0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

1 или 2 ембриона?
« -: Октомври 05, 2011, 18:43:43 pm »
Здравейте! Трябва да реша колко ембриона да ми трансферират в матката, но ми е много трудно. Доктора каза че ако са два може само единия да се хване, но шанса все пак е по голям от колкото да е един. От друга страна не ми препоръчват бременност с близнаци защото съм дребна и слабичка, но пак аз да си реша. Какво мислите?
:)
*
Re: 1 или 2 ембриона?
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2011, 19:44:32 pm »
Мисля, че това решение не трябва да е само твое и лекарят ти трябва да препоръча броя в твоя конкретен случай за тази конкретна процедура.

Какво е качеството на ембрионите?
Имате ли останали добри ембриони за замразяване за повторен трансфер, ако първият е неуспешен?
Коя поред процедура е тази?
Какви са причините за стерилитета?
И изобщо не е толкова важно дали си дребна и слаба, а какво е общото ти здравословно състояние, имаш ли сериозни заболявания, на колко години си и други фактори.

Прощавай, но не е редно да те поставят в такава ситуация и да си принудена сама да вземаш такова важно решение. Това да не е менюто в ресторанта, за да си избираш ти едно или две кюфтета със салатата...
« Последна редакция: Октомври 05, 2011, 20:04:08 pm от цигу »
*
Re: 1 или 2 ембриона?
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2011, 20:28:30 pm »
Това е решение на лекаря, а не твое. Той знае отговорите на въпросите, които е нахвърляла цигу в поста си, и не само. На базата на цялата медицинска информация и познавайки твоя случай, той трябва да вземе решението, а не ти.
Ние няма как да ти дадем решение на дилемата ти, защото не сме лекари. Можем само да споделим опит, но това няма как да ти помогне, защото при всеки случай е индивидуален подхода.
 Желая ти успешна процедура!