0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Болки в тестис
« -: Юни 05, 2011, 03:15:06 am »
Здравейте,
На 34г. съм и имам 4 операции от варикоцеле на левия тестис, като проблема не е решен. Разширените вени получих вследствие на силен удар в тестиса, когато  бях на 28г.

1-вата и 2-рата операция(2006г.) не донесоха никакви положителни резултати, тъкмо обратното нещата се влошиха - имах ужасни болки и не знаех какво да направя...

След 3-тата операция(2007г.) имах значително подобрение и хирурга ми каза както и подозирах, че предишните лекари при операциите не са прекъснали вените, които трябвало, а най-вероятно лимфни съдове, които са задълбочили проблема. Информира ме, че освен тези вени които стандартно се разширяват и оперират при мен е разширена и вената, която е отдолу на тестиса(мисля, че е вена сперматикус), но нея не може да лигира, защото ще се смути кръвообращението.
Нещата се влошиха към края на 2010г. отново след като лятото работих височинна работа(в седнало положение със сбруя) на високи температури. Появиха се отново болки и парене, като симптомите бяха най-силни в седнало положение. Отидох на преглед при хирурга от 3-тата операция и стигнахме до решение за 4-та операция, при която достъпа ще бъде през самия скротум(на 3-тата беше ингвинален) ще лигира(прекъсне) каквото е възможно и ще направи пластика на venae spermaticus + отстраняване на обвивката на тестиса, за да се предотврати евентуално хидроцеле.

След 4-тата операция(Март 2011г.) седмица по-късно се чувствах чудесно и най-накрая си мислех, че проблема ми е разрешен завинаги - започнах да спортувам активно(лицеви опори, набирания, колоездене...). Към края на Април(40 дни след операцията) почувствах отново тежест и болка в тестиса, която не отшумява и до днес. Не съм сигурен дали причината пак са разширени вени, но болката и симптомите са същите и са по-силно изразени при високи температури и седнало положение. Миналата седмица бях на преглед при доктора и той ми каза, че не открива нищо патологично, тестиса е по-чувствителен в момента и ми предписа Селебрекс да пия 7 дни. Не чувствам подобрение и съм много притеснен, защото и психиката ми вече не издържа :( 

Тук ще вметна, че имам и операция на счупен нос, 2 на ръка и 1 тежка на коляно, но  гледам позитивно на нещата и се възстановявам бързо доколкото зависи от мен.

Обръщам се към вас с огромната молба за помощ и съвет - моля да ме насочите към НАИСТИНА ДОБРИ андролози/уролози в София. Готов съм да си направя всички необходими изследвания... При мен не става въпрос за проблем със стерилитет, а проблем с хронична болка. Под огромно напрежение съм, защото чакам дете след 3 месеца и искам да се грижа пълноценно за семейството си и да се насладя на най-хубавите моменти в живота, а не да бъда потиснат и слаб.
Re: Болки в тестис
« Отговор #1 -: Юни 05, 2011, 15:04:09 pm »
 :( либен, много съжалявам за болките ти. ние с моя мецан най-горещо ти препоръчваме д-р симеонов от клиника щерев  :) обърни внимание обаче на някои неща - не карай колело, носи боксерки, по-леки незадушаващи материи и се проветрявай редовно  :wink: както каза един доктор на мецан - на всеки 30 мин шофиране 10 мин проветрение  :wink:, ако си активен спортист избери плуването  :) желаем ти успех

Re: Болки в тестис
« Отговор #2 -: Юни 05, 2011, 21:38:48 pm »
mecinka - благодаря за съвета, ако нещата не се нормализират скоро ще се тръгне по доктори и ще имам предвид д-р Симеонов. Спортуването е много важна част от живота ми и не мога да се примиря само с плуване - занимавам се с доста спортове, а и ми пречи на работата. По-скоро бих се разделил с тестиса си, не че ми се иска, но достатъчно ме изтормози, а все пак природата е помислила и имам втори :)

Благодаря предварително за всички съвети - моля пишете за опита и впечатленията, които имате с конкретни доктори.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Болки в тестис
« Отговор #3 -: Юни 05, 2011, 22:53:01 pm »
liben,

при д-р Кацаров бил ли си?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Болки в тестис
« Отговор #4 -: Юни 06, 2011, 18:26:30 pm »
liben,

при д-р Кацаров бил ли си?

Да
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Болки в тестис
« Отговор #5 -: Юни 06, 2011, 18:58:08 pm »
При мен не става въпрос за проблем със стерилитет, а проблем с хронична болка.

Това си е сериозен проблем. За съжаление, у нас нямаме практика да лекуваме хронична болка, нямаме и подготвени такива специалисти. Вероятно най-добър вариант би бил да се насочиш към чужбина /ако можеш да си го позвлиш/ или към онколог, те имат най-сериозен опит в лечение на болката. Има клиника в Бг, която се занимава с това, но нямам никакви впечатления от нея. На бележка ще ти изпратя адреса, ако още съществува тази структура.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу