0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #920 -: Декември 02, 2011, 08:34:23 am »
Момичета тази сутрин си направих тест 14 ден от трансфера  :D и видях  :bfp: исках да споделя с вас  :oops:  :) :D
Честито и добре дошла :-). Безпроблемна бременност и здраво бебече на финала ти пожелавам


  
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #921 -: Декември 02, 2011, 08:47:22 am »
Честито на новите попълнения. При нас обратното броене започва  :D
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #922 -: Декември 02, 2011, 09:11:01 am »
Отдавна следя темата, но сега ако разрешите и аз да се присъединя в отбора. :D
Нашият подарък дойде по-рано от Коледа, след 8 години чакане.
Престрашавам се да се наредя до вас малко раничко, засега видяхме сакче, след броени дни съм на преглед за сърчице. :D
Надявам се всичко да е наред докрая.
Стискам палци за всички момичета.
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #923 -: Декември 02, 2011, 10:42:36 am »
Ехааа, колко много нови бъдещи мами си имаме!
Добре дошли, момичета и лека бременност до края с най-здравите сладурковци на финала!! :babyflips:
Ние сме готови със седалките за кола, ако някой иска да разгледа. До лилавата количка, има и друг цвят - син. Ние сме в синьо  х 2  :lol:
Кошарките, които поръчах са ето тук. Гледам, че пак са ги "отложили за в близкото бъдеще"  :? Трябваше да ни ги пратят на 11ти Декември.. Ще трябва да звънна да видим какво става..
Иначе седалките за колата са вече у нас :) Страхотни са! Още по-хубави, отколкото на снимката!
Вчера бяхме на последното мерена не сервикс! Оттук натам "проверката" за разкритие.. :o Засега сервикса продължава да намалява, вече сме на 1.05см.. Доки каза, още две-три седмици ми дава... пък да видим..
Единия бебок ( бебе А) е вертекс, с главата надолу, а бебе Б е напречно! Очертава се цезарово..
Гледам, че сте обсъждали козметиката.. Ох и там трябва да е разтърся тепърва :wink:

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #924 -: Декември 02, 2011, 10:50:37 am »
Гале, страхотни са покупките за бебоците! И при нас важи това за подаръците за Коледа. Все мисля кога и какво трябва да купуваме за бебетата, но все още нищо не сме поръчали. Кога ли ще се сетим?
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #925 -: Декември 02, 2011, 15:46:35 pm »
Добре дошли на всички нови мами,леки и безпроблемни оставащи месеци. :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
Гальонди ,много хубави покупки  :)
Аз да ви се оплача и да ви помоля за съвет .
Последно бяхме на преглед при д-р Сигридов на 22.11 . Бебчетата бяха с меркии 1920гр. момиченцето и 1800гр момченцето,и бяме взели решение с мъжа ми да раждам в Бургаската болница ,но не бяхме говорили с никой д-р от там .
Вече две седмици ходя на запис на тонове в Бургаската болница ,а снощи ходихме да разговаряме и с док. при който евентуално мислехме че ще раждам .Но познайте -първо ни пита какво са ни казали от София,колко са били бебчетата големи ,а ние с мъжа ми имахме неблагоразумието да кажем и съответните мерки дори дадохме и папката с изследванията ,които не бяха особенно интересни за д-ра.Както и да е д-ра реши да ме прегледа и съответно изкара момиченцето че е наддала прекалено много и че е напълно зряло - цели 2535гр.,а момченцето 2250гр. .Изрази мнение и предположение че следващата седмица тя ще е дръпнала още на пред а той ще е изостанал и при това положение ще трябва да ги извадят по-рано,каза също да обмислим и вариант за влизане в болницата от 10-15.12. да ме наблюдавали  8O
Е няма да ви казвам какви мисли ми минаха през главата .Според мен е невъзможжно за 8-9 дни бебка да наддаде с 600гр.
А и д-р Сигридов ни каза че не може да им се вярва на замерванията които тукашните д-ри правят спрямо об. на главичката и бедрената кост ,както и да е но това с влизането в болница без да има някакво основание за това ми дойде в повече. :(
Решихме веднага с мъжа ми да си направим един вид експеримент и днес да отидем на ЖК -не бях ходила повече от 20 дни и да видим колко ще ги замери АГ-то.
Недейте да се смеете ,няма нищо смешно предварително ви казвам .Последно съм била на ЖК на 08.11. тогава бебка е била замерена 1498гр. а момченцето - 1307 гр..На днешното замерване не й казахме колко са били преди седмица бебчетата и познайте - бебка я замери че е 1525гр. ,а момченцето 1780гр. И какво излиза че според АГ-то от ЖК от 08.11 до 02.12. за 24 дни бебка е наддала само с 27 гр. ,а момченцето над 450 гр.А според снощния д-р пък за 8 дни бебка е качила с 600гр .
Еми незнам да се смея ли да плача ли .
Изключително и много вярвам на д-р Сигридов и абсолютно не мога да се съглася с замерванията на тези двама д-ри ,няма да им споменавам имената просто  8O 
Затова ви моля за съвет най- вече родилите мами и тези на които съвсем скоро им предстои да родят - късно ли е да звъня на д-р Дяволов от МД и трябва ли първо да звъня на д-р Сигридов .Как да постъпя ,при всички положения вече не желая да стоя тук и да слушам глупостите на Бургаските д-ри .Мъжа ми е готов още утре да тръгнем за София ако трябва ,дори ми каза ако трябва да запиша час за д-р Сигридов и да отидем пак да разговаряме .В главата ми е пълна каша ,не мога да се отърся от чутото и снощи и днес .пълна пародия  :x
Моля ви за съвет - аз нямам и тел. на д-р Дяволов ,нито пък знам какво да кажа   :oops::oops:
Извинявайте за дългия пост но просто няма как по накратко да ви обясня  :?
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #926 -: Декември 02, 2011, 15:59:54 pm »
malkave6tiza , лично аз се доверявам само на изследванията в клиника Малинов и ще раждам при препоръчан от тях лекар. Не бих се доверила на случаен провинциален АГ, макар и в голяма бургаска болница, оше по-малко на ЖК.
Измерванията при ЖК наистина са смешни! За жалост четох някъде, че графика на д-р Дяволов е пълен и не приема израждания за декември. Много мои познати родиха близнаци, но не по-рано от 36-та седмица. Звънни на д-р Сигридов и го помоли да те насочи някъде, няма да ти откаже и поне ще си сигурна, че си направила правилен избор.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #927 -: Декември 02, 2011, 16:09:32 pm »
malkave6tiza, сега разбираш ли защо не искам да раждам в Бургас?
В 17 седмица като прокървих ме гледаха и в Девата и в МБАЛ, даже като лежах в патологията на МБАЛ ме прегледаха доста доктори на видеозон 3/4D и така и не ми изтъкнаха причина за кървене, а д-р Сигридов го стори за по-малко от 5 мин.
В 20г.с. отново прокървих, не съм напускала апартамента и леглото, просто по телефона ме лекува д-р Сигридов.
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #928 -: Декември 02, 2011, 16:16:06 pm »
malkave6tiza , не пречи да се обадиш на Дяволов. Ако е зает ще ти каже и тогава ще търсиш друг.

