0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
От 5 години се опитваме да имам бебе с половинката неуспешно. До няколко месеца нищо не ми откриха като проблем, правила съм всевъзможни изследвания, преди 3-ри месеца правих фоликулометрия и двама гинеколози видяха поликистозни яйчници, останалите признаци за СПКЯ (освен пролактин на "ръба" на високата граница)ги нямам. Ендокринолога ми изписа бромокриптин- за високия пролактин, както и метфогамма.
Въпроса ми е: Има ли смисъл да пия Метфогамма, аз съм с нормално тегло, не съм диабетичка, но според лекаря с това лекарство ще отслабна и ще се спукат кистите на яйчниците. По принци много трудно успявам да се съглася да пия изписаните ми лекарства, но вярвайте ми, виждам малка надежда, че лекарствата могат и да ми помогнат, понеже за 5 години нищо не са ми изписвали и не съм пила . Незнам дали да търся и второ мнение на ендокринолог, омръзна ми да сменям лекари, да пътувам и да търся подходящия лекар (понеже живея в малък град и в повечето случаи пътувам до Пловдив ).
Благодаря за вашето мнение. Бъдете здрави!
*
Re: Дали да продължавам да вземам Метфогамма?
« Отговор #1 -: Юли 06, 2011, 10:01:03 am »
От два месеца пия Метфогамма и аз съм с нормално тегло,не съм диабетичка и имам поликистозни яйчници.Засега съм доволна,последният ми цикъл беше 25 дни.За мен е голям напредък,като се има в предвид,че последната година циклите ми бяха повече от 40 дни.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
Re: Дали да продължавам да вземам Метфогамма?
« Отговор #2 -: Юли 06, 2011, 11:39:29 am »
Аз също съм на Метформин.Изписан ми е за подобряване на качеството на яйцеклетките.При мен дава голям резултат,тъй като усещам овулацията-болезнена  е.Аз също не съм с наднормено тегло,нито имам инсулинова резистентност,но пак си пия Метформина.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дали да продължавам да вземам Метфогамма?
« Отговор #3 -: Юли 06, 2011, 11:40:09 am »
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
От 5 години се опитваме да имам бебе с половинката неуспешно. До няколко месеца нищо не ми откриха като проблем

а на половинката нещо изследваха ли?

според мен, след 5 години напразни опити за забременяване, е време да се обърнете към клиника по стерилитет и да се заемат с вас сериозно и отначало.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Дали да продължавам да вземам Метфогамма?
« Отговор #4 -: Юли 06, 2011, 12:01:30 pm »
Метформин под каквато и да е форма е много добро лекарство, но въпросът е имаш ли инсулинова резистентност? Тя се установява само с обременяване с глюкоза. И аз имам поликистозни яйчници, абсолютно нормална захар и репродуктивни хормони в норма. Но, пък, инсулинът ми се оказа около 5 пъти над нормата. След ок. 8 месеца адекватно лечение на това и другите ми проблеми, забременях спонтанно.
Важно е да се установи дали и при теб става дума за инсулинова резистентност- важно е и при евентуална бременност. Иначе няма лошо да пиеш Метфогама- въпросът е дали точно това ти е проблемът.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Дали да продължавам да вземам Метфогамма?
« Отговор #5 -: Юли 06, 2011, 12:17:09 pm »
аз имах пкя, оказа се, че имам инсулинова резистентност  :(, но ми предписаха сиофор 1000. доколкото знам е подобно на метфогамата. значително ми се измени цикълът, от 33-38 дена сега е 23-26. ще повторя въпросът на джем - помислихте ли да видите и при партньорът ти? поне една спермограма направете, но в клиника по стерилитет, не в обикновена лаборатория  :( ние така също си опитвахме години, докато не се установи, че при мечокът ми положението хич не е розово и просто няма как да стане... :?

*
Re: Дали да продължавам да вземам Метфогамма?
« Отговор #6 -: Юли 06, 2011, 17:18:06 pm »
Благодаря мили момичета за съветите. Не съм правила изследвания за инсулинова резистентност - ще попитам лекаря при следващото посещение. На въпроса- дали полвинката е изследвана- да, два пъти и всико е наред при него. Аз много се притеснявам за поликистозните яйчници, чета из форумите, че те не се лекуват и си остават проблем за забременяване :(
Бъдете здрави!
*
Re: Дали да продължавам да вземам Метфогамма?
« Отговор #7 -: Юли 06, 2011, 17:56:58 pm »
Не съм правила изследвания за инсулинова резистентност - ще попитам лекаря при следващото посещение. На въпроса- дали полвинката е изследвана- да, два пъти и всико е наред при него. Аз много се притеснявам за поликистозните яйчници, чета из форумите, че те не се лекуват и си остават проблем за забременяване :(

Куна, ако се обърнете към добра клиника, там в рамките на 2-3 месеца с комплексни изследвания лекарите могат да установят проблемите ви ясно и категорично. Ако досега сте правили изследвания на парче и на различни места, нищо чудно, че нямаш стройна "програма" за лечение и преодоляване на стерилитета.
*
Re: Дали да продължавам да вземам Метфогамма?
« Отговор #8 -: Юли 06, 2011, 20:12:23 pm »
Права си Цигу, аз по принцип се лекувам в една клиника (не търся различен лекар всеки път - напротив,трудно се доверих на гинеколога ми) , но проблема е, че лекаря ми е в Пловдив и не мога постоянно да пътувам до там, а и всичко е свързано с финанси.
Желая на всики ви безпроблемно консултиране с лекаря.