0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Детски стаи
« Отговор #60 -: Септември 22, 2011, 22:24:01 pm »
Инке, от Домко са. Има много видове. http://domko.com/products/stickers/5022-spirit-minifun.html И изнанадващо добре издържат на няколкократни разлепения и залепяния, понеже малките на няколко пъти ги свалиха.

Силвичка, прекрасна стая!  :)
« Последна редакция: Април 01, 2012, 08:18:20 am от cygnus »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Детски стаи
« Отговор #61 -: Септември 22, 2011, 23:01:07 pm »
А ние преди малко се върнахме от Икеа. Вече искам да сменя детската стая на децата с нова:)
Не се шегувам, направо съжалявам, че поръчах леглата:)
И да ви кажа, това е най-хубавия, голям безплатен детски кът:)))))))))))))) Никол беше със зачервени бузи от щастие и не смогваше къде по-напред да пипне:):) Има страхотни неща.
Ще се възползвам:)
Страхотни стаи.
Цвети, стаята на Мона и Тони е уникална.
Re: Детски стаи
« Отговор #62 -: Септември 23, 2011, 01:28:22 am »
Кога обзаведохте детските стаи? Защото ние мислим за първо време само кошчета да купуваме, в стаята има маса, секция, в която ще сложа дрешките, а по-нататък да я обзавеждаме за децата. Това е фирмата, която сме харесали - http://www.ferrimobili.com/
« Последна редакция: Септември 23, 2011, 01:31:30 am от anichka.bs »
Re: Детски стаи
« Отговор #63 -: Септември 23, 2011, 15:13:41 pm »
Да се запиша и аз в темата , та да я следя-аз лично ще обзавеждам детската стая напролет, когато детенце ще е на повече от 1г и половина, а кога тя ще ми позволи да я преместя е друга тема:)Засега съм се спряла на този вариант http://shop.yavor-bg.com/showimageprod.php?id=3486&typeS=big, но не съм съвсем категорична :)
[/url]
Re: Детски стаи
« Отговор #64 -: Септември 23, 2011, 17:00:14 pm »
Благодаря за отговора! Ще се посети Домко-то.А ИКЕА е в програмата за утре, че в каталога им има едни страхотни на вид мишки по 1.99...Да видим дали ще се заселят у нас!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Детски стаи
« Отговор #65 -: Октомври 02, 2011, 12:04:28 pm »
Страхотна детска стая! Браво на дизайнерката  :balk_47: Много, много ми хареса! И аз в момента съм в ремонти и подреждане, но на бебешка стая, не на детска и понеже почти се отчаях, че ще намеря килим, който си представям, бих искала да те попитам твоите откъде са. Просто са точно такива, кавито търся. Ще съм ти благодарна, ако споделиш   :)

На всички малки и големи ученици - успешен старт!
Лиде, и на теб успех с презентацията!

Ултра, направо шапка ти свалям, не ти е лесно изобщо. Леки и безпроблемни предвижвания и занапред :)

С интерес гледам и аз вариантите ви за детските стаи. Нашата е много мъничка, освен това е и с много чупки от присъединяването на тераса и това я прави още по-трудна за обзавеждане. На този етап съм опитала да оползотворя на максимум пространството, но след някоя друга година, като дойде училището, хич не знам къде ще съберем и по-големи легла, и бюра, и дрешки, и играчки. Иначе, живот и здраве и трето дете искам :lol: Симона ми е обещала да го вземе в своето креватче :)
Хубавото на Симоненото легло е, че е разтегателно на дължина и може да се ползва като 1.40, 1.70 и 2м дълго, само дето просто няма накъде да го разтегнем.
Решетка за нея все ще купувам и уж временно й слагам с тази цел дългата ми възглавница за бременни, но май с нея ще си останем, не сме имали инциденти.
А кошарката на Тони (която той не ползва!) се продаваше с нещо като предпазна ниска решетка, която да се сложи след като се махнат големите решетки.
Ето го нашето миниатюрно детско царство:


*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Детски стаи
« Отговор #66 -: Октомври 02, 2011, 22:14:49 pm »
в Икея ги има в момента тези килими,видях ги преди седмица като ходихме!
<br />
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Детски стаи
« Отговор #67 -: Октомври 02, 2011, 22:35:38 pm »
Ние поръчахме мебели от тази фирма и съм много доволна. Качествени, с голяма възможност за избор на комбинация от цветове. Фирмата прави доставка до дома.
http://www.avmebeli.com/

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: Детски стаи
« Отговор #68 -: Октомври 02, 2011, 22:48:47 pm »
Pumba, подобни килими можеш да видиш тук http://kilimi.bg/?page=carpets2&cat=1.100% вълна са,ръчно тъкани,  ако не си от София, доставят с куриер до дома.
Re: Детски стаи
« Отговор #69 -: Октомври 03, 2011, 10:00:15 am »
Кога обзаведохте детските стаи? Защото ние мислим за първо време само кошчета да купуваме, в стаята има маса, секция, в която ще сложа дрешките, а по-нататък да я обзавеждаме за децата. Това е фирмата, която сме харесали - http://www.ferrimobili.com/
Аничка, би ли споделила от къде смятате да купувате /поръчвате/ мебели на тази фирма?
Re: Детски стаи
« Отговор #70 -: Октомври 03, 2011, 12:06:52 pm »
Сигурно разходка до Италия с колата. Аз обожавам тази страна и може да се разходим до там. Преди това по телефона ще се разберем за цената на даден модел, ако не ни хареса цената ще търсим механизми на Хефеле или други фирми и мъжът ми ще поръча да му нарежат плоскостите, а той ще ги сглоби. Но това ще е в по-късен етап, за момента не искам да влагам средства в бебешка стая. Само кошарки и има едни гъбчести подложки, като пъзел са, ще ги наредя върху паркета, че дървото пази топлина, но лаковото покритие е студено. Не обичам килимите, много прах задържат. У дома съм изхврърлила всички килими, от дете ги мразя, като се вдигне прах и почвам да кихам.
Re: Детски стаи
« Отговор #71 -: Октомври 03, 2011, 12:40:40 pm »
Здравейте,от това което можах да видя стайте са прекрасни :).
 Но доста от снимките не се виждат :(.
Мисля че идеята за отделна тема за снимки е прекрасна,неможах да намеря,ако има може ли някой да ми даде линк  :).
 
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Детски стаи
« Отговор #72 -: Октомври 03, 2011, 15:38:36 pm »
Силвичка, благодаря!
Pumba, подобни килими можеш да видиш тук http://kilimi.bg/?page=carpets2&cat=1.100% вълна са,ръчно тъкани,  ако не си от София, доставят с куриер до дома.
*
Re: Детски стаи
« Отговор #73 -: Октомври 04, 2011, 10:25:58 am »
Дами, то въпроса не е 100% по темата, но тук ми звучи най-подходящо :-)
Ползва ли някой от подложките-"пъзели", вместо килимчета? Има ги в Джъмбо, предполагам и другаде. Исках да купя за пухчо, защото и аз недолюбвам килими, а на него вече му е тясно да се въргаля на моето килимче за гимнастика, за бебешкия фитнес да не говорим; одеалца и т.н. не помагат - мнооого рита и те за нула време стават на топка под него :-) Та изпратих баба му на пазар, но тя не посмяла - на етикета на "пъзела" пишело, че било за над 3г възраст, т.к. било от екструдирана пластмаса и можело да се откъртят парченца, които вечно гладния Кай да хапне. Пък аз нещо не си спомням материала да е толкова порест...
*
Re: Детски стаи
« Отговор #74 -: Октомври 04, 2011, 10:34:04 am »
Надин, аз не съм им привърженик, първо защото се разглобяват, а незнам дете, което сяда и седи мирно. Второ наистина може да се отчупи парче, особено от дете, което гледа да захапе всичко.
Незнам защо сте против килимите, но за мен това е най-добрата изолация.
У нас в спалнята-детска съм сложила върху ламината от тези едновремешните тъкани бели вълнени одеала и отгоре техния килим с улици. Откак го взехме този килим, мога да ги накарам да седят там, голям кеф им прави да си карат колите из града. Малкото килимче не задържа никакви боклуци, защото е без косъм, а другото си е естествена вълна. Нито алергията им се обостря, нито астмата.
*
Re: Детски стаи
« Отговор #75 -: Октомври 04, 2011, 11:04:40 am »
В момента сме в 2стайно апартаментче; спалнята вече е пълна с нас и пух, остава малко място на пода в хола; изобщо не става за килим, само ще събира прахоляк. Затова ми трябва нещо временно за въргаляне върху му - одеалце, било то и с колички, все още няма изобщо да го заинтригува... освен ако не е от картофено пюре/АМ :-) Като дойде време за детска стая, нещата ще са съвсем различни, но няма да е веднага
*
Re: Детски стаи
« Отговор #76 -: Октомври 04, 2011, 13:04:46 pm »
Надин и аз недолюбвам килими и нямам нито един такъв... Отделно, че Дани успява да се изтъркули от всякаква покрита площ върху непокритата за секунди. Като бяхме на море, застлах 3 хавлии с размери на чаршаф за спане една до друга и за по-малко от минута се беше "класирал" върху пясъка вече. Купих една надуваема лодка и го "арестувах" в нея, иначе трябваше да вадя пясък от всичките му отверстия  :lol:
Такъв пъзел за какъвто говориш - купих от "Джъмбо", но с цел да слагам няколко парчета от него под краката му, когато скача в бънджито бос. Халтава работа да ти кажа - като се тръсне няколко пъти отгоре и това чудо се разкоства, а има доста елементи в него. Като му гледам материала - още не може да го изяде, но не е ясно докога няма да може..

Препоръчвам ти да вземеш за Кай това: http://www.levbg.com/product_info.php?products_id=3678  На мен ми го подариха, още когато Дани беше на 4 седмици. Признавам, че тогава "не го оцених по достойнство", ами си рекох наум, че е поредната "бебешка чекня" от която няма особена нужда  :oops: През последните 4 месеца - е едно от най-ползваните неща в къщи, супер доволна съм.
Облицовката е текстилна, а бордът на басейна е надуваем и се вкарва в текстилната част, посредством цип, който е по цялото дъно /от външната страна естествено/. При нужда - можеш лесно да свалиш текстила, да го метнеш в пералнята и хайде пак при бебо. В този басейн, бебето си стои на меко, топло, оградено е отвсякъде т.е. не трябва все да са ти в него очите... Щом имаш малко място у вас, когато Кай не е вътре, просто можеш да го изправиш до някоя стена и да е не ти се пречка. Аз не го прибирам, ами го ползвам и за кош за играчки "по съвместителство". Диаметърът е 100см. /външният ръб/.
« Последна редакция: Октомври 04, 2011, 13:20:45 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Детски стаи
« Отговор #77 -: Октомври 04, 2011, 13:40:13 pm »
относно килимчетата-пъзели - не купувайте! направени са от материал, който е вреден не само при дъвкане (което много често бебетата правят), но и при продължителен контакт с кожата. още преди 4 години писах за това тук, след като прочетох съобщение на сайта за опасни и вредни стоки към Европейската комисия.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Детски стаи
« Отговор #78 -: Октомври 04, 2011, 13:58:21 pm »
тези пъзели ми харесаха като гледах снимки от детски център в Чикаго преди известно време. Е, там всички в центъра бяха бебета и се разхождаха на такива постелки. После като видях, че ги продават в Кауфланд и Джъмбо много се зарадвах, иначе щях да ги поръчвам да ми ги доставят. За да не се разглобяват има лепило.
*
Re: Детски стаи
« Отговор #79 -: Октомври 04, 2011, 14:31:58 pm »
Жбрули, супер, това изглежда идеално за наличното пространство!
Добре, че Джам чете и пише повторно и потретно!

Аничка, няма как да знаеш какво си видяла на снимките от Чикаго и колко общо има то наистина с това, което продават в Джъмбо; в края на краищата в самото "Джъмбо" си пише, че не е за бебета - вероятно не е напразно. На външен вид може да е точно, а на изпълнение - съвсем различно. А и лепилото изобщо няма да ти помогне - не виждам как ще накапеш с "Капчица" например няколко десетки метра обиколка на парчетата; да не говорим, че баш лепилото не е сред полезните бебешки храни :-) Живот и здраве, като ти дойде време да купуваш, провери пак, за всеки случай.