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #929 -: Декември 02, 2011, 16:34:29 pm »
братовчедката ражда миналия месец при него и е доволна, а тя беше тежък случай. Има операция на белите дробове, което беше проблем.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #930 -: Декември 02, 2011, 21:24:59 pm »
Момичета ,много ви благодаря за отговорите!
Една мама съфорумка ми писа ЛС и се надявам че има алтернатива и всичко ще се развие по най-прекрасния начин .Дано,дано,дано  :bighug: :bighug: :bighug:
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #931 -: Декември 02, 2011, 21:37:51 pm »
Малка, трябва най-напред да се успокоиш, голям стрес е това с измерванията, особено когато се прави на различни ехографи. Всеки ехограф си има специфична грешка, която с нарастване на седмиците се увеличава и то за по едно бебе, а за две съвсем. При мен се получи следното в рамките на два дни - докато лежах за задържане във ВМИ Пловдив първо изкараха бебока съвсем в нормите 35-та седмица, а след два дни лекарката, която го мери го изкара 33-та седмица. Голямо значение има как гледа, гледащия лекар и до каква степен вижда :) Голямо значение указва дали е намерил правилната равнина, в която да извърши измерването на главичката. Така че най-добре се опитай да се успокоиш и да не се шашкаш излишно, че нервите както аз лично разбрах последните дни не са от полза за никой :D Най-добре се чуй с д-р Сигридов и коментирай с него, ще видиш че всичко е наред с бебоците. Желая всичко добро и успешно раждане :)
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #932 -: Декември 02, 2011, 21:44:49 pm »
Нашата мома от 20-та седмица я нарочиха за едра.
4-ма лекари с много опит и добра техника я гледаха. И така всеки път и викахме дебеланка.
Седмица преди да родя я мериха 3600 :D
"Дебеланка" се роди 3150 след последното мерене :wink:
Просто кратунката ги заблуди.
И моя съвет е да се успокоиш. Говори със Сигридов и ще видиш, че всичко ще си дойде на мястото :D

*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #933 -: Декември 02, 2011, 22:38:09 pm »
При мен грешката беше наопаки: по размера на корема ми лекарките постоянно ме пращаха на ехограф с опасения за голямо бебе, а на ехографа ме връщаха с мерки за златната среда, нормално по размер дете за естествено раждане. Накрая синът ми се роди бая едричък, 4 кила без трийсет грама и 54 см.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #934 -: Декември 03, 2011, 09:52:15 am »
Добре дошли на новите момичета, желая лека и безпроблемна бременност  :crossfingers:

Ние сме си вече вкъщи - кърмим се, спим, пълниме памперсите  :P и това през два часа  :P

За моето раждане - ако знаех, че ще протече така нямаше да се притеснявам 9 месеца за пустото събитие!  Отидох в болницата в 11ч с 3.5 см разкритие, до 13 ч. Разкритието беше 5 см, после ми сложиха епидурална - е няма такъв кеф  :P - и за няма и един час разкритието достигна 9 см  8O без никаква болка!! Док се шашна! Оттам - спряха епидурала и се почнаха едни напъни .... Половината от тях ги изкарах върпу тоалетната чиния - доктора от едната страна ме убеждава, че не ми се ходи до тоалетна, а това е главата на бебето, от другата страна акушерката клекнала и през 2 мин слуша тоновете на бебето, а аз не ща да мръдна от тоалетнаа чиния  8O накрая ме уговориха да идем в родилна зала, още два напъна по коридора  :P и като се качих  на магарето, след няма и 15 мин проплака бебка  :P и ми пуснаха песничка : happy birthday to you! А мъжа мимясто не можеше да си намери горкия, ту влизаше, ту излизаше  :lol: После малко шеф и кройка (имам един шев, който не ме боля защото пак пуснаха малко епидуралназа разкош) и след два часа се гушках с малкото съкровище  :P

Пожелавам на всички такова бързо раждане (ама не си мислете, че болка хич нямаше, контракцииките си болят  :wink:) и да останете с прекрасен спомен от първата среща с малките бебоци  :P

За протокола: първо раждане ми е.
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #935 -: Декември 03, 2011, 10:16:06 am »
и се надявам че има алтернатива и всичко ще се развие по най-прекрасния начин .Дано,дано,дано
Ще, ще  :) Аз си мисля, че това всичкото объркване е вследствие на различната техника, плюс не особено "набитото око" на докс( и от Жк и другия) Спокойно, мила, всичко Е наред и ЩЕ бъде наред!!!
Ние ще се мерим на 14ти, да видим и нас колко ще ни изкарат... На мен корема ми е с обиколка 122см и направо съм чудо!! Излезе ми и първата стрия, встрани на хълбока  :?
Тонита, честито!! Радвам се, че раждането е минало добре :) Дай боже всички да изкараме такова  :crossfingers:
« Последна редакция: Декември 03, 2011, 10:20:48 am от Гальонди »

*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #936 -: Декември 03, 2011, 11:54:39 am »
Здравейте,момичета въпреки,че малко ме е страх,защото съм в самото начало,се записвам при вас,изчетох цялата тема и съм запозната с вълненията ви:))
Честито и добре дошла :) Всъщност добре дошли и на stenliangelova и iiivanova ! Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност и прекрасни бебчета на финала :) дайте си термините за да може милата vaci да ви добави в списъчето ;)
Tonita80 честито отново! Дано на всички ни мине толкова лево раждането ;)


*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #937 -: Декември 03, 2011, 12:28:24 pm »
Благодаря за милото посрещане на всички. :D
Надявам се да се задържим тук до края и всичко да е наред.
С док. не сме говорили за термин, ама го смятах на калкулатора и се пада на 28.07.2012г. :D
Криси88 в кое списъче ще ни добавят? :oops:
*

    elisaveta_11

  • *
  • 11
  • надеждата умира последна
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #938 -: Декември 03, 2011, 13:25:39 pm »
здравейте момичета аз сеотписвам от списъка :balk_145:моя ембрионне се развиваше и моита приказка приключи пожелавам ви лека и безпроблемна бременнст на всички ви
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #939 -: Декември 03, 2011, 15:54:39 pm »
Елисавета,много съжалявам за неуспеха ти :(
Криси,май ни е раничко за термини на нас:))Аз ще изчакам да мине прегледа на 19 и тогава спокойно ще си мисля за такива хубави и далечни неща:)
Тонита,честита рожбичка,да ви е жива и здрава!
Момичета аз имам едно питане,имам жестоки пристъпи на мигрена,аз и преди си страдах,но сега откакто съм бременна е просто нетърпимао.Лекарствата,които пиех преди са абсолютно забранени,а парацетамола не действа.Чували ли сте за някакви хомеопатични хапчета за мигрена,които да не вредят на бебето?Благодаря предварително!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.