0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #20 -: Октомври 02, 2011, 10:10:00 am »
Мм, това за секциото и аз си го мисля и то по същите причини - моментът на изненадата някак не ми се нрави, дали изобщо ще разбера кога точно е моментът, ще тръгнем ли навреме (и най-вече ще стигнем ли навреме :oops:), ще бъде зима, ще бъдат ли отворени пътищата и други подобни... Няма да настоявам за секцио(засега де), но тайничко се надявам докторът да реши в негова полза. Всички ми се чудят и ми обясняват колко по-трудно било възстановяването, но направо си изпитвам страх от нормалното раждане, а за секцио имам чувството, че бих отишла с голямо спокойствие...
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #21 -: Октомври 02, 2011, 10:55:29 am »
Гери, Къди, аз исках да раждам по естествен начин, защото възстановяването било по-бързо. И може би наистина е така.Аз също имах притеснения дали ще стигна навреме, тъй като реших да раждам в пловдив - т.е. на 100 км. от вкъщи. По стечение на обстоятелствата обаче, след като преносвах вече този проблем отпадна тъй като доктора реши да ме приеме за наблюдение, и ако нещо да се предизвиква раждането. Да, но нямах предпоставки за бързо разкритие, тоновете на детето се влошаваха и се наложи секцио. Е, ми не беше толкова страшно,колкото си мислех пък става много бързо  :lol: щом си бях и в съзнание по време на операцията- повече време отне да поставят упойките, колкото самото изваждане на бебо. :lol: :lol: :lol: Вярно, колкото и да бях обезболена ме болеше в началото, но това беше първите 2 дни. А това никак не е дълго време След това бях пушка :D все едно не ме бяха рязали,даже на 4-я ден ми махнаха и конците.
Та мисълта ми е, че решението за начина на раждане е ваше, но има голямо значение  как ще се чувствате след това от това къде и кой ще ви изражда. Моя приятелка също е с секцио( правено в моя град), но при нея възстановяването не беше толкова бързо и безболезнено.  :?

п.п. Друг е въпросът, че аз си платих, а тя мина по ЗК


Re: Тема на бременните №78
« Отговор #22 -: Октомври 02, 2011, 20:15:25 pm »
Това с планувано секцио - 2 мои приятелки родиха преди плановата дата и пак си бяха изненадани. Не знам какво ще правя, имам много време и се успокоявам с това. Предполагам, че когато започне раждането си хващам едно такси (планирам изнасяне към София, когато д-р Сигридов каже) и отивам в МД. По-бързо ще стигна, отколкото с линейка  :lol: А и не ми се плаща за избор на екип 800-900лв, предпочитам друго да закупя на децата с тези пари.

За Биозин мама - аз сега съм на добавка желязо Феро-Фолгамма, но тя ми действа чудесно. Повръщам само от обезболяващи - но шпа, папаверин и от тези биозон мама.
Смятам да се храня разнообразно, с повече плодове в менюто. Братовчедката е в 8-ми месец и от Пренатал повръща. От нищо друго. Нямаше гадене 1-вия триместър.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #23 -: Октомври 02, 2011, 22:21:08 pm »
Хмм, взех да се замислям за този Биозин. Много ми хареса листовката, а и щом отзивите са добри...За около 3 седмици вече втори път ми избива херпес-първо беше в носа, сега на устните. Аз по принцип съм си стара приятелка с тях, и при настинка или стрес веднага ме нападат. Доколкото знам, не пречи, когато не е генитален херпес, но все пак не е приятно. Не ми се иска следващия път да се окажа болна и да се чудя какво да пия да се излекувам.
Определено ще пробвам, още повече, че започват разните настинки и грипове.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #24 -: Октомври 02, 2011, 23:45:55 pm »
Това за по-бързото възстановяване след нормално раждане е малко спорен въпрос.Зависи какви "екстри" си имала по време на раждане  :). При мен се наложи епизиотомия и после 3 месеца не мога да си седна на д-то , хранех се права, кърмех права, бяха адски болки...
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #25 -: Октомври 02, 2011, 23:46:51 pm »
Ако сте с по-слаба имунна система и както сте бременни - задължително хранителни добавки, само разнообразното хранене не смятам, че ще помогне.
Аз преди пиех синьо-зелени водорасли и смятам да подновя приема, най-вече че съдържат много микроелементи. но това ще е след като спра с приема на желязо, че да не прекаля с дозата.
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #26 -: Октомври 03, 2011, 00:36:49 am »
Мда, бременността е голямо приключение.  :D Нямаш идея какво и как ще ти понесе, случва се понякога любими храни да са ти гадни, неща които винаги са ти понасяли - да те пратят на колене в тоалетната, случва се да не ти се гади грам от нещо което уж не обичаш особено, но да те напъва да връщаш от всичко "полезно за бременни".
Аз бях така с бременните витамини - всякакви марки и модели - не ми понесоха. Да не си припомням със сушените кайсии, дето ги ядох защото имали желязо  :x В резултат - месец дрисък, контракции, каруца хапове за контракциите, само дето не умрях от глад и не пометнах...Сега е смешно, тогава не беше. Хич...

Защо ви го пиша това? Защото...не подхождайте с прекомерно подозрение, или с прекомерна увереност към нищо, което слагате в устата си през тези 9 месеца. Пробвате всичко изписано, или препоръчано в малки дози, ослушвате се за реакции и ако ви понася - давате самело, ако - не...няма значение какво къде пишело и кой какво казал - не ви ли понася, не ядете и пиете въпросното нещо. Съвсем добронамерен съвет :)

За секциото и естественото раждане - ще се въздържа да коментирам подробно, понеже съм самоходна реклама на прекрасно планово секцио  :lol: и лично за мен - друга опция да раждам не е съществувала никога. На всички момичета, които искат да родят естествено, ще кажа само - дано се случи както го искате, но ако нещо наложи секцио все пак - няма страшно! Няма по-бавно възстановяване, болки, черва навън и ужасии...спокойно. Както са ви казали препатилите - понякога естественото е с повече "екстри", там не се знае кое как ще стане и какви ще са пораженията, това, че е естествен процес - не гарантира, че на финала вие и бебето ще сте в по-добра форма, отколкото при "изкустевн" родов процес.

Тук няма мацки, пациентки на случайни лекари, сигурна съм, че както и да раждате - все ще сте добре на финала и вие и децата ;)

Сега се отдайте на папкане, галене на коремчета и бебе-шопинг с кеф, че после става една сладка лудница. Сладка, но голяма.

П.П. Моля , не ми се сърдете, че чат-пат нахлувам така многословно в темата ви - правя го, защото ви се радвам от сърце. За мен това е най-хубавата тема в този форум и ми се ще някога...тя да е най-пълната, а другите да се четата само за справка. Дано! Всчико най-хубаво момичета и щастливо, безгрижно бременеене ви желая!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #27 -: Октомври 03, 2011, 08:09:40 am »
Jbrul , благодаря за изчерпателният отговор, който напълно задоволи въпросите в главата ми. Лично аз се радвам на присъствието на момичета минали по този път, все пак само те могат да дадат обективни отговори, ние които още не сме минали по този път може само да гадаем и да се основаме на прочетено и разказано.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #28 -: Октомври 03, 2011, 08:21:47 am »
Записвам се и аз в новата темичка, да я напълним само с хубави новини.
Относно раждането аз винаги съм си представяла, че ще раждам секцио, но все още не съм водила този разговор с док.. Утре съм на преглед и ще се опитам да поговорим по този въпрос, въпреки,че си мисля,че ще ми каже,че е още рано, но не пречи да опитам. Както сподели Къди мен съшо не ме блазни особено идеята да съм на тръни по празниците и да се чудя дали ще тръгна да раждам и дали док. няма да отсъства ( и това ще я питам)
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #29 -: Октомври 03, 2011, 09:06:05 am »
Да ви кажа, аз се бях настроила за секцио още като разбрах, че са 2. Обаче...поради факта, че всичко си беше наред - главични бебета, нормална физика и т.н. лекаря ми предложи, ако реша мога и нормални да раждам. Няма да ви кажа в първия момент какви филми ми минаха през главата, колко съм изчела в нета за нормално раждане на близнаци. И вашето опасение - дали ще разбера и т.н., но в крайна сметка се реших. Отделно заради високия ми пулс беше малко опасно за секциото, но въпреки това предварително ходих на ехокардиография и т.н., за да може да се уточни каква упойка може да ми се сложи, ако се наложи пълна упойка (както и се наложи). В края на 8мия ми падна тапата, веднага ме взеха за задържане с 3см - да вляза в 9тия. Пуснаха ме и след 2 дни трябваше да отида да видят накъде съм с разкритието и евентуално да ме оставят под наблюдение и на другия ден да раждам. Но моите мъже както винаги си правят собствени сметки и се родиха 5 часа след прегледа. Естествено, точно от това, от което най-много се опасявах и обикновено се случва рядко, то се случи - Дани като усети, че гарсониерката е само за него вече, реши да прави салта и се обърна с краката към вратата. Цял живот ще съм благодарна на лекаря, че реагира адекватно и имам 2 прекрасни деца.
Писах ви всичко това, за да ви кажа просто да сте подготвени и за двата варианта, не се знае в последния момент какво ще се случи и как ще се случи. Може като мен фактора чакане въобще да се прескочи, може ако сте се настроили за нормално в последния момент да се наложи секцио. За мен раждането не е чак толкова от голямо значение какво ще е, важен е крайния резултат. Слушайте си лекарите, те знаят кое е най-добро за вас. И мислете позитивно!
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #30 -: Октомври 03, 2011, 10:31:21 am »
здравейте и от мен в новата темичка  :D
С интерес изчетох мненията за секцио или нормално раждане. Тъй като при мен този въпрос не подлежи на обсъждане (по мнение на докторите) не съм се замисляла много много,приела съм факта за секцио и толкова. Само наистина дано не се случи нещо непредвидено, че тогава ....
До сега съм била привърженик на нормалното раждане (стига здравето на жената да позволява), чела съм и статии, в които пише, че е по-добре и за бебетата, но практиката около мен май показва друго. Имам близки приятелки, които раждаха скоро, някой секцио, други нормално. И май тези, които родиха нормално имат повече усложнения и то не само те, но и бебетата. Така че май всичко е индивидуално, но и много зависи от доктора, който ще изражда.
За витамините, и аз се придържам към мнението на моя док да не приемам. Следя си показателите и докато всичко е ок ще се въздържам от тях и ще наблегна на плодовете и зеленчуците. А и не всички добавки са подходящи в комбинация с някои лекарства, които взимам.
Стана дълго, извинявам се.


*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #31 -: Октомври 03, 2011, 11:46:16 am »
Привет и от мен. Като сте заговорили за раждане, да взема да сложа списъка че отдавна не съм го публикувала, да видим кой къде е по ред :)

А колкото до планово секцио / нормално раждане - мен започва много да ме е страх от нормалното раждане, но каквото такова - тук (в Англия) няма опция "планово" секцио, така че няма място за избор ... Но дори и да имаше, не мисля че бих била компетентна да реша в дадения момент (да не говорим предварително) кой е най-добрия подход - както някои момичета казаха вече по-горе, понякога нещата се случват твърде бързо и най-важното е докторът/екипът да са на място.

Ето и списъка. Ако има пропуски казвайте :)



preggo preggo preggo preggo preggo

Октомври
Angelina – 23.10.2011
mgstra – 26.10.2011
kotaranata – 27.10.2011

Ноември
цигу – 03.11.2011
Bobi78 – 07.11.2011
Rejna – 08.11.2011
silvia29 - 10.11.2011
Mally – 11.11.2011

Декември
Tonita80 – 02.12.2011
ra4ko75 – 04.12.2011
Мишле82- 27.12.2011
КЪДИ -28.12.2011


2012

Януари
koala – 02.01.2012
*rina – 08.01.2012
krisi1812 – 10.01.2012
vaci – 12.01.2012
malkave6tiza – 20.01.2012
Гальонди - 26.01.2012
siska81 – 30.01.2012

Февруари
gergana: -) – 08.02.2012
bebs_y – 16.02.2012
niki75 – 24.02.2012

Март
katrin_sl – 20.03.2012
danielska_81 - 21.03.2012

Април
Stela32 – 9.04.2012
anichka.bs - 14.04.2012

Maй
Krisi88 – 13.05.2012

« Последна редакция: Октомври 03, 2011, 11:48:00 am от vaci »


Re: Тема на бременните №78
« Отговор #32 -: Октомври 03, 2011, 12:00:25 pm »
Моята най-добра приятелка един месец не се пазиха с приятеля си и сега е бременна. От вчерашния резултат на ЧХГ май с близначета (малко над 700 е). Сега е в 4г.с. и съм й казала в 7г.с. да отиде на преглед, хем да чуят пулса. Много се вълнувам. Сега на сватбата и булката и кумата ще са бременни  :lol: Още преди 10 години бяхме се разбрали която се омъжи 1-ва да е кума на другата и ето, скоро ще дойде този момент :) А приятелят й е извън града и още не знае новината, само аз ...
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #33 -: Октомври 03, 2011, 12:53:05 pm »
Хехе само ти и половината форум  :P Да й е честито, да е жива и здрава и тя и бебето/ бебетата  :)Весела бременна сватба  :)

Re: Тема на бременните №78
« Отговор #34 -: Октомври 03, 2011, 13:00:33 pm »
от близките й само аз знам ;)
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #35 -: Октомври 03, 2011, 13:16:56 pm »
Аничка, честито на приятелката ти. Само за информация - моето ЧХГ беше 400 и бях бременна с 4 ембриончета.
Мен утре ме приемат в болница за серклаж. Така не ми се влиза, но няма как, уж е за добро.За капак, от вчера започнах да се разболявам. Пия парацетамол, осцилококцинум, хомеожен 9, чайчета и бульончета. Та се замислих за Биозин мама. Ще се консултирам утре с лекарката ми, дали да си го взема, въпреки бременните витамини.
Относно раждането, аз винаги съм си мислила, че ще раждам нормално, но когато разбрах, че съм бременна с близнаци, не ми и мина през главата този вариант. Лекарката ми го потвърди, че раждането ще бъде секцио. Малко ме притеснява това будно състояние повреме на операцията и може би ще бъда с пълна упойка.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #36 -: Октомври 03, 2011, 13:51:46 pm »
А моето ЧХГ на 14-ти ден беше 359 и после стремтлаво тръгна нагоре, но бебето е едно. Май няма точни правила и данни, въпреки таблиците.
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #37 -: Октомври 03, 2011, 13:54:25 pm »
На прегледа ще се разбере, забавно ни е колко са, тя си забременя естествено от 1-вия опит, но в рода им имат близнаци и затова шанса е голям. Колкото и да са много ни е весело и се радвам, че не мина през моите трудности, докато забременее.
*
Re: Тема на бременните №78
« Отговор #38 -: Октомври 03, 2011, 14:01:34 pm »
Katrin, не се притеснявай че ще си будна. Щом аз изкарах операцията будна, значи всеки ще я преживее. :-) :-) :-)
Имай предвид, че в началото на бременността като ми взимаха кръв ми стана лошо и тупнах от стола :-) и аз като ми казаха секцио се шашнах малко дали ще "преживея" операцията :-D  ама я оживях ;-)
П.П. През целия си живот само един път съм лежала в болница, и то като дете, че си пукнах главата.


Re: Тема на бременните №78
« Отговор #39 -: Октомври 03, 2011, 14:14:48 pm »
Здравейте, сладуранки. И в моя, и в на милото ми рода има близнаци и всички бяха сигурни, че и аз ще съм така. Да но лекарят ми каза, че е само един плоден сак.