0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Интравагинална инсеминация.
« -: Август 16, 2011, 20:51:23 pm »
Здравейте, бих искала да попитам, дали някоя от вас е опитвала забременяване с интравагинална инсеминация. Става въпрос за следното: Мъжът ми не свършва естествено при полов акт и затова обмислям дали да не преминем към такъв тип инсеминация, мъжът дава семенна течност в стерилен контейнер, след което жената със спринцовка впръсква течността във влагалището. Той няма проблем да свършва така. Дали това наподобява нормален полов  акт и дали шансовете при този тип лична инсеминация са като при нормалния полов акт? Така поне, според мен, като опитаме няколко месеца, ще може да кажем като отидем при лекар при репродуктивна медицина, че сме опитвали, иначе не може да се констатира нищо. Колко време може да живеят сперматозоидите преди инжектирането във влагалището?
« Последна редакция: Август 16, 2011, 20:52:57 pm от silvana7878 »
*
Re: Интравагинална инсеминация.
« Отговор #1 -: Август 16, 2011, 21:03:19 pm »
Това е добро разрешение.
Ако се направи със стерилни контейнер и спринцовка веднага след еякулацията и във фертилните дни около овулацията ти, шансовете ви ще са като при обикновен полов акт.
Re: Интравагинална инсеминация.
« Отговор #2 -: Август 16, 2011, 21:14:31 pm »
Притеснява ме факта, че спринцовката няма да впръсне достатъчно навътре течността както при нормален полов акт, а и четох, че трябва да се внимава да не се инжектира въздух, а то сигурно все ще влезе някакъв въздух в спринцовката при внасянето на семенната течност. А и колко време ще издържи материала преди самото инжектиране? Дали някъде има информация във външна среда доколко живеят сперматозоидите.
*
Re: Интравагинална инсеминация.
« Отговор #3 -: Август 16, 2011, 21:33:44 pm »
Не съм срещала информация за времето, в което сперматозоидите преживяват в чаша/контейнер, сигурно зависи от стайната температура. (Във влагалището преживяемостта е някъде до 2 часа, после киселинността си казва думата.) Ако чакаш половин час, със сигурност няма да си помогнеш. Ако става дума за броени минути, според мен не е проблем.

Ако помислиш колко бебета са заченати с прекъснат акт и само капки семенна течност, надали имаш основание да се притесняваш дали течността е поставена правилно - важното е да е там. Но е добре да си дадете време - около година, както всяка друга двойка. Ако сте на норма и искате да стане в рамките на 3 месеца, по-добре не започвайте, само ще се изнервите.

За въздуха изобщо не бих се притеснявала, това не е венозна инжекция. И при обикновен акт във влагалището влиза въздух, със спринцовката поне можеш да го отстраниш предварително.