) тя върви с копър.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #637 -: Февруари 01, 2012, 16:58:57 pm »
замина, тя :) готова е /магданозеното песто има смлени орехи и чесънче, също- на мен ми допада доста вкуса му/
и ципурата също


Ципура с доматена салца и маслини




Издирвайки рецепта за приготвянето на тази риба веднага ми се запечата варианта с доматен сос- най-вече,
че така ще е едновремено по-сочно ястие и вкусно печено месо.
Приготвянето на рецептата отнема не повече от 10 минути, а изпичането- 25.
Мисля, това също ще ви убеди скоро да си купите и да се насладите на тази вкусна и полезна храна.

1 ципура около 600 грама
1 буркан кълцани домати
2 скилидки чесън
15 черни маслини /по възможност без костилка/
2-3 кръгчета лимон
сол
девисил


Изсипете кълцаните домати в тавичка, добавете чесъна, нарязан на ситно,
овкусете със сол. Почистената риба посолете в коремчето и кожата отвън.
Сложете я в тавичката и направете в горната част няколко прореза под ъгъл.
Във всеки от тях поставете кръгче лимон. Запечете рибата за 25 минути на максимални градуси.
Гарантирано вкусно.


********************************************************************************


Сьомга с магданозено песто




Магданозено песто:

2 връзки магданоз
80 грама орехи
90 мл зехтин
2-3 скилидки чесън


Всичко това се смила в кухненският робот. Магданозеното песто може да се използва както за всякакъв вид червени меса,
така за риба, или дори за направата на брускети /много са вкусни, аз така оползотворих част от пестото/.
!Идея!- парти хапки с магданозено песто- вземате франзелка, нарязвате я на равни филийки,
подмазвате с пестото и запичате леко. Върху всяка брускетка щприцовате майонеза, слагате кръгче кисела краставичка
и парче пушена сьомга, декорирате с триъгълниче лимон и стръкче пресен копър-
такива хапки направих на рожденният ден на Преслава
и признавам си доста похапнах от тях.

А сега за сьомгата- ще за ви необходими котлети от сьмга, осолете ги от двете страни,
след което поставете 2 ч.л от пестото и го разнесете по цялата повърхност на котлета.
Сложете в тавичка и печете в загрята фурна около 20 минути.
Имайте предвид, че сьомгата ще пусне доста мазнина и в един момент печенето
ще се превърне по-скоро в пържене. Ако искате да го избегнете, просто покрийте
с фолио тавичката, в която запичате, за да се задуши. Но пък ако ообичате пържено оставете така.
Още една рецепта в графата бързи- песто за 5 минути, сьомгата за още толкова
и 20 минути за печене- за 30-40 минути си имаме прекрасно и вкусно ядене.
А междувремено може да приготвите и гарнитура- от задушени зеленчуци, например.

« Последна редакция: Февруари 25, 2013, 16:15:54 pm от mishanta »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #638 -: Февруари 01, 2012, 17:04:32 pm »
замина, тя :) готова е

ех, ще я прекарате някак и такава  :lol:  ако ви се опъне, метни ми я по мамаеконт  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Какво ще готвим тази вечер-15!
« Отговор #639 -: Февруари 01, 2012, 17:54:18 pm »
Яхния със зелен боб,картофи и пилешко