0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос относно Клостилбегит
« -: Юни 15, 2011, 12:33:06 pm »
Здравейте!
Моля ви за мнение и съвет относно лечението с Клостилбегит.
Приемам го по 1/2 таблетка/дневно в продължение на 30 дни.
Притеснявам се от това, че вследствие на приемането на медикамента и стимулацията на тестисите, може да се образуват злокачествени образувания.
Според вас, дозите и времето за което са приемани опасни ли са?
Държа да подчертая, че преди приемането на Клостилбегит съм правил и 9 седмично лечение с Прегнил 5000.

Благодаря предварително!
Re: Въпрос относно Клостилбегит
« Отговор #1 -: Юни 15, 2011, 17:05:48 pm »
Незнам до колко е опасно приемането му не трябва да е повече от три месеца.Моят съпруг също го пие по-предписание на д-р Кацаров(уролог)по едно хапче на ден.Също така приема и Фертилайд.Имаше голямо подобрение,но ги спря за един месец и му паднаха показателите сага пак ги пие. Все още не е правил контрола да се надяваме,че ще има пак подобрение.Успех

*
Re: Въпрос относно Клостилбегит
« Отговор #2 -: Юни 15, 2011, 18:55:13 pm »
Мъжът ми пи кломифен цитрат в продължение на почти 10 месеца под надзора на уролог след операция на варикоцеле. Дозата беше същата - половин таблетка или 25 мг дневно. На всеки 3-4 месеца правихме контролна спермограма и кръвно изследване на хормони.

Резултатът беше чувствително подобрение във всички параметри на спермограмата (брой, подвижност, морфология) и успешно инвитро на 12-тия месец от терапията.

Притеснявам се от това, че вследствие на приемането на медикамента и стимулацията на тестисите, може да се образуват злокачествени образувания.

Не знам къде си чул или прочел за този риск и доколко е бил обноснован. Едната ми свекърва проведе акция на сплашване, като описа надлежно как мъжът ми ще получи тумор на хипофизата.

Аз не само не открих много информация за рисковете и страничните ефекти, ами изобщо не видях много за лечението и резултатите с кломифен при мъжете - просто няма одобрена индикация за това нито в Щатите, нито в Европа. Докато се прилага off label, единствено експериментални клинични изследвания и лекарско наблюдение могат да наберат надеждна информация.

Така че непременно си задай въпросите на специалиста, който ти предписва лекарството. Настоявай за отговори и наблюдение. Ако ще си по-спокоен, потърси второ мнение.