0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Детски стаи
« Отговор #180 -: Април 08, 2014, 17:12:04 pm »
Пердетата плътните, които си бях намислила са по-тежки така да се каже! Мислех ги за нашата спалня. А за детска ми е ясно, че има страхотни и мога да измисля аз  :wink: Само пари ми дай  :lol:  :lol:  :lol:

Печката с дърва ни беше ? в началото, но малкия така или иначе е свикнал с нея - нито пипа, нито се опитва. Знае, че пАри и там пипат само мама и тати. Та от тази гледна точка - не пречи. Другия ? - прахоляка???? Ами то у нас врати никога, ама никога не се затварят / даже съм си мислела да ги махна нацяло/, но се въздържам заради някога, когато пристигнат гости. Другото е, че тръбите за печката минават през всички стаи и коридора  :wink: Абе, отвсякъде се топлим ние - даже в излишък имаме топло  :lol: и топла вода даже  :lol: Нищо, че е обиколен с тръби - водни и въздуховодни апартамента ни  :oops:

Хол няма да имаме вече в апартамента! Имаме вила на 25км от Бургас с голееееееееми стаи. Там ще е "банкетната"  :lol: Пък и повод да не си каним особено много гости вече  :lol:
Кухнята ми е всекидневна, в която можем да се поберем 8 и при по-голямо желание и 10 човека. Та се прощавам с хола. Това за мен е едновремешната стая, в която се влиза само по празници, т.е. по 2 пъти в годината  :lol: Макар че в мамината къща не се получаваше така, щото хола беше преходен и си беше обитаем до дупка!

Ники, не те разбрах нещо май  :oops: Искаш да кажеш, че по-голямата стая ще е по-добре да е детска ли?

Спалня с хол в една стая не става, щото идва малко мястото. Така бяхме в гарсониерата навремето, но леглото ни тогава беше персон и половина, а сега имаме голяма спалня. и като добавим печката - не става просто.

Но май ако стане по-голямата стая детска, евентуално при "поява" на повече гости може да се използва за хол - еднократно де  :wink:, защото за сега ще има детско легло, един диван и малка холна масичка + секцията, която ми е в хола сега, но става и за детска стая!

Големи разсъждения, малиииииии  :lol:  :lol:  :lol:
Продължавайте с включването. Помагате ми да стигна до крайното решение  :lol:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Детски стаи
« Отговор #181 -: Април 08, 2014, 20:53:23 pm »
Повдигам стара тема, но да не пускам нова  :wink:
Чела съм я, а сега я препрочитам  :lol:

Ще отделяме Злато в отделна стая. Идеята ни беше да правим хола - спалня, а спалнята да стане детска. Хола е по-голямата стая - 3,5-5м, а сегашната спалня е 3,5-3,5м. В хола имаме печка с водна риза и почти парна централа  :oops:, която вероятно няма как да бъде скрита изцяло! Та уж да не е печката в детската мислехме да направим по-голямата стая спалня и даже вече си бях избрала тапети за спалнята, когато моя мъж снощи ме вкара отново в размисъл: Дали все пак не направим хола - детска, че е по-голям! Нищо, че печката ще остане при него.
Мебели засега няма да сменяме, ще ги поразместим. Та, ако направим по-голямата стая детска - даже няма да местим секциите  :wink:  - само детското легло.

Но имам някакви въпросчета, върху които размишлявам в момента:
1. Дали няма да му е голяма стаята като за начало. Имам пред вид да го е страх  сякаш  :oops: По-малката да ми изглежда по-уютна за само дете!
2. Бях си намислила едни плътни пердета за спалнята/бившия хол/, които ако стане детска няма да пасват......Щори алуминиеви не искам, защото трудно се почистват, а все пак в тази стая ще има печка с дърва.
Ако някой има идея за щори, които лесно да се поддържат - приемам идеи! От тези вертикалните текстилни също не искам - и те са играчака - да ги "разопаковаш", за да ги изпереш :oops: Малко съм мързел май  :oops:  :lol: Искам самопочистващи!Хахахаха

Извинете за дългия пост, но просто си разсъждавам на глас /на комп  :wink:/
Та имам няколко дни. Утре ще ми шпакловат тавана и после трябва да реша все пак!
Щори лесни няма, но има по-трудни и по-малко трудни за поддръжане :-). Има широки щори, които изглеждат като дървени ( има и дървени, и изкуствени) които с поддържат по-лесно, в смисъл, че бърсането на порах еп о-лесно. Но пак, ако е отворено ще е многог прашно. Иначе 5см е широка всяка летвичка. Аз такива сложих на моите деца, защото пердета не искам, че събират прах,но тук почти прах няма.

За стаите - вие сте двама, той един ( и малък)- за вас мисля, че е редно да е по-голямата стая ;-).


  
*
Re: Детски стаи
« Отговор #182 -: Април 08, 2014, 21:12:44 pm »
Римски щори, тип японска стена, да се захващат за прозорците така, че да се свалят лесно, да нямат твърди части и да се перат в пералня  :D
Re: Детски стаи
« Отговор #183 -: Април 08, 2014, 21:42:52 pm »
На тия римски щори попаднах днес, та ще ги поразгледам по-обстойно! Не знам обаче имат ли твърди части по тях и колко, ако имат? Дали могат да се махат и да се перат в пералня? Все въпроси за разгадаване  :wink:
Но маже и със завеси да се снабдя - май ми се ще сякаш  :lol: То прахоляка иначе е не само по завесите, ами и в мебелите, матраците.........Завесата поне ще я изпера лесно и пак ще я нахлузя  :wink:

Такаааааа - продължавам с разсъжденията си:
Май клоня към детската в хола  :wink: /по-голямата стая/!
Защо? Ами първо, защото след 2-3 години като започне да си кани гостенчета - ще им е по-широко и второ /пак за нас мисля :wink:/ все пак, ако решим на някакъв празник да се съберем повече хора, ще има място да се сложат една-две маси и столове и така да "спасим положението". А ако е нашата спалня там в тази стая - няма да има как да се сложат маси, защото няма да има място  8)
*
Re: Детски стаи
« Отговор #184 -: Април 09, 2014, 10:07:24 am »
barbaron0708 , щом кухнята ти събира 8 човека, няма какво да го мислиш, давай на детето голямата стая ;). Аз изхождах от моята мини кухня, 9 квадрата, дето 4 човека могат да седнат само ако масата се обърне по диагонал и всичко тогава ми ставаше на една ръка разстояние буквално ;). За това и когато имахме гости все ги събирах в хола, а в кухнята да седнем четиримата като семейство ни се е случвало 2 - 3 пъти. Сега на новото място имам трапезария и нещата са различни, а кухнята пак е малка  :lol:.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Детски стаи
« Отговор #185 -: Април 09, 2014, 10:42:36 am »
Ники, не те разбрах нещо май  :oops: Искаш да кажеш, че по-голямата стая ще е по-добре да е детска ли?
Да, по-голямата е по-добре за детска стая. В кухнята ще посрещате гости, в спалнята ще спите. За детето остава стаята, в която ще прекарва все повече време, ще си кани приятели. Абе, по-голямата стая е за Злато и туй то  :P

Искала съм да напиша, че няма да му е голям хола за стая, ама за нещо друго съм мислила, та затова те обърках  :D

*
Re: Детски стаи
« Отговор #186 -: Април 09, 2014, 15:12:21 pm »
Барбаронче, аз съм сложила завеси в стаята на малкия (съвсем отскоро му е, има-няма 3 месеца) и съм напълно доволна - не виждам проблеми с прах и изобщо не ги мисля толкоз за пране и чистене. А се и влачат по пода (едно, щото аз така исках, и второ, щото не пресметнах правилно дължината, та обират доста паркета), и са светли (полу-плътни, дебел памук, като бял брезент, с големи шарени точки-цветя-спирали). И на цена излязоха идеално - към 40 лв с ушиването и всичките му там аксесоари дето не им знам името; взех си плата от ИКЕА, ползвах готовата широчина (май, много съм зле като стане дума за игли и конци...), за близо 4м прозорец.
Re: Детски стаи
« Отговор #187 -: Април 10, 2014, 12:06:31 pm »
Решено е вече - голямата стая ще става детска  :wink:
Само дето нямам компютър сега, че всичко е с краката нагоре  :lol:
За малко влязох тук от на тати компа и отивам до действаме! :lol:

Много благодаря за включването! Като сме готови ще пусна снимков материал  :wink:

За завесите ще мисля по-късно като се пооправим!
Re: Детски стаи
« Отговор #188 -: Април 11, 2014, 12:57:21 pm »
Да попитам за вашето мнение...какво мислите за детска стая за 14 год. момче и 2 год. момиче. - обща. В момента разполагаме с кухня, спалня и детска. Имаме две деца и чакаме трето. Малкото момиче сега спи в нашата спалня, а баткото в детската, но като се роди бебето се чудя как най добре ще е да се настаним...не ми харесва идеята за обща детска, особено с такава голяма разлика в годините, пък и пола, но засега нямаме възможност за друга къща.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Детски стаи
« Отговор #189 -: Април 11, 2014, 14:10:28 pm »
Dragony според мен постъпваш според възможностите и личното си усещане. Мои приятели живееха в гарсониера и когато второто бебе беше на път се преместиха да спят в кухнята за да остане стаята за децата, но с кухня 5-6кв надали е възможно.
*
Re: Детски стаи
« Отговор #190 -: Април 11, 2014, 16:04:15 pm »
Dragony :), много зависи и колко ти е голяма детската, не е ли възможно да се прегради, пък било то и с някаква декоративна решетка и така всяко дете да си има свой кът. И притеснителното не е пола а разликата във възрастта... ние с брат ми сме били винаги в една стая, но разликата ни е 2,5 г., так че сме били що годе на един акъл...

ето идеи:
« Последна редакция: Април 11, 2014, 16:58:56 pm от gery_k77 »


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Детски стаи
« Отговор #191 -: Април 11, 2014, 18:48:28 pm »
Ето и една идея за преграждане на детска стая от каталога на IKEA (на стр. 139 е). На мен много ми допада и е точно за деца с по-големичка разлика.

http://onlinecatalogue.ikea.com/BG/bg/IKEA_Catalogue/


Re: Детски стаи
« Отговор #192 -: Април 11, 2014, 22:34:48 pm »
Благодаря за идеите, не бях се замисляла за преграждане, а това е също идея. Даже си мисля, че нашата спалня може да стане детска, че е по голяма, и да направим някакво преграждане... osi_9
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Детски стаи
« Отговор #193 -: Май 08, 2014, 23:09:54 pm »
Най-сетне и ние си имаме детска по оригинално предназначние :) Толкова години беше склад, гостна, стая за гладене...





« Последна редакция: Май 08, 2014, 23:11:31 pm от rumyanau »



   La vita è bella
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Детски стаи
« Отговор #194 -: Май 09, 2014, 03:55:36 am »
Прекрасна стая,  :flower: Руми!
Галено синьо, много ми хареса! Целувки за " собственика"  :P
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Детски стаи
« Отговор #195 -: Май 09, 2014, 07:33:45 am »
Много хубава!
Re: Детски стаи
« Отговор #196 -: Май 09, 2014, 08:19:49 am »
Честито, Руми! Страхотна е  :D
Спи ли сам Мони вече в новата стая? И аз искам да отделям Жорко, но се чудя как да стане.
*
Re: Детски стаи
« Отговор #197 -: Май 09, 2014, 09:10:06 am »
Страхотна е стаята, Руми! :)
Честито на малкият юнак! :)
Врабчо, точно сега е момента да го отделиш, според мен!  :wink:
Стаси беше на година и 3-4 месеца, когато го оставихме сам да си спи в стаята! :)
*
Re: Детски стаи
« Отговор #198 -: Май 09, 2014, 09:27:10 am »
Благодаря, момичета :)

Врабчо, самичък спи :) Само някой стои при него докато заспи вечерта. Но всяко дете е различно, успех с Жорко :)

Преди спеше в нашата спалня в кошарката. Спеше си по цяла нощ, така че не очаквах проблеми с местенето. За една седмица всички се преместихме в детската - той в кошарката, ние на дивана. Идеята беше да свикне с новата стая. После го оставихме самичък през нощта. Даже мисля, че му е по-добре сам, защото иначе ние му вдигаме шум, като си лягаме, и понякога се разбужда.



   La vita è bella
Re: Детски стаи
« Отговор #199 -: Май 13, 2014, 16:49:44 pm »
Руми, много ви е красива стаята. Със здраве да си я ползва Мони.
<br />[link=http: