0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Детски стаи
« Отговор #40 -: Септември 17, 2011, 07:57:43 am »
jam, снимай тези етажерки да ги видим.
Друго решение да е прибрано и да са достъпни например са играчки, които събират други играчки. У нас например това са един самосвал, една количка за инструменти, а куклите са в дървените къщички, които вие им подарихте преди няколко години за рождения ден. Лично за мен това са най-красивите им играчки, сигурно и защото са от много специални за мен хора подарък  :bighug:
Също мисля, че такава функция на съхранение могат да имат играчки пазарски колички, бригадирски колички - бързо се събират вътре, бързо си ги намират, мобилни са по отношение преместване на част от играта в друга стая и обратно. Иначе кошовете за играчки, поне които тук се продават много се късат. Няколко от стените им са едни фини мрежички дето се късат от най-малката неравност на някоя играчка. Сега съм събрала например в една пластмасова прозрачна кутия от домашни потреби всички кубчета, релси и т.н "строителни" материали.
« Последна редакция: Септември 17, 2011, 08:00:35 am от cygnus »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Детски стаи
« Отговор #41 -: Септември 17, 2011, 08:14:40 am »
Изключително щастлива съм, че с моята питанка за легло сандвич,
извадих духа от бутилката в тази дискусия, която е така полезна! :P

Страхотни идеи, фантастични неща!Браво и благодаря!

Стефи, кашоните ги потребяваме също за такива цели,
но щом останат празни, Калина ги превръща в кораб и с три игри стават на
съставните си части и няма време да ги направя красиви!
Но качването им високо е добра идея!
И още, цветната етажерка от къде е, имам спомен за подобни столчета и масичка...
сякаш СОМО ми бе казвал някой?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Детски стаи
« Отговор #42 -: Септември 17, 2011, 08:26:37 am »
За дребните играчки съм купила от пластмасовите шкафове с чекмеджета (които по принцип са за кухня) и сме залепили картинки на тях. Уучудващо за мен колко много буклуци могат да съберат. А за по-едрите използваме кашон и кош, но си е лудница като цяло у нас. Най-едрите, понеже са много и по две, засега ги прескачам. С новото легло се надявам всичко да успея да прибера.
Re: Детски стаи
« Отговор #43 -: Септември 17, 2011, 09:36:53 am »
...Малко ми е нестандартна идеята, като площ заема колкото 2 легла под ъгъл, но не плътно прилепнали едно до друго. И двете легла са на по-високо ниво (може би около метър от земята).

Мими, тук може да погледнеш точно за такива идеи http://www.maxtrixkids.com/mid-loft.html и http://www.maxtrixkids.com/low-loft.html
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Детски стаи
« Отговор #44 -: Септември 17, 2011, 09:45:01 am »
Мише, етажерката и кутията за от COMO, имаше и масичка със столчета, но много малки и афиф  ми се сториха столчетата от тази серия:lol:

Леглата за кукли също вършат страхотна работа като кутии за играчки, но в къщи, особено Елена много се забавлява след като всичко е прибрано в 3 коша за играчки, 2 кукленски легла и шарената кутия, да отиде и да извади всичко, така че у нас е обратно. Когато всичко е потредено е най-интересно да се разхвърля :lol:
*
Re: Детски стаи
« Отговор #45 -: Септември 17, 2011, 09:47:30 am »
Благодаря, Мармотче.
Аз вече съм си нарисувала това, което мисля, че ще е най-удачно за нас, защото трябва да са 2 легла и сега мога да ги сложа единствено под ъгъл. А и най-вероятно няма да са по-високи от метър. Като знам колко сме се били със сестра ми на нашети двуетажно и колко сме падали, не ми се мисли какво ще е с 2 мъжки у нас.
*
Re: Детски стаи
« Отговор #46 -: Септември 17, 2011, 09:53:02 am »
Много хубава и полезна тема се получи  :D
Аз се надявам някой ден да имаме наше жилище и Диляна да си има собствена стая, но засега това са само мечти  :)

Спим в една стая, имам някои идеи да й направя неин кът, но ще видим, трябва да е без дупчене и цапане по стените, ще го мисля някак  :?

Аз нали много обичам да правя от нищо нещо, ето какво съм направила  :)

Кутия за играчки /от по-голяма играчка/, облепена с опаковъчна хартия с весели детски мотиви  :) Стигаше ни за по-дребните играчки, наскоро й купих и кош за играчки от магазинче за левче с формата на пате  :)




Кутийка за фибичките и ластичетата й, като съм използвала кутийка от клечки за уши, облепена със стикери и декорирана с брокатено лепило. Получи се това:
« Последна редакция: Септември 17, 2011, 09:56:27 am от Eли:) »
*
Re: Детски стаи
« Отговор #47 -: Септември 17, 2011, 10:14:58 am »
не знам как е при вас с прибраните в кутии, чекмеджета, кашони и ракли играчки, но при нас, невидимата играчка не е играчка и не съществува.

Антон е още малък и е по-скоро на тази вълна, дето Стефи разказа - що е прибрано, да се изсипе на земята :lol: Но Симона много добре знае в коя кутия какво е прибрано, а и така (нядавам се! :))придобива някакъв навик да прибира нещата по местата им.
За легото например (това е може би най-любимата им игра) - понеже са много дребни части, а и постоянно купуваме допълни фигурки и части, не си представям да са смесени с другите играчки, много по-удобно е в отделна кутия.
Обаче гледам да следвам принципа - което е за игра, да е на достъпно за децата място. Затова кутиите с легото и кубчетата са пъхнати под леглото - Мона без проблем си ги вади и прибира. А високо върху гардероба съм сложила кутии, в които прибирам сезонни дрехи и завивки.

Сега, сигурно ще ми се смеете, но при нас:
легото и други кубчета са във въпросните кутии на колелца под леглото
меките играчки са в един текстилен кръгъл кош
пластмасови и по-обемни играчки са в голям плетен кош на колела
на скрина стоят по-малки плетени кутии без капак за дребни играчки - разни малки колички на Тончо, миниатюрни фигурки тип Смърфовете и подобни

Просто имаме много неща, разположени в мъничка стая и единственият начин да остане свободно пространство, е да има някакъв ред.

Друг принцип, който се опитвам да следвам, е да огранича безразборното купуване на всякакви играчки и джундурии. Има една граница на достатъчност, оттам насетне ги зариваме децата с излишни неща.
*
Re: Детски стаи
« Отговор #48 -: Септември 17, 2011, 11:50:00 am »
Стефи, и  на мен много ми хареса етажерката с книжките, представих си ви как четете книжка на диванчето :) Освен в Комо, съм виждала подобни и в Биг Шоп (немските магазини). В твзи магазини също има много интересни неща за детската стая, лошото е, че нямат регулярни доставки, а е на късмет. Забелязала съм, че варненските им магазини са по-богато заредени, предполагам, защото складовата им база е във Варна.
http://www.bigshop-bg.com/ в продукти/за вашите деца
« Последна редакция: Септември 17, 2011, 11:52:43 am от tzvetenze »
*
Re: Детски стаи
« Отговор #49 -: Септември 17, 2011, 12:55:00 pm »
Мими, Дидо има 2ма приятели - дъводелци, вуйчо му също се занимава с това от години. Ако искаш, може да му кажа да ги попита, дали биха се съгласили да ви направят леглата  :) За вуйчо му не съм много сигурна, че ги заливат с поръчки, но не пречи да го попитаме.
Единия от приятелите му работи заедно с вуйчо му постоянно, третият е готвач в Хепи, но си има работилница у тях, също е много добър. Даже щеше да ни прави като неговата кошара /която страшно много ми беше харесала/, но като стана така, че имаше откъде да вземем, не я направихме.
Та ако решиш и когато решиш ми кажи  :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Детски стаи
« Отговор #50 -: Септември 17, 2011, 14:33:53 pm »
Продължавайте да си показвате стаите и разни хитринки за прибиране на играчки, а аз ще си "крада" идеи и ще правя планове за детска. Тази година нищо не правихме по нея и си е абсолютен склад. Но нашия тати все някога ще я изолира и ще смени дограмата. То че няма да изхвърля всичко от нея няма ама все пак .... Ще ми се да освежа дървените мебели - фурнир някакъв, не естествено дърво. Да налепя нещо по-свежо и цветно по трикрилния гардероб, който стига до тавана. Да махна тъпите стъкълца от раклата на леглата и библиотеката. Не знам по каква точно мода са правени, но мен ме докарват до тих бяс всички тези витринки и витринчици. Искам и да разкарам едното легло. И да махна 765555543-те пласта боя от дюшемето. И изобщо ... май много искам. Но си знам стоката и ще си го обработвам отрано и ще искам 200 неща, та да възприеме идеята и да се съгласи на 100 :lol:.
Ей не е лесно с човек който от как се е родил живее на едно и също място с едни и същи мебели.
« Последна редакция: Септември 17, 2011, 14:35:43 pm от Pesheck »
Re: Детски стаи
« Отговор #51 -: Септември 17, 2011, 17:51:54 pm »
Ели, прочетох че имащ познати дърводелци.Аз си търся някой да ми направи скрин за детските дрехи, няма да има къде да ги слагам. Евентуално ако останат парички, може и втори, за коридора, няма да е излишен, а в коридора има място. Също така и една етажерка над скрина.
Ако можеш, дай координати, ще ти бъда благодарна.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Детски стаи
« Отговор #52 -: Септември 17, 2011, 18:12:53 pm »
Джам, и при нас е същата фаза, затова баща им им е купил една етажерка, която сега е побрала дамските играчки :lol: Ето как изглежда, предполагам, че ще е лесно да се напарави и от подръчни материали.

Кутиите са от някакъв мек материал, на дъното е по-твърдо, за да се задържи. Закрепени са на принципа на шкафчетата за обувки. Така хем са прибрани, хем са на видно място. Каквото й душа сака си вади и връща обратно :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Детски стаи
« Отговор #53 -: Септември 17, 2011, 20:08:24 pm »
Ели, много ти благодаря! Естествено, че искам да питаме. Предполагам около рожденния им ден ще ги поръчаме, но до тогава трябва да съм се ориентирала колко ще ми струва и кой може да ги напрви. Смятам да си направя проект с точни размери, че сега само с молив съм си скицирала идеята. Мога да ти дам копие като съм готова и да разпиташ.
Тук отзад се виждат нашите шкафове за дребните играчки:
*
Re: Детски стаи
« Отговор #54 -: Септември 18, 2011, 22:43:33 pm »
извън темата за стаите, но във връзка с рубриката "направи си сам", вижте какво измайсторих току що. Извинявам се за лошото качество на снимките :oops:
Това са фиби от един стар цип, който изнамерих преди малко, копчетата също са различни, но това имаше в наличност :lol:
*
Re: Детски стаи
« Отговор #55 -: Септември 22, 2011, 09:45:29 am »
още едно "произведение на изкуството" от снощи :wink:
*
Re: Детски стаи
« Отговор #56 -: Септември 22, 2011, 09:58:04 am »
 :balk_21: за манекенката  :D
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Детски стаи
« Отговор #57 -: Септември 22, 2011, 10:10:13 am »
Ох, Стефи, красота! Прекрасна е манекенката, е и панделката е хубавка  :lol:
Re: Детски стаи
« Отговор #58 -: Септември 22, 2011, 17:09:32 pm »
Ето я и нашата стаичка  :)


Леглото е комбинирано, отгоре има и кошара, но госпожицата спи още при нас и кошарата е в спалнята. А имах навремето едни мераци като стане на 1г. да я отделям, ама си останах само с мераците ... :D
Re: Детски стаи
« Отговор #59 -: Септември 22, 2011, 22:20:30 pm »
Страхотни стаи и идеи!
Аз имам въпрос към Cygnus:На вратата на вашата стая има налепена една  джунгла с жираф, палми и такива неща.Откъде е купена?
Аз вече няколко пъти купувам апликации и неща за лепене от Джъмбо, но  те или не залепват добре или  биват отчоплени за секунди...
По въпроса с направи-си-сам - сайта на Крокотак - има страхотни идеи и шаблони.
http://krokotak.com/

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.