0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Почивка по НОИ
« -: Юли 06, 2011, 22:24:29 pm »
Здравейте, момичета!
Пускам тази тема, защото се нуждая от информация. От днес официално съм в отпуск и то само за две седмици. Останалото време от отпуската съм на разположение и не мога да отсъствам от града, но това е друга история.  :( Ходих до офиса на "Профилактика, рехабилитация и отдих ООД". От няколко години съм техен клиент и тодоволен. Но, днес, предвид късното ми отиване и екстреното искане за дата, ми направиха единствената възможна резервация - Сливенски минерални бани. От няколко часа ровя за ино, търся, чета и се ядосвам. Май почти ми е ясно, че изгорях с 30 лв за резервацията, но все пак ще бъда благодарна, ако някой от вас има прясно инфо. Предварително благодаря!

*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #1 -: Юли 07, 2011, 10:30:45 am »
Душе, аз не разбрах, какво точно инфо ти трябва. Ако това ти върши някаква работа, а и не си го чела още, ето:

http://www.bgholiday.com/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=21
*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #2 -: Юли 07, 2011, 10:53:45 am »
Душе, аз не разбрах, какво точно инфо ти трябва. Ако това ти върши някаква работа, а и не си го чела още, ето:
http://www.bgholiday.com/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=21
Благодаря за включването. Трябва ми информация от лично естество - някой да е ходил или негови близки и да има идея за условията, че ми се струва мизерно. Цяла нощ не съм спала, бясна съм на себе си, че се съгласих лесно да ми вземат 30-те лева, ама карай...

Re: Почивка по НОИ
« Отговор #3 -: Юли 07, 2011, 10:56:01 am »
 :( и аз търся инфо за гр.стрелча, условия, процедури, всичко... най-вече как да си сменя датата на резервация, защото тогава май ще ми дойде  :?

*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #4 -: Юли 07, 2011, 12:01:48 pm »
Душе, моето мнение е, че всички станции/хотели/ от ПРО са с добри условия, за разлика от останалите организации, но ти казваш, че си им редовен клиент, би могла да кажеш по-точно. Аз и за Бургаските си мислих, че са мизерни, но ми казаха, че условията били много добри.

Относно Стрелча, моите родители са ходили там, и са много доволни, аз също мислих, но се отказах в последния момент, че ми е много далеч, и ще ходя от 18,07 в Павел баня-някой ако има впечатления, да каже.
За смяна на резервацията, само на място според мен.
*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #5 -: Юли 07, 2011, 17:16:50 pm »
Сега, поред на въпросите - и отговорите!  :wink:
Първата ми почивка по НОИ беше в Стрелча и останахме много доволни от там. Даже мъжът ми настояваше тази година пак да отидем, защото вече ни познава персонала. За последно там бяхме през април 2010 година. Обикновено си почивам през април, но тази година програмата закъсня много и започна на 2 май. Та, сега единствената ми възможност е за Сливенските бани, но аз преди малко се обадих и отказах резервацията. А жената ми каза, че така или иначе съм я резервирала вече, да си помисля до утре.
Така, моят фаворит е Вършец от гледна точка на процедурите, а като цяло в Стрелча беше най-хубаво.
:( и аз търся инфо за гр.стрелча, условия, процедури, всичко... най-вече как да си сменя датата на резервация, защото тогава май ще ми дойде  :?
Не си сгрешила изобщо с тази резервация. Това е една от най-хубавите бази като цяло. Станцията е на три етажа, стаите са модерно обзаведени, има със спалня, а има и с две легла. В стаята има телевизор и хладилник. Но най-голямото предимство е течащата минерална вода в стаите. Единственият недостатък, според мен е, че в половината стаи няма тераса. Мисля, че това бяха стаите с изглед към вътрешния двор, т.е. спалните. Процедурите се спазват и се правят добре, храната е на поне 5-6-7 различни менюта. Градчето е малко, колкото едно село, но има всичко необходимо. Има и градски басейн за през лятото. В момента не се сещам друго, ако имаш въпроси - питай. Не знам дали можеш да си промениш резервацията, поне за тези месеци. По-добрият вариант е да ти изпишат лекарства и да си забавиш цикъла малко.
За Павел баня за санаториума точно нямам наблюдения, минавала съм покрай него, но не съм влизала вътре. Ходила съм в Павел баня, но в "Кавръкови" и в "Маркони". Градчето е малко, има и много частни хотелчета и квартири и евтини варианти за храна. Но в Павел баня ходят мои колеги от години. Там са най-добрите рехабилитатори.
Бургаските минерални бани са супер - процедури, минерална вода, кал, луга... Чудя се дали да не си остана тук, но има места след 1-ви септември.

*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #6 -: Юли 08, 2011, 16:32:03 pm »
...По-добрият вариант е да ти изпишат лекарства и да си забавиш цикъла малко...
Не ми звучи като разумен съвет към жена, която се опитва да забременее да си разбутва цикъла  :?.
*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #7 -: Юли 08, 2011, 21:29:12 pm »
...По-добрият вариант е да ти изпишат лекарства и да си забавиш цикъла малко...
Не ми звучи като разумен съвет към жена, която се опитва да забременее да си разбутва цикъла  :?.
На мен ми се е налагало да го правя в екстрени ситуации - когато бях абитуриентка, когато се омъжвах и още един път. Разбира се, след консултация с лекар.Цикълът ми се забави няколко дни и след това си продължи в нормалния диапазон. Но всеки може да прецени важността на ситуацията. Предполагах, че момичето иска да ползва ваните в Стрелча и за това си казах мнението. Другият вариан е тампон, н-р. В Стрелча не се правят процедури, подпомагащи и лекуващи стерелитет, за това не разбрах, че момичето цели към този момент забременяване. Извинявам се за това, че дадох мнението си. Така или иначе, малко се отклоняваме от темата и за да не спамим - спирам до тук. Темата е почивка по НОИ.

Re: Почивка по НОИ
« Отговор #8 -: Юли 08, 2011, 22:18:47 pm »
 :( хич не ми се иска да си пипам цикъла...  8O точно от нои душе ми предложиха стрелча за първичен стерилитет, незнам какво точно включват процедурите,  :oops: тампон само един съм слагала през живота си, малко ми е некомфортно... но ще го мисля. иначе лелката от нои каза, че базата била прясно ремонтирана, и много удобна -  8O каквото и да значи това.

*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #9 -: Юли 08, 2011, 23:36:03 pm »
mecinka, базата наистина е хубава, но аз ходих за последно през април миналата година. Ваните имаха нужда от ремонт, най-вероятно тях са ремонтирали. Аз бях след операция от извънматочна бременност - на мен ми бяха назначени вани,  гимнастика, електролечение и парафин.
http://www.bgholiday.com/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=14
А за тампоните, не се притеснявай, ще свикнеш, няма начин, щом искаш да ти правят вани. Иначе, тампоните, които правят в Кюстендил, Бургаските минерални бани и Поморие - за тях знам, че не трябва да си в цикъл. Но, най-добре звънни и питай директно лекарката в Стрелча. Звънни на рецепцията и искай да говориш с някой от двамата лекари - те са семейство. Обясни им с каква диагноза си и дали ще има проблем, ако си в цикъл по време на престоя си при тях. Желая ти ползотворна почивка!

Re: Почивка по НОИ
« Отговор #10 -: Юли 09, 2011, 21:24:13 pm »
 :D душе ти си душица  :bighug: малко успокоих страстите по въпроса  :oops: признавам, че като ми дойде сега по-раничко и малко се паникьосах /а и с отпуската няма да мога май да се оправя с друга дата  :?:oops:  ще опитам с тампоните /ако се налага/ моля те, като имаш време, дай ми подробности за гимнастиката и парафина  :ask: /понеже не е много по темата, пиши на лични ако искаш/ сега си мисля по-добре да не я сменям датата, че ще вземе  :lol: моят палав цикъл пак да ме изненада с промяна...

Re: Почивка по НОИ
« Отговор #11 -: Юли 19, 2011, 10:48:36 am »
Много се извинявам,но някой може ли да ми каже на какви условия трябва да се отговаря,за да може да се ползва тази почивка по НОИ.Гледах сайта им ,обаче нищо не намерих :oops:
*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #12 -: Юли 19, 2011, 11:37:13 am »

*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #13 -: Юли 19, 2011, 14:39:47 pm »
Ееее,е защо чак сега е тая тема!??? :x Преди 4 години си платихме калните бани в Поморие на "общо основание" и сега се чуствам якооо набутан!! :lol: При това ни ги препоръчаха от МД Варна и предполагам ,че и направление можеше да си издействаме!
Пууууу,как ме е яд сега! по 20 лв на процедура....направо не ми се смята :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #14 -: Юли 19, 2011, 14:50:19 pm »
Направлението ти го дава личния лекар. Влизаш в сайта на НОИ на профилактика и рехабилитация, избираш си санаториум, който да ти хареса, а и все пак да имаш оплаквания, които да отговарят на това, което лекуват там, правиш си резервация, може и по телефона.

След това един месец преди да ти дойде датата, отиваш при личния за направление, той знае какво да ти пише, десет дни преди датата отиваш в регионалната НОИ с бележка от работодателя, че са ти внесени осигуровките, направлението от лекаря и всички придружаважи документи, удостоверяваши болежките ти, и си готов.
*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #15 -: Юли 19, 2011, 14:53:01 pm »
Благодаря ти за инфото Васи! сега вече може да се огледаме наистина за почивка-калните не помогнаха за нашия проблем и сме яко на "АРТ процедури" мамка му!!! :x
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #16 -: Юли 19, 2011, 15:00:23 pm »
просто отиваш на почивка, но по НОИ. Няма начин да нямате някоя дикопатийка или друго схващане, а това е основното заболяване, което се лекува на всякъде. Просто решаваш къде ти се ходи.
*
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #17 -: Юли 19, 2011, 15:47:02 pm »
хи хи хи ,права си ! да ,било удобно а и се полага..!! :lol:нали сме си редовни платци!!! :) пък ,ако знаете как ме боли кръста от толкова "опити инвиво"!!!! :wink:Нищо чудно ,да съм се дискотпатинал...!
п.п. малеее,ако ме чуе Виолета,направо ще ми разкаже играта,с довода ,че опитите въобще не са толкова много и са недостатъчни! :wink:Тежко ми се пише!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Почивка по НОИ
« Отговор #18 -: Юли 09, 2022, 16:36:40 pm »
Аз ходих в специализираната болница за рехабилитация във Вършец - Св. Мина.
Имах проблеми с кръста след бременността и личната ми лекарка ме изпрати там за 14 дни.
Правиха ми по 5 процедури всеки ден, имах и 2 прегледа с лекар - 1 в началото и 1 в края на престоя ми.
Доплатих си по около 11лв/нощувка, което ми включваше освен процедурите и прегледите, така и 3 хранения на ден, наема за стаята и застраховка.
Определено се почувствах много по-добре след престоя си там не само заради хубавата минерална вода, но и заради чистия въздух.
Когато след първата седмица се почувствах по-добре, започнах да се разхождам из градчето и да посещавам разни забележителности, които ми бяха на пешеходно разстояние.
Ходих до Иванчова поляна, минавах покрай градските минерални бани и "Банското казино".
Имайки предвид, че е близко и до София, препоръчвам да пробвате да отидете до там, дори да не е по клинична пътека - има си доста къщички за гости и хотелчета, където да починете със семейството.