0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Хормонална стимулация при мъжки стерилитет
« Отговор #20 -: Ноември 10, 2011, 21:04:20 pm »
Здравей province,
От около година чета форума и едва сега попадам на двойка, която има проблем, сходен с нашия. Лечението, което е изписано на съпруга ти е сходно на това, което провежда и моят партньор в момента. При нас също става дума за олигоастенотератозооспермия, както и хиповолимия - диагнозите са поставени преди 6 месеца - в момента нямам пред себе си изследванията, но процента с нормална морфология по Крюгер е 4%, тестостерона е на долната граница. Оттогава лечение с трибестан, един двумесечен курс прегнил веднъж седмично - за съжаление без подобрение. Последва нов тримесечен курс прегнил по два пъти седмично. Лечението бе предписано от специалист уролог, който лекува партньора ми от множество проблеми през последните три години. Другите две лекарства, които ти цитираш не сме прилагали. За съжаление при моя партньор се наблюдава и варикоцеле, което обмисляме да се оперира.
Решили сме да се обърнем към специализирана клиника след като приключим лечението с прегнил. Виждам, че вие сте направили и доста изследвания, посетили сте и различни специалисти; аз все още проучвам и събирам информация - ще се радвам да споделяме опит и впечатления по сходни проблеми. Постовете в този форум са ми от голяма помощ, надявам се и на теб. Ние също обмисляхме да правим директно икси, но преценихме, че е по-важно да се проведе хормоналнта терапия, да търсим причините и да опитваме да лекуваме мъжа - както съветват и други в темата. Решението е ваше - пожелавам успех.
Re: Хормонална стимулация при мъжки стерилитет
« Отговор #21 -: Ноември 11, 2011, 11:37:07 am »
Здравей, Дани а, подобрение при операция на варикоцеле има при около 60% от хората. Дори да има късмет да се повдигне морфологията, за да влезе в граници трябва да стане 14% поне. Ако някой се похвали с такъв успех, Крюгер да се вдигне с 10%, ще пратя и моя приятел да се оперира.....виж, за подвижност и други показатели е нормално да има подобрение. С Крюгер под 14% - АРТ. Първата контролна спермограма след операция е след 6 м. Ако не ви притиска времето или нещо друго, може и да опитате!
Re: Хормонална стимулация при мъжки стерилитет
« Отговор #22 -: Ноември 12, 2011, 18:07:12 pm »
Smilesearching , благодаря за отговора. Засега съвета на уролога е да не оперираме варикоцелето /малко ме учудва това - бяхме убедени от нуждата от операция/, но мнението на специалиста е, че причините за лошата СГ са прекаран паротит в детството и непроведено лечение след това в пубертета, операция от киста в единия тестис отпреди 9г., хроничен простатит за последните три години,..... От това заключил уролога, че е по-добре да действаме с хормоните, да отложим операцията засега и да се насочим клиника, специализирана в АРТ.
Та, така и решихме - в началото на февруари ще сме приключили с прегнила и ще правим нова спермограма и оттам веднага при специалиста за първа консултация. Аз вече се изтормозих да чакам и решихме да действаме.
Виждам тук във форума много позитивно настроение и борбеност у всички с репродуктивен проблем... открадвам си малко надежда от вас. Благодаря ви и ще пиша, когато имаме развитие.
Province, пожелавам ви подобрение! Ние имаме малък проблем по снабдяването с прегнил 5000, имаш ли инфо от къде мога да набавя? Моето момче обикалял всичките аптеки и накрая намерил в Щерев, но нямали колкото ни трябват - та засега сме закрепили положението за следващите две седмици. :)
Re: Хормонална стимулация при мъжки стерилитет
« Отговор #23 -: Ноември 14, 2011, 10:24:38 am »
Дани, точно това имах в предвид - толкова лоша спермограма не се получава от варикоцеле. Аз мисля, че добре сте обмислили нещата! Ако пуши момчето, нека спре. При нас това вдигна крюгера двойно! Не че от 3 на 6% е кой знае какво, ама все пак... :):):) Успех!
*
Re: Хормонална стимулация при мъжки стерилитет
« Отговор #24 -: Ноември 15, 2011, 13:26:08 pm »
dani a, скоро купих Прегнил (за инвитро процедура, само две по 5000) от аптеката в клиниката на Владимиров. Може там да проверите как са с наличностите... Успех



   La vita è bella
Re: Хормонална стимулация при мъжки стерилитет
« Отговор #25 -: Ноември 15, 2011, 21:18:06 pm »
Благодаря, rumyanau! Ще проверя непременно там. Province, как са при вас нещата - има ли значително подобрение след терапията?.. :balk_133:
Re: Хормонална стимулация при мъжки стерилитет
« Отговор #26 -: Ноември 27, 2011, 15:25:44 pm »
Здрасти, Дани! Съжалявам че едва сега отговарям, но последния месец бях потънала в работа до степен че реших, че това е може би възможност "забравяйки" малко за репродуктивните проблеми да почина от тях, като се натоваря с работа. Та първо на лесно решимия въпорс - за Прегнил 5000 няма нужда да ходиш до клиниките на Щерев, Владимиров или който и да било. Ние го купуваме от аптеките Санита или от Ремедиум, както дойде по-лесно. Първият път дори го купих от квартална аптека в Гео Милев, Ясен мисля се казва аптеката. Имаше известен проблем с Меногона, бяха спрели да го внасят за известно времев началото на ноември, а и в БГ не се внася по 150, а само по 75, но поръчахме в Санита и след няколко дни ни го доставиха без проблем. Аптеки санита има на Попа (до сградата на Булгартабак), на раковска и графа, на Плиска (на ъгъла на самия хотел) и сигурно на още други места в София, виж в Нета-а.
вторият въпорс - резултатите от терапията. ЗА тях ще мога да докладвам едва в края на януари. Лечението ни приключва на 10-ти януари, след това чакаме 3 седмици, за да направим проба.
Към момента, това което се случва е повишено сексуално желание у мъжа ми, повишен тонус. Леко се промени мириса на потта му. Сега си давам сметка, че ако малко спряхме д амислим за бебета и репродуктивни проблеми то това се дължи и на по-четстия секс, в резултат на неговата теарпия, която май му е изтрила "рационалното от мозъка". Силно се надявам в края на януари това да не с еокаже единствения ефект от терапията. Ще пиша на всяка цена с резултатите. успех и на вас! 
Re: Хормонална стимулация при мъжки стерилитет
« Отговор #27 -: Ноември 28, 2011, 22:21:17 pm »
Ооо, да  :balk_62: това с повишеното желание за секс е заради повишаването на нивото на тестостерона. На моя приятел между двата курса Прегнил му беше предписал неговия уролог почти месец да пие Трибестан - още по-изразен ефект имаше, но то беше по време на отпуски, морета, планини и все забавни неща...
Успех! И доскоро!