0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2011, 18:51:40 pm »
А нещо като преводче дали има кой да се включи и помогне  :lol:
Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #2 -: Октомври 19, 2011, 20:42:39 pm »
А нещо като преводче дали има кой да се включи и помогне  :lol:
*
Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #3 -: Октомври 19, 2011, 21:25:49 pm »
Ще го преведа утре, че съм доста уморена тази вечер.
Но по скромното ми мнение, успеха на инвитрото не се гарантира само от перфектни ембриони. Има и други фактори, които за съжаление този тест не покрива.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2011, 15:17:56 pm »
Ако цитирам едно от известните светила в нашата гинекология - "Влияние имат около 100 фактора."  8O
*
Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2011, 17:19:09 pm »
Превода:

3-в-1 тест, който „буквално гарантира успех при инвитро” ще бъде достъпен до месеци
• Може да намали финансовата тежест на опитите за бебе
• Само ¼ от 40 000-те жени, които правят инвитро процедури в момента, успяват

3-в-1 тест, който почти гарантира успеха за забременяване може да бъде на пазара до месеци. Като допуска само най-добрите яйцеклетки и ембриони да бъдат ползвани при инвитро процедури, тестът,  разработен от Оксфордския Университет се очаква драстично да намали вероятността от спонтанни аборти и в пъти да увеличи вероятността за здраво бебе.  Това ще намали финансовата и емоционална тежест върху семействата, които отново и отново опитват да имат бебе. Цената на инвитро процедура (във Великобритания) варира от  £3,000 до £15,000 на опит, но успеха съвсем не е гарантиран. Само 1 на 4 жени от всички 40 000, които опитват всяка година, успява.
  Откривателят на теста, Dagan Wells казва, че тестът предлага възможност за повишаване на процента успеваемост при инвитро, което ще позволи на двойките да се сдобият с дете по-скоро и ще избегне разочарованията от спонтанни аборт или прекратяване на бремеността поради сериозни аномалии на фетуса. Новата техника се основава на вече съществуващ тест, наречен Array Comparative Genomic Hybridisation (CGH), който проверява броя на хромозомите в яйцеклетката или ембриона.   Качествените яйцеклетки трябва да имат 23 хромозоми, ембрионите – по 46. Някои от тях имат повече или по-малко, което увеличава неимоверно шанса за спонтанен аборт или бебето да се роди с вродени аномалии като синдром на Даун. За около ¾ от спонтанните аборти се предполага, че се дължат именно на грешен брой хромозоми, като при яйцеклетките на по-възрастни жени вероятността за дефект е значима. Невероятните резултати, публикувани преди около 2 години показаха, че теста CGH удвоява шанса на жената да забременее.
  Сега техниката на пионера др.Wells се опитва да го направи дори по-добър, като прибавя още два нови теста. На годишната конференция на American Society for Reproductive Medicine той казва, че единият тест включва броене на митохондриите -  малките „електроцентрали” в клетките, които превръщат храната в енергия. А другият тест включва проверка на структурите, наречени теломери. Те са малки биологични часовничета, които затварят края на хромозомната верига и я предпазват от повреди, както топчетата в края на връзките за обувки ги предпазват от разплитане. Проучвания показват, че къси или повредени телометри са от основно значение за живота или смъртта на ембриона. Др. Wells казва, че три тествания вместо само едно (CGH) може да увеличи процента успеваемост от 80% (при CGH) на почти 100%. „Надяваме се, теста да покрие неизвестните и да се приближим до успешна бременност за всяка инвитро процедура. ” – казва др. Dagan Wells.

ОСНОВНИ ТЕСТОВЕ НА ЕМБРИОНА
 - Най-доброто време за проверка на ембиона е на 5-ти ден
 - Вземат се 4-5 клетки от около 100-клетъчния ембрион и се подлагат на три теста
 - Първият проверява наличието на 46 хромозоми.
 - Вторият проверява теломерите (не съм сигурна в названието на български), тапичките в края на хромозомите, които ги предотвратяват разпадането им. Ако са прекалено къси, ембриона няма да оцелее.
 - Третият е за проверка на митохондриите – малките „електроцентрали” в клетките, които превръщат храната в енергия. Смята се, че ако са прекалено много, това не е добре за ембриона

  Докторът добавя обаче, че теста няма да помогне при жени с маточни проблеми. Но това не е основната причина за провалите при инвитро и други научни работници вече проучват методи за решаването и.
  Др. Wells планира теста да се ползва до седмици в 15 Британски клиники. Първоначално ще се ползва само информацията от хромозомното тестване за преценка кой ембрион да се върне при инвитро трансфер. След около 6 месеца той ще прегледа натрупаната информация от тестовете на теломерите и митохондриите, и ще бъде преценено дали тя също ще помогне за предвиждането на успеха за забременяване. Ако това бъде потвърдено, той планува пълния троен тест да бъде достъпен за Британските клиники. Засега тестът ще се ползва само от частни пациенти и се очаква да добави около £2,000 към цената на инвитро процедурата, същата цена както и на теста CGH. The British Fertility Society е предупреждавало, че ползването на теста CGH не е много удачно преди да се натрупа достатъчно информация за успешността му.

Предупреждение за „закъсняло” замръзяване на яйцеклетки
Жените, които биха искали да отложат майчинството и за целта замръзяват яйцеклетки, мога да се окажат разочаровани, че са прибегнали до метода твърде късно. Проучване показва, че шансовете за забременеят, на тези които са го направили през 30-те си години, са по-малко от половината от тези, които са го направили през 20-те си години.
На конференцията на American Society for Reproductive Medicine бе обявено проучване на Ню Йоркска клиника, което показва, че средната възраст на жените, които се интересуват от замразяване на яйцеклетки е между 37 и 39 години. А второ проучване показа ниските шансове за успех при жените, които са изчакали толкова дълго.
Gillian Lockwood от Midland Fertility Services подкани 30-годишните жените да не подценяват замразяването на яйцеклетки. Тя казва, че за жена в средата на 30-те, която иска да бъде биологична майка е по-добре да замрази яйцеклетки, отколкото да се надява, че Принцът на белия кон ще се появи преди да е навършила 40.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2011, 12:21:22 pm »
Чудесна новина! Дано скоро се приложи и в БГ клиники! Оливия огромно благодаря за превода! :youwoman: :youwoman: :youwoman:


*
Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2011, 16:09:19 pm »
Браво за превода, Ollivia!
Да, теломерите са краищата на хромозомите, точно както си го превела.

При всяко клетъчно делене теломерите се скъсяват до определен момент, когато клетката не може вече да се дели и загива. Скъсяването на теломерите гарантира ограничена способност на клетката да се дели. Това е естествен процес, който отличава нормалните от раковите клетки, които се делят неограничено. Скъсяването на теломерите е само един от факторите, влияещи върху времето на живот на клетките.
Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2011, 16:30:44 pm »
 :) много интересно...
 :( кога ли ще започнат и в бг да го прилагат... а каква ли ще му е цената тук...

*

    anajens

  • ****
  • 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Re: Нов тест гарантирал успех при инвитро
« Отговор #9 -: Ноември 08, 2011, 11:02:22 am »
Да и мен живо ме интересува това, въпреки, че като чета каква е цената в Англия, не ми се вярва тук да може да си го позволи това всеки!!!Ама дано, това е хубаво само по себе си, че е направено защото означава, че в бъдеще ще стане по достъпно и много двойки ще могат да си го позволят и да се предотвратят толкова много напразни надежди...